Nem Objektív Tájékoztatás

Csúsztatás itt: szerk.ugar@gmail.com

Ez van most

Budapest légszennyezettsége

Igényes Humor

Hyperlátogatottság

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

A hibás

2008.08.21. 09:57 kovács andrás \"totya\"

 
 Hajnalban kelek, számomra ez a legnehezebb sport, de vállalom, hogy másoktól sokkal nehezebb teljesítményeket nézzek, lévén olimpia csak négy évente van, ennyit meg én is megtehetek. Még félálomban kitámolygok a hűtőig. A tej megsavanyodott az éjjel, de én még nem gyanakszom. Visszafekszem a tv elé, épp a szinkronúszás megy, ami szerintem egyrészt unalmas, másrészt teljesen értelmetlen, így hát gyanútlanul szörfölni kezdek a csatornák között, mígnem egyszercsak megtudom a lappangó igazságot: Gyurcsány az olimpiai sikertelenségek oka. Kellemetlen érzés lesz úrrá rajtam, riadtan tekintek a szoba sötét sarkai felé, hátha ott a miniszterelnök, de csak a bambuszom vet hórihorgas árnyékot.
 Hét felé dolgozni indulok, persze már a sarkon veszem észre, hogy nincs nálam a bérletem, visszafordulni meg már nincs idő. Sebaj, ma teljesárút váltok, biztos csak azért van, mert felzaklatott Fletó azzal, hogy visszatartja az aranyainkat. Az állomáson ácsorgok, mikor bejelentik, késni fog a vonatom, ergó a munkából is elkések. Pár jól értesült középkorú ember mellettem arról beszélget, hogy a vonatok is állítólag Gyurcsány parancsára késnek, nem szabad ugyanis hagyni, hogy az emberek túl elégedettek legyenek, akkor még ellustulnak. Állítólag még járatokat is törölt a szemét, hogy egyeseknek direkt rossz legyen, a Gaskó meg egyenesen az ő távirányítású robotja, aki rombolja a MÁV amúgy is kérdéses nimbuszát.
 Lassan beérek végre, a kollégák a kávégépre panaszkodnak, állítólag spórol a cukorral. Ha tudnák, amit én, miszerint a különböző automatákban egy saját kis világ lapul, gonosz mszp-s manókkal, akik régen kisz titkárok voltak, ma nagy böszme állatok, és mások cukrát lopják. Délre Fletó negyven fokot rendel, hogy megdögöljünk a hőségtől, és dugókkal szórja tele Pestet. Pár helyen fondorlatos módon, a nép megtévesztésére nagy farostlemez-kordonokat vonnak, "Építési terület! Idegeneknek belépni tilos!" felirattal, mintha valami (szó szerint) építő jellegű munka folyna, de mi, akik tudjuk, hogy mindez csak illúzió, tisztában vagyunk vele, hogy a paraván mögött üresség tátong, kedélyesen futballozó munkásokkal. Egyre vacakabbul érzem magam, még a hétvége is rosszul sikerült, a Pendulum sem tudott eljönni a Szigetre, mert Gyurcsány felborította a kamionjukat. 
 Mire nagy nehezen hazavánszorgok, már bejelentik, Orbán Viktor háborús bűnös lett, és épp Oroszország lerohanását tervezi Grúziával karöltve, hogy bosszút álljon '56-ért. Lám, minden visszatért a régi kerékvágásba, elégedetten dőlök hátra. Az órát azért még beállítom 04:00-ra, hátha nyerünk egy-két aranyat.

319 komment

Címkék: magyarország magyar ugar fletó irónia kertévé

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugar.blog.hu/api/trackback/id/tr58625612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttyöntös 2008.08.21. 11:49:20

Én úgy tudom, hogy a méltán közkedvelt és tiszta hithű életet élő minisztériumi elnöklő úrság már vissza vitte a koronát, mert nem lehet Magyarország királya már, hisz az aranybulla idején megmonták, hogy 100 kiló alatt ember nem ülhetik büszkén az magyar trónuson...az Orbán úraság meg vattacukorét árul az éhező amerikai milliomos gyerekeknek, mert olyan a lelke mint a Mícke Mauzénak, úgyhogy csak csínnnnyán a szavakkkal tisztelt Totya úr!

Bálint 2008.08.21. 12:08:25

Ez jó volt tetszett :) .De vigyázz Gyurcsány ezt a blogbeirást is cenzúrázni fogja ;).

KopaszMercis 2008.08.21. 13:25:57

Persze, az aranyér harcot gyurcsány milyatt veszítcsük el

KopaszMercis 2008.08.21. 13:27:45

Na majdjonnek a habzo szaju fasztarisznyak. El sem olvassak majd a kommenteket, csak majd azzal jonnek, hogy "bezzeg orbanozni szabad mi?!"
jajj jajj
o donna klara o mizeria

amugy meg nevetseges, hogy a penz miatt nincsen aranyunk. Ennyi erovel azt is mondhatank, hogy a kommunizmus hianya miatt nincsen aranyunk, akkor volt, most nincs, kinanak van nekunk nincs.
Semmi logika, csak nyomathassa a birka fasszopo kocsog paraszt a sajat politikai napirendjet a tobbi meg le van szarva... ennyi.

states · http://djhjg6 2008.08.21. 13:29:52

Ez egy primitív, szar írás, ha ebben az országban minden kiválóan működne, mondjuk minket irigyelne legalább Szlovákia meg Románia, ha nálunk lenne már euró és nem a szomszédban, ha robogna a gazdaság és nem döglődne, ha nem az infláció, a munkanélküliség és az adósságunk nőne, hanem a reálbérek. Ha rend lenne az országban és nem egy szemétdomb a helyén, akkor senkinek nem jutna eszébe Gyurcsányt okolni bármiért is...

O_L_I 2008.08.21. 13:35:00

Hát igen sokkal egyszerűbb a problémát másra hárítani mint a megoldást keresni...
Hárítani pedig kire ha nem az ügyeletes gonoszra, az ördög aktuális földi helytertójára...
Nem mondom hogy nem bűnös a srác, de az már erős túlzás ami mostanában megy.

Ferkó Gránde Kamu Gránde 2008.08.21. 13:36:54

Heló, bazmeg!
Mi a fszom kellene már megint?
Hányszor kell még elveszett gyerekeket Karácsonykor megtalálnom és hazavinnem, hogy leakadjatok rólam?
A fasz üsse ki a kirekesztő-rasszista fogaitokat!

ekszpert 2008.08.21. 13:38:14

Meg a Fletó miatt estek a le a lóról az öttusázók is. Meg Fletó miatt nem tudnak öt méterest dobni a pólós csajok sem. Amúgy ajánlom mindekinek a HVG idevágó cikkét, ami tartalmazza mennyi lóvé ment a felkészülésre. (kb duplája volt az előző olimpiának...hmm
Mindent egybe vetve szerintem nem teljesítenek rosszul a magyarok. Csupán vége a romantikus olimpiai álomnak és ráébredt a világ, hogy ez mekkora üzlet. Sajnos nincs már ölbe eső érem. Halálos harc van minden egyes pontért. A vívók voltak szerintem formán kívül, bár az is lehet, hogy tülbecsülték az esélyeiket. A birkózás teljesen lutri lett a buzi labdákkal. Továbbá nem volt meglepetés arany, ami régebben előfordult. ennyi, sztem..

Levi 2008.08.21. 13:40:36

"Ennyi erovel azt is mondhatank, hogy a kommunizmus hianya miatt nincsen aranyunk, akkor volt, most nincs, kinanak van nekunk nincs."

No ime, milyen keves ido eleg ahhoz, hogy elfelejtsek az emberek, milyen eroteljes es eredmenyes motivalasra kepes egy kommunista vezetes. Egy arany elvesztesenel sokkal kevesebbert is vittek mar embereket evekre munkataborba.

Levi 2008.08.21. 13:41:49

"mennyi lóvé ment a felkészülésre"

Nem mindegy, hogy a felkeszules elott, esetleg kozben, vagy utana jelenik meg a kismano a penzeszsakkal.

KopaszMercis 2008.08.21. 13:42:48

states · djhjg6 2008.08.21. 13:29:52

mit gondolsz a gazdasag csak azert nem duborog mert a fleto uralkodik es nem a viktor.

kozlom veled, hogy a lusta geci semmirekello adocsalo lumpen dolgozni nem akaro gecik miatt nem megy a gazdasag... a ket vezer max egyutt tehetne ertunk. Kulon kulon hasztalan kis pondrok mind a ketten.

Meg latod 2010-tol elsz 4 ev fidesz (utana megint lesz szukseg majd egy 8-12 evre, hogy feledesbe meruljon a sok baromsag amit muvelnek, akkor megint baloldali kormany lesz), es a tovabbi belassulast es szenvedest majd ugy fogjatok unnepelni hogy ihaj csuhaj. Elore meg mondom hogy 10-ed annyi autopalya nem fog epulni, 10-ed annyi utat nem fognak felujitani, de ti majd tapsikoltok hozza, ahogyan most a sok birka annak, hogy a gyurcsanyek nem viszik csodbe az orszagot a hozzanemertesukkel.

Az ilyen hulye fejletlen degeneralt buta nep miatt nem megy itt semmi sehova.. semmi szorgalom, aki bocsuletesen adozik balek, aki rendesen dolgozik az hulye, aki hajt az nem meno, bezzeg a szlovak rendszamu visszaigenyelt afas reszletre vett audios gyuros majom a havi 200 osszecsalt nettojaval a lőrójban kurva vagany, es mindenki olyan akar lenni...

biztos azert nem megy itten semmi mert gyucsany meg orban..

dimitrij 2008.08.21. 13:50:22

"Nem mindegy, hogy a felkeszules elott, esetleg kozben, vagy utana jelenik meg a kismano a penzeszsakkal. "

miért? akkor onnantól azzal nyomnának fekve? akkor lenne pénz jobb dopingszerekre? vagy mi?

dimitrij 2008.08.21. 13:55:18

jaj, hát ezeknek lehet magyarázni, hogy 1,9 millió adó és járulékfizető mellett nehéz pozitív költségetési egyenleget, vagy tb egyenleget kihozni, lehet nekik magyarázni, hogy az aktív korúak nagyobbik része vagy feketén melózik, vagy minimálra bejelentve, és hogy olyan alacsony az adózási kedv, viszont akkor az adóelkerülés társadalmi beágyazottsága, hogy csak na... mit akarunk, amikor a nem minimálra bejelentett állampolgár fizetésének kb. 48%-a arra megy el, hogy fizesse más tb-jét, segélyét, a közel 1 millió közalkalmazott és köztsizviselő fizetését, az összes parlamenti párt összes kampányát, páváskodását, médiaakcióit, stb.

nem csak Gyurcsány tehet erről, hanem az összes tehetségtelen ruppóvadász, takonygerincű politikus, az is, aki épp nincs hatalmon, de saját költségtérítésével kapcsolatos módosítás leszavazza, mert akkor érdeksérelem érné...

Johnny336 2008.08.21. 13:56:26

Csak Gyurcsányt okolni nagy faszság. Az egész politikai "elit" olyan, amilyen. Ezen nincs mit szépíteni.
Illetve az emberek nagy része is beleszarik. Segélyből él, adót csal, feketézik, csencsel, markecol. Van egy nagyon vékony réteg, aki normálisan dolgozik, adózik, fizeti a TB-t, hogyha beteg ne hagyják megdögleni (pedig hagyják...), fizeti a nyugdíjat, hogy öregkorára valami zsebpénzzel kiszúrják a szemét (tekintve, hogy jelenleg van még kb. 30 évem nyugdíjig, nem vagyok meggyőződve arról, hogy lesz-e még olyan dolog, hogy nyugdíj). A többség pedig kihasználja ezt a "balek" réteget. És kurva jól megélnek ebből.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.08.21. 13:58:44

Nem, KÖZVETLENÜL, biztos nem pont ő hibás, de KÖZVETVE, az az EGÉSZ (két oldalinak álcázott) garnitúra, akik miatt olyan a közérzet az országban, amilyen. Biztos, hogy kihat leklileg a sportolókra is az a kiúttalanság érzés, letörtség ami árad.

Hogy mindennek mi a gyökere (és talán a megoldása), kiderül itt:

www.kibulizottorszag.net

A nép nem hülye. Csak agyonhülyített. A Nép te vagy!

dimitrij 2008.08.21. 13:59:04

"A többség pedig kihasználja ezt a "balek" réteget. És kurva jól megélnek ebből. "

és ők nyivákolnak a leghangosabban, természetesen.

dimitrij 2008.08.21. 14:00:44

"Biztos, hogy kihat leklileg a sportolókra is az a kiúttalanság érzés, letörtség ami árad. "

akkro amatőrök. ha bármi kihat rá, akkor nem profi, nem való az olimpiára... kiúttalanság? ugyan már...

midnight coder 2008.08.21. 14:02:06

Tudod kopaszmercis, a helyzet az hogy hitelbõl, 3x-os áron a hülye is tud autópályát építeni. Ezt megtehették volna Antallék is, megtehették volna Hornék is, megtehették volna OVI-ék is. Nem tették, talán nem véletlenül. Ugyanis ahhoz hogy egy autópálya használjon az országnak az is kellene hogy olyan legyen a gazdasági környezet hogy ne romániába menjenek a befektetõk hanem ide. Ez viszont úgy nehezen jön össze ha a gatyádat is a friss ropogós autópályák árának törlesztésére kell kifizetned.

Persze nem ez volt Fletóék egyetlen baromsága. Ami pedig OVI-ékat illeti, az õ 4 évük volt talán a legsikeresebb 4 éve az országnak a gengszerváltás óta. Az egyetlen olyan 4 év ahol Pl. csökkent az államadósság GDP-hez viszonyított értéke, ráadásul nagyobb privatizálások nélkül. Fletóék pedig elkúrták, nem kicsit de nagyon.

Az pedig aki böcsületesen adózik az azért balek mert a jövedelme 80%-át elveszi állam bácsi ilyen vagy olyan címen. Ilyen mértékû újraelosztás Kádár alatt sem volt... Azon pedig el lehet gondolkodni hogy vajon miért is van az hogy a magyar cégek látszólag szlovákiába telepednek, hogy az autók szlovák rendszámmal furikáznak, és nem fordítva... Ha hozzászámolod hogy mindehhez a szlovákok még többet is keresnek akkor mi valamit igencsak szarul csinálunk, és nem hiszem hogy mindennek csak az lenne az oka hogy a magyar ember butább, lustább, semmirekellõbb lenne mint a szlovák. Talán az is belejátszhat hogy ott is gazemberek ugyan a politikusok, de talán nem ennyire, és nem a saját népük ellen.

Persze hülyeség mindenért Fletóékat felelõssé tenni. Pl. az olimpiai aranyak elmaradásának szvsz igazából az az oka hogy most már azokra a sportágakra is nyomnak pénzt a többi országban is amit mások eddig hagyományosan leszartak, így ott lehetett esélye a mi sportolóinknak is. Ma meg szvsz a legutolsó zsákbanfutó is úgy doppingol mint a kisangyal, az igazán felkapott sportágakban pedig szvsz Terminátorokat indítanak: némi szerves burkolat fémvázon.

Munkásember 2008.08.21. 14:04:24

ez a poszt faszság.

laccci 2008.08.21. 14:12:11


Arról papolunk, hogy ki mennyit lop, meg hogy mennyien nem dolgoznak stb. De miért dolgozna, ha azt látja, hogy kifizetődőbb lopni, csalni, meg hazudni.Ha azt látja, hogy senki sincs számonkérve ebben az országban, csak az éhbérért dolgozó kisemberek. Ha minden második tizenmilliós autóban ott figyel a rokkant igazolvány (mer parkoló díjra má nem jut he') , ha Sas Jóskának (szegény!) évekig húzódhat az adócsalási pere, majd úgyis felmentik, akkor mit csodálkozunk.
Ha a főnöknek lehet, nekünk miért ne lehetne?
Amúgy akárki akármit mond, igenis erkölcsi és érték válság van. A példaképek ma zsanettek és győzikék lettek, a sportolók meg le vannak szarva!

dimitrij 2008.08.21. 14:12:15

" hitelbõl, 3x-os áron a hülye is tud autópályát építeni. Ezt megtehették volna Antallék is, megtehették volna Hornék is, megtehették volna OVI-ék is"

meg is tették, emlékezz csak az AKA Rt.-re. lehet nem tripla, hanem ötszörös volt a szorzó, az igaz.

aztán ez a francia - pokolba kívánt - cég építhette a Budapest Sport Arénát a Budapest Sportcsarnok helyére, köszönhetően Deutsch és Orbán uraknak. a szerződés érdekessége, hogy volt egy titkos melléklet, ami szerint bp. 20 km-es környezetében nem épülhet másik, hasolnó méretű sportcsarnok, az ugyanis rontotta volna az építő üzleti esélyeit... ha akkora gáz volt az M5, akkor miért i szerződtek le velük? ja, hogy visszacsorgattak a döntéshozóknak? :)


"az õ 4 évük volt talán a legsikeresebb 4 éve az országnak a gengszerváltás óta"

lófaszt. az ő 4 évük alapjait egyrészt a Bokros csomag fektette le, másrészt pont ők kezdték meg a 2 éves költségvetéssel, az alultervezett inflációval, illetve hosszútávú kötelezettségvállalásokkal a bokrosi intézkedések hatásainak lerombolását, és a MEdgyessy nevű fasz 2 db 100 napos programja volt a befejezés... ezt a két csoda dolgot nem sikerült azóta kihevernie a gazdaságnak, meg a választási igérettversenyeket...


összegezve: a jelenlegi helyzetről a gazdasági életbe belefonódó, és a fehérgalléros bűnözéssel is kapcsolatban álló politikai csoportok tehetnek. nekik nem érdekük az átlátható adórendszer, támogatások stb.

tarlos 2008.08.21. 14:12:40

"Biztos, hogy kihat leklileg a sportolókra is az a kiúttalanság érzés, letörtség ami árad. "

Az a szerencse, hogy ezzel szemben Panamában, Etiópiában, Észak-Koreában csupa öröm és kacagás az élet, ugyanis ők mind előttünk vannak az éremtáblán.
Bezzeg Svédországban vagy Ausztriában még a miénknél is nagyobb kilátástalanság és letargia uralkodhat, ugyanis nekik kevesebb érmük van mint nekünk.

Mondd barátom, te tényleg ennyire hülye vagy, hogy ezt így beszopod vagy csak most úgy megjátszod magad Vitya kedvéért?

INkvizítor 2008.08.21. 14:13:07

Kopasz Mercis!

ne haragudj, de elfogult vagy és hülye (azon túl hogy a hozzászólásod tele van rasszista áthallásokkal)...
figyelem egy ideje a hozzászólásaidat, és süt belőlük a népszabó...
bármennyire is függetlennek akarod magad hazudni, nem vagy az.
az hogy szofisztikáltabban adod magad elő, még nem tesz sem okosabbá, sem pedig hitelesebbé.

"lusta geci semmirekello adocsalo lumpen dolgozni nem akaro gecik miatt " itt ugye nem a magyarországi cigányságra gondoltál?

igen bazmeg a feri tehet róla, bármennyire is fájó ez egy hozzád hasonló szerecsenmosdató kommancsnak.
tudniillik ő és a kompániája van 6 éve hatalmon, nem pedig ő és orbán, meg a kompániája.

abban igazad van hogy "hulye fejletlen degeneralt buta nep", mert mással nem lehet megmagyarázni azt, hogy 2006-ban miért is engedte, hogy a újra a nyakába üljenek ezek, valamint hogy miért engedi hogy azóta is a nyakunkon üljenek.

"semmi szorgalom, aki bocsuletesen adozik balek, aki rendesen dolgozik az hulye, aki hajt az nem meno, bezzeg a szlovak rendszamu visszaigenyelt afas reszletre vett audios gyuros majom"
ebben is igazad van, de azt azért nem mondod ugye hogy ez genetikus?
ha pedig nem az akkor az oktatás körül keresd a hibát... és el is jutottál az szdsz-ig... ups....

kukor ica jános 2008.08.21. 14:13:22

végre valaki őszintén beszél erről az egész olimpia-vircsaftról:
napielet.hu/napi/rovat/reklama/3265/unneprontas

nevetőharmadik 2008.08.21. 14:19:59

Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit mondhatott a Gyurcsány annak a csajnak, hogy most nem akar velem járni... mármint a csaj.

mcdougles 2008.08.21. 14:20:26

A sport nem olyan, hogy egy élsportolóra egyszer csak kihat a kiúttalanság és a pénztelenség. Ez egy hosszabb folyamat. Mivel a kint lévő sportolók megszerezték a kvótájukat ergo tudtak jól teljesíteni nem is olyan régen! Voltak akik az utolsó pillanatokban szerezték meg az indulás jogát. Akkor nem voltak pénz hiányában? Akkor nem volt 'kiúttalanság'?

Másrészt, mint aktív vívó és íjász tudom, hogy a két szövetség nem kapott több pénzt Orbánék idejében sem. Pl az egyik legjobb tőr edző abban az időben távozott amerikába, mert itthon alig kapott fizetést.

dimitrij 2008.08.21. 14:23:15

"igen bazmeg a feri tehet róla, bármennyire is fájó ez egy hozzád hasonló szerecsenmosdató kommancsnak."


kár, hogy az érvelés nem megy annyira, mint azt ostoba és felesleges jelzők osztogatása...

dimitrij 2008.08.21. 14:24:32

88-ban, a rendszerváltás előtti utolsó Olimpián 11 aranyat gyűjtöttünk be. azóta nem sikerült ezt túlszárnyalni... lehet szólni kellene Grósz Károlynak, meg Németh Miklósnak, hogy jöjjenek vissza, mert ők valamit jobban csináltak... :)

Barnabás 2008.08.21. 14:25:15

Kopaszmercis!
Nekem te vagy az etalon (negativ értelemben).A keyboardodat (magyarul:billentyűzet)vidd már el javitani,mert vagy az,vagy te nem isnered az ékezeteket.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2008.08.21. 14:27:28

ilyen undorító fejlécet még életemben nem láttam mint ennek a blognak....

Vérnűsző Barom 2008.08.21. 14:29:27

Kicsit sajnálom, hogy fejletlen, buta és degenerált vagyok, de mit tegyek? Ezt dobta a gép.
De sajna a fentieken túl van szemem (ha egyre rosszabb is), és még úgyahogy tudok vele olvasni is, adat meg lakik elég szerteszét a világban, ha nem is mindig akkor és ott, amikor meg kéne jelennie, mint egynémely, a gazdaságot taglaló kis szösszenetnek egykoron, vagy költségvetésnek manapság.
Egynémely pénzeknek, átutalasi módoknak határidőknek, megváltozó szervezeti formáknak, sport- és egészségügyi létesítményeknek, amiket egykori, majd kissé feljebb jutó sportminiszterünk kissé átalakított, szintén lehet egynémely köze - egyebek mellett - a kiváló olimpiai szerepléshez. A miértjére nincs tippem, az eredményét meg láthatja, olvashatja bárki, aki megpróbál levenni egy pártpopulista szemüveget.
Lehetőleg úgy persze, hogy ne tegyen fel helyette azonnal más színűt.
Lehetne persze szídni Vikit, de akár Mátyás királyt is, de nehéz attól az apróságtól elvonatkoztatni, hogy a fentemlített úriember milyen beosztásban ténykedett az előző olimpia alatt, most milyenben van, és mi minden változott azóta előnyére Magyarországon azokon a területeken, amihez csak bármi köze volt családi és baráti körének gyarapodásán kívül.

Nem azért esik le a lóról, dob mellé, vagy épp szúr rosszabbul valaki, mert Gyurcsány az éppen regnáló miniszterelnök. Hanem azért, mert olyan körülmények között, olyan sport-, és egészségügyi létesítmények úvú gondoskodásával, olyan szakmai irányítás mellett tudott egy olyan valaki, valamilyen formában felkészülni az olimpiára, aki nem feltétlenül lenne oda való. De nincs más, most őt kell kivinni szerencsét próbálni. Más meg azért nincs, mert a fenti feltételek nincsenek meg, abból kell kihozni valamit és annak, aki épp van.
És végső soron azért nincsenek mert, ma Gyurcsány a miniszterelnök, mert előtte ő volt a sportminiszter.
Ha nem így lenne, be kellett volna kocognia szerintetek az olimpia kellős közepén az önmagukkal igen elégedett sportvezetők közé egy mezei sportolónak, megkérdezni, hogy ugyan már, mikor lesz kifizetve az kis januári apró?
Nektek megy úgy a munka, a tanulás, vagy akármi, ha nincsenek meg a szükséges feltételek? Nekik, mármint a kijutó élsportolók ezek nem jutottak rendesen. Elmondták épp elégszer, előre, időben, majd kifutva abból, de hiába.
Szerintetek mennyit, és milyen körülmények között kéne edzenie a megfelelő sportolónak ahhoz, hogy valamiféle értékelhető eredményt dobjon ott össze? Hát nem ennyit, és nem ilyen körülmények között. ha meg nem, akkor arról ki tehet, ha nem legfőbb gazdája a témának, a sportminiszter, vagy annak hiányában a mégfelsőbb gazda, a miniszterelnök? Azt meg szerintetek most épp hogy hívják? Szerintem nem Mátyás királynak, de még csak nem is Döbrögi uramnak, hanem egész konkrétan Gyurcsány Ferencnek.

Nem kopaszmercis baszta el, mert keveset adózott, és nem vitt egy kis meleg levest komment helyett az ebédidejében a sportolóknak. Nem is ekszpert miatt, aki igazán kimehetett volna legeltetni az öttusázók lovát, hisz idejébe belefért volna, és talán nem is miattam, hanem az egész elbaszott rendszer miatt, aminek meg végső soron egyetlen gazdája van, és azt (itt, és most egy jó ideje) Gyurcsány Ferencnek hívják.

Ehh, ha nem találkozik valaki emberekkel, nem megy vásárolni, nem próbál megélni a fizujából, akkor, ha mást már nem vesz be a gyomra, elég az indexet olvasgatni ahhoz, hogy valamennyire képben legyen az ember a világ és emberünk viselt dolgaival.

Na, mindegy, ha nem akartok egy kicsit belegondolni a dolgokba, hát nem...
Tőlem aztán cinkelhetjük Mátyás királyt is, minek zabálta olyan mohón a gombát, ha egyszer gyenge volt a gyomra...? Csak még ennyi értelme se volna.

O_L_I 2008.08.21. 14:31:45

És a csontig rágott vita kezdődik elölről...

INkvizítor 2008.08.21. 14:37:29

dimitrij!

milyen érvelésre gondolsz ? ilyenre: "a jelenlegi helyzetről a gazdasági életbe belefonódó, és a fehérgalléros bűnözéssel is kapcsolatban álló politikai csoportok tehetnek. nekik nem érdekük az átlátható adórendszer, támogatások stb. "

mert az ilyenekkel tele van a padlás.

gondolom a fenti "érvelésed" nem vonatkozik ferire.
mert ő nem tehet semmiről sem, hiszen a "politikai elit a hibás" aminek nem tagjai jelenlegi felkent vezetőink... nonszensz baromságok jönnek ki ha az ember össze olvassa a hozzászólásaidat...

dimitrij 2008.08.21. 14:39:15

"hanem az egész elbaszott rendszer miatt, aminek meg végső soron egyetlen gazdája van, és azt (itt, és most egy jó ideje) Gyurcsány Ferencnek hívják."

tényleg mindenről ő tehet. arról is ő tehet, hogy a magyar olimpiai küldöttség 2/3 nem sportoló, arról is, hogy szerencsétlen öttusázó kínaial által biztosított lova megvadult és ledobta magáról...

nem, az olimpiai bizottság, annak politikusként is tündöklő vezetője semmiről nem tehet. mindenről Gyurcsány tehet, hisz a sport csak és kizárólag a pénzről, az állami támogatásról szól, semmi egyéb fontos tényező nincs abban, olyan mint elhivatottség, bizonyítási vágy, akarás, küzdeni tudás stb., Gyurcsány mondjon le...

ennek így van értelme.

dimitrij 2008.08.21. 14:40:43

höm: sajnos értelmi fogyatékosokkal nem foglalkozom, ha egyszerű mondatokkal nem bírsz el, ha nem vagy képes észreveni, hogy nem csak politikai síkokban gonodokozó emberek vannak, akkor nem segíthetek rajtad. :)

qwerty 2008.08.21. 14:40:49

Hány aranyunk volt 2004-ben?
Ki volt a miniszterelnök illetve a sportminiszter?

SP meg nem vette észre a problémákat (nagyon pozitívan nyilatkozott az olimpia elött), mert lefoglalta az ingárás a pártház meg Brüsszel között (meg biztos van még pár hely, ahova bemegy a fizetéséért).

OmegA404 (törölt) 2008.08.21. 14:41:22

Ezt is elkúrtad, Feri...
Sportminiszter, mi?
Szívén viseli a posztot,még a minisztérium is megszünt.
Mindegy, neki van elég aranya így is.

qwerty 2008.08.21. 14:41:58

...ingázás...

Reisz Manfréd 2008.08.21. 14:42:21

höm 2008.08.21. 14:13:07
Erre csak annyit, hogy bagoly mondja verébnek...

alert 2008.08.21. 14:45:06

a szurkolótáborokban is illik rendet tenni...
nagyonelegemvan.blog.hu

KopaszMercis 2008.08.21. 14:46:55

midnight coder 2008.08.21. 14:02:06

"Tudod kopaszmercis, a helyzet az hogy hitelbõl, 3x-os áron a hülye is tud autópályát építeni. Ezt megtehették volna Antallék is, megtehették volna Hornék is, megtehették volna OVI-ék is. Nem tették, talán nem véletlenül."

Igen, nem is azzal vadoltam oket, hogy veletlenul nem epitettek. Ok ugy loptak szet es romboltak az orszagot, hogy nekem mint ecceru csoro allampolgarnak SEMMI JO nem jutott a lopasbol. Ebben teljesen igazad van, ok jobban szartak a fejunkre

"Ugyanis ahhoz hogy egy autópálya használjon az országnak az is kellene hogy olyan legyen a gazdasági környezet hogy ne romániába menjenek a befektetõk hanem ide. Ez viszont úgy nehezen jön össze ha a gatyádat is a friss ropogós autópályák árának törlesztésére kell kifizetned."
Gondolom a Hankook meg a Mercedesz a jo oreg bukarest budapest hibat elkovetve talalt ide, a nokia meg audi meg meg mindig veletlenul vannak itt

"Persze nem ez volt Fletóék egyetlen baromsága. Ami pedig OVI-ékat illeti, az õ 4 évük volt talán a legsikeresebb 4 éve az országnak a gengszerváltás óta. Az egyetlen olyan 4 év ahol Pl. csökkent az államadósság GDP-hez viszonyított értéke, ráadásul nagyobb privatizálások nélkül. Fletóék pedig elkúrták, nem kicsit de nagyon."

Persze es kolbaszbol volt a kerites, es nem volt drogtorveny, meg szechenyi terv (hehe 900 millio vissza nem teritendo ha sobarlangot csinalsz a kovetkezo koordiantakon 47°28,740'N 19°04,965'E, meg bajgli, meg a haza nem lehet ellenzekben, meg godor, meg korona meg hepi end, meg titkositott filmek szazmilliokbol forgatva... persze kurva sikeres volt.

"Az pedig aki böcsületesen adózik az azért balek mert a jövedelme 80%-át elveszi állam bácsi ilyen vagy olyan címen."

Ezeket a kozterheket abban a 4 kurva sikeres evben sem csokkentettek.. akkor biztos azert, mert az volt a jo nekunk, most meg nem. Nekem mindegy, hogy piros feher zold lofasszal basznak-e seggbe vagy sem. Ugy latom neked nem mindegy.

"Ilyen mértékû újraelosztás Kádár alatt sem volt... Azon pedig el lehet gondolkodni hogy vajon miért is van az hogy a magyar cégek látszólag szlovákiába telepednek, hogy az autók szlovák rendszámmal furikáznak, és nem fordítva..."

Azert mert adocsalo szemet rohadt bunozo kommunista geci nep... es nem forditva.

"Ha hozzászámolod hogy mindehhez a szlovákok még többet is keresnek akkor mi valamit igencsak szarul csinálunk, és nem hiszem hogy mindennek csak az lenne az oka hogy a magyar ember butább, lustább, semmirekellõbb lenne mint a szlovák. Talán az is belejátszhat hogy ott is gazemberek ugyan a politikusok, de talán nem ennyire, és nem a saját népük ellen."

Vagy ott nem az osszes ekkora gazember, es szarik mindenre. Mert itt az. Sot itt meg az osszes gyuegyu eltevedt lelkek szerencsetlen fejet is telebeszelik!

"Persze hülyeség mindenért Fletóékat felelõssé tenni. Pl. az olimpiai aranyak elmaradásának szvsz igazából az az oka hogy most már azokra a sportágakra is nyomnak pénzt a többi országban is amit mások eddig hagyományosan leszartak, így ott lehetett esélye a mi sportolóinknak is. Ma meg szvsz a legutolsó zsákbanfutó is úgy doppingol mint a kisangyal, az igazán felkapott sportágakban pedig szvsz Terminátorokat indítanak: némi szerves burkolat fémvázon."

Orommel konstataltam, hogy nem csak baromsagok tudjak elhagyni a billentyuzetedet :)

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2008.08.21. 14:47:34

Nekem is gyanús ez a fletó. Olyat hallottam múltkor, hogy a mohácsi cstavesztés után, ő személyesen lökte be II. Lajost a Csele patakba.

INkvizítor 2008.08.21. 14:48:12

Deeeeee dimitrij!!

kérlek világosíts meg!!! szükségem van rá!!

segíts!!! :))))))

az "egyszerű" mondataidat máshol közhelynek hívják... és egy hozzám hasonló "értelmi fogyatékos" is tudja értelmezni!! (tudod, az ég kék, a fű zöld, a politikusok meg lopnak...)

lehet hogy "nem csak politikai síkon" gondolkozol, de szavaidnak ha tetszik ha nem, politikai síkon is vannak hatásai, innentől fogva, pedig politikai síkra terelődik a párbeszéd.

ha ezt nem sikerül felfognod, akkor majd segítek (veled ellentétben, legalább megpróbálom.. :))

KopaszMercis 2008.08.21. 14:51:03

höm 2008.08.21. 14:13:07

Kopasz Mercis!

"ne haragudj, de elfogult vagy és hülye (azon túl hogy a hozzászólásod tele van rasszista áthallásokkal)...
figyelem egy ideje a hozzászólásaidat, és süt belőlük a népszabó... "

A kurva anyad hulye, hogy nem vette be az esemenyutani tablettat idoben

"bármennyire is függetlennek akarod magad hazudni, nem vagy az.
az hogy szofisztikáltabban adod magad elő, még nem tesz sem okosabbá, sem pedig hitelesebbé."

Kurvara szofisztikaltan adom magam elo, lasd amit ideztel tolem, te nagyon hulye
"
"lusta geci semmirekello adocsalo lumpen dolgozni nem akaro gecik miatt " itt ugye nem a magyarországi cigányságra gondoltál?

igen bazmeg a feri tehet róla, bármennyire is fájó ez egy hozzád hasonló szerecsenmosdató kommancsnak.
tudniillik ő és a kompániája van 6 éve hatalmon, nem pedig ő és orbán, meg a kompániája.
"

A feri meg egy kelyes gondolat sem volt, amikor a te apad mar tudta, hogy teged budos proli kocsog adocsalo fasszoponak fog nevelni. Mikoze ehhez a ferinek?
Az meg a te egyugyuseged ekes bizonyitvanya, hogy te azt hiszed, hogy a feri meg a viki mas - mas csapatnak jatszik. Ez a jo az ilyen szerencsetlen hulye plebsbe.. barmit elhisznek, amit mondanak nekik.

"abban igazad van hogy "hulye fejletlen degeneralt buta nep", mert mással nem lehet megmagyarázni azt, hogy 2006-ban miért is engedte, hogy a újra a nyakába üljenek ezek, valamint hogy miért engedi hogy azóta is a nyakunkon üljenek."

Hat, ha pl teged idoben elvetetnek, akkor itt most magasabb az atlag IQ az kurva elet...


"semmi szorgalom, aki bocsuletesen adozik balek, aki rendesen dolgozik az hulye, aki hajt az nem meno, bezzeg a szlovak rendszamu visszaigenyelt afas reszletre vett audios gyuros majom"
ebben is igazad van, de azt azért nem mondod ugye hogy ez genetikus?
ha pedig nem az akkor az oktatás körül keresd a hibát... és el is jutottál az szdsz-ig... ups....

Nem genetikus, te is otthon tanultad, mint a tobbi cigany!

dimitrij 2008.08.21. 14:51:34

höm: keress előzményt ahhoz, hogy értelmezni tudj egy hozzászólást.

"gondolom a fenti "érvelésed" nem vonatkozik ferire."

szerinted nem vonatkozik rá? isten tegyen a majmai közé, hát az összesre vonatkozik, ha gondolod akkor felsrolom a pralemtni pártokat, azok parlamenti és nem parlamenti tagjait is.

na abból indulj ki, hogy ha leszólom a kedvenced, akkor biztos az ellentábor tagja vagyok. nem, nem vagyok se viki, se feri fan... nálam nagyjából egy kategória a kettő. talán ez egít értelmezni azt, amit írtam... ha nem, akkor bocs. :)

bigthereal 2008.08.21. 14:52:10


hogy itt mindenki milyen okos...

KopaszMercis 2008.08.21. 14:53:45

Vérnűsző Barom 2008.08.21. 14:29:27

"Kicsit sajnálom, hogy fejletlen, buta és degenerált vagyok, de mit tegyek? Ezt dobta a gép."

semmit masz be egy lyukba es maradj ott, ne pedig egy blogon fitogtasd a tudasod. Attol elorebb meg nem haladt semmi.

Tanuld meg a helyed, es te is boldogabb leszel, meg a kornyezeted is.

Lenne az emberekbe nemi onkritika, reg nem itt tartanank!

A fociban rengeteg penz van, de gondolom az is gyurcsanytol szar...

W 2008.08.21. 14:54:04

KopaszMercis 2008.08.21. 14:51:03

Le tudsz írni két sort káromkodás nélkül?
Öreg neked viselkedési zavaraid vannak! Olvasd már el miket írsz le...
Szánalomtenger.....

KopaszMercis 2008.08.21. 14:58:36

W 2008.08.21. 14:54:04

Fu, hat most hogy igy az interneten nekem hudemegmondtak nagyon melyen magamba szallok.
Meg szannak is.. jezusom.

Megyek a monikasoba sirni...!

Dekatlon 2008.08.21. 15:01:03

Két nyugdíjas vén szatyor állt előttem sorba a zöldségárús teherautó mögött a lakótelep parkolójában. Köszöntem nekik, de nem viszonozták. Gyurcsány a hibás azért is!

nyergibergi 2008.08.21. 15:01:50

Hát ugye lehet humorizélni, meg viccőni, meg basztatni azt aki elkeseredett, de ez a gyurcsányigyerek qrwára rosszú csinyálja azt ami a dóga vóna! Ezen kár lenne vitát nyitni! Ami tény, az tény! Szomorú vagyok!

islanđer 2008.08.21. 15:02:02

khm, lósz@r.
támasszuk fel Kádárt, nézzétek meg, hogy az undok kínaiaknak mennyi aranyuk van, mer' tombol náluk a kommunizmó!

bedia 2008.08.21. 15:02:20

a politikának ehhez nincs sok köze...

Aki 4 meg 8 éve eltalálta az agyaggalambot és most nem az nem attól van mert kevesebb a pénze.

Egyszerű a Fletóra fogni mindent, meg bezzeg Viktorozni és bezzeg Szlovákozni. Akinek nem tetszik az elhúzhat a szlovák gettóba, ahol a cigányok pár éve fellázadtak mert kevés a kajájuk. A Viktor annak idején abból élt amit a Bokros összekapart neki ezt egy pillanatra se felejtsük el, Fletó nem tudott élni a lehetőséggel, mondjuk ehhez a Medgyessy is kellett. De egyiknek sincs semmi köze az olimpiai sportteljesítményhez és igenis értékeljük és bíztassuk azokat akik kint vannak ne pedig fikázzuk őket...

W 2008.08.21. 15:02:20

KopaszMercis én nem fogok veled káromkodni ,vagy anyázni , csak furcsálom .
A neten sok tróger megfordul ,mindenkinek van egy kis zuga. A tied is megvan , valószínűleg máshonnan ,már rég kivágtak volna téged...

KopaszMercis 2008.08.21. 15:03:49

W 2008.08.21. 15:02:20

nincs humorerzeked

ketes ala

ulj vissza

INkvizítor 2008.08.21. 15:04:11

Hogy Te mekkora egy porosztó paraszt vagy Kopasz Mercis!! :)) egy igazi kis abortuszmaradvány...
a hozzád hasonló "nagyon okos" faszkalapok miatt tartunk ott ahol... aki mindenkinél mindent jobban tud, gondolom a focihoz is értesz...

nincs is szebb annál amikor az ostobaság még nagy arcal is párosul...

"A feri meg egy kelyes gondolat sem volt, amikor a te apad mar tudta, hogy teged budos proli kocsog adocsalo fasszoponak fog nevelni. Mikoze ehhez a ferinek?
Az meg a te egyugyuseged ekes bizonyitvanya, hogy te azt hiszed, hogy a feri meg a viki mas - mas csapatnak jatszik. Ez a jo az ilyen szerencsetlen hulye plebsbe.. barmit elhisznek, amit mondanak nekik."

nem vagyok adócsaló!! :))

viszont nálad van a bölcsek köve és tudod, hogy feri és viki ugyanaz, gondolom elmondták csak Neked!! mással már nem bírod a gazdáid gyalázatos teljesítményét magyarázni, ezért hozod az örökzöld :" a másik is ugyan ilyen!!!" szlogent...
gratula ehhez aztán tényleg kell a mensa tagság...

Te primitív barom.

Dekatlon 2008.08.21. 15:06:11

Ne bántsátok a Mercist, nem mond az hülyeségeket, csak tenyérbemászó a stílusa. Ha beanyázol azzal épp igazolod... :D

Tamtamdob 2008.08.21. 15:10:33

Kevés iPhone jött az országba. Na, ki tehet erről?

roli101 2008.08.21. 15:11:40

Akik Gyurcsányt okolják mindenért, azoknak a következőt mondom, hátha felfogják a lényegét, azzal a csökkedt agyukkal.
Ha egy szekeret két ló húz, a szekér jól halad. De ha az egyik ló úgy dönt, hogy ő csak fékezni fog, meg a másik lovat rugdosni, mert szerinte nem jó felé megy a szekér, akkor bizony a szekér csak döcög, és nem halad előre. Mert mindegy merre megy a szekér, az még mindig jobb, mintha állna Mert nem az a hibás, aki a szekeret húzza valamerre, hanem az, aki csak akadályozni tudja ebben. Ezért nem halad az ország sehova. Mert aki csakazértis nemet mond minden kezdeményezésre, mert azt a másik mondta, kivétel ezalól a saját juttatásai, na az a ló inkább dögöljön meg.
Ezen gondolkozzanak egy kicsit, akik csak levonózni, meg plakátolni tudnak, mert eddig terjed az intelligenciájuk.

KopaszMercis 2008.08.21. 15:13:32

höm 2008.08.21. 15:04:11

"Hogy Te mekkora egy porosztó paraszt vagy Kopasz Mercis!! :)) egy igazi kis abortuszmaradvány...
a hozzád hasonló "nagyon okos" faszkalapok miatt tartunk ott ahol... aki mindenkinél mindent jobban tud, gondolom a focihoz is értesz..."

Nem kepzeld a focihoz nem ertek, es sosem szakertettem irl a focit. Te meg annyira tudod megitelni az orszag jelenlegi helyzetet, mint amennyire azt, hogy en mennyire hiszem azt, hogy ertek a focihoz.
Nagyon hizelgo, hogy lopod a szovegem es utanzol, attol fuggetlenul, hogy igazi kis pondro talaltgyerek vagy :)

"nincs is szebb annál amikor az ostobaság még nagy arcal is párosul..."

Szerintem sem, ezert szeretek veled beszelgetni. Viszont irigyellek, mert te mindig ilyen ember korul lehetsz, nekem meg ugy kell levadasszalak az index legtitkosabb bugyraiban, hogy rohoghessek rajtad!

"
"A feri meg egy kelyes gondolat sem volt, amikor a te apad mar tudta, hogy teged budos proli kocsog adocsalo fasszoponak fog nevelni. Mikoze ehhez a ferinek?
Az meg a te egyugyuseged ekes bizonyitvanya, hogy te azt hiszed, hogy a feri meg a viki mas - mas csapatnak jatszik. Ez a jo az ilyen szerencsetlen hulye plebsbe.. barmit elhisznek, amit mondanak nekik."

nem vagyok adócsaló!! :))
"

Szal nem birtad ravenni a fonokodet, hogy inkabb adjon egy kicsivel tobbet feketen zsebbe? Erdekes, en azt hittem, hogy az osszes felszopolanyt keszpenzben fizetik a porno producerek...
Most ha csipaznam a ferit (vagy becsuletesnek tartanam legalabb) aszondanam, hogy akkor ezert nem birod otet, mert aladbasznak a becsuletes emberek, es frusztral


"viszont nálad van a bölcsek köve és tudod, hogy feri és viki ugyanaz, gondolom elmondták csak Neked!! mással már nem bírod a gazdáid gyalázatos teljesítményét magyarázni, ezért hozod az örökzöld :" a másik is ugyan ilyen!!!" szlogent...
gratula ehhez aztán tényleg kell a mensa tagság...

Te primitív barom."

Nem nincsen nalam a bolcsek kove, de engem megaldott annyi esszel a sors, hogy eszre vegyem ha eppen terdre kenyszeritenek es szopatnak.. es nem csak azt, hogy ez tortenik, de azt is hogy ki csinalja. Mert te mar odaig nem jutsz el. Nem a masik ugyan ilyen, nem ezt mondtam TE HULYE FASZ. Szovegertesbol buko.
Azt mondtam, hogy nincs masik. Ez van. Egy csapatnak eveznek. Ugyan abba az iranyba.
Mensa tag meg nem vagyok, hiaba nyuznak :P

Primitivnek primitiv vagyok.. ugy latszik azert van amit te is meg tudsz figyelni.

De most oszinten, neked minek tartsam el a kisujjamat a billentyuzettol, amikor arra nem vagy kepes, hogy a sajat stilusodban irogassal (most a sajat gondolatokat, meg tenyleg hagyjuk)?

KopaszMercis 2008.08.21. 15:14:35

Tamtamdob 2008.08.21. 15:10:33

Kevés iPhone jött az országba. Na, ki tehet erről?

errol mar en.. errol lemaradt a gyurcsany :)

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2008.08.21. 15:14:36

Ne felejtsük el átváltoztatni a rugalmas környezet-elemzést.

HaCS 2008.08.21. 15:17:32

Az véletlenül elő sem fordulhat, hogy az a hibás aki folyamatosan azt szajkózza, hogy itt hű de szarul mennek a dolgok. Évek óta. És még persze a nép pesszimizmusáért is a Fletó a hibás? Ti tényleg ennyire korlátoltak vagytok? Hol mennek itt szarul a dolgok? Mihez képest? Jártatok már Csádban? Vagy Afganisztánban? Na ott szarul mennek. Jó lenne egy kicsit abszolút értkben is gondolkodni. Ja hogy Szlovákia? Arról van egy csöppnyi sejtésetek, hogy ők hogyan jutottak el idáig? Vagy hogy ott hogyan mennek most a dolgok, vagy csak számokat láttok a mögöttük levő dolgok meg le vannak szarva. A megoldás persze több pénzt mindenre. Brávó.

Pulp Fiction 2008.08.21. 15:18:17

Én megmondtam már az olimpia előtt, hogy ezt fogják mondani, amit a poszt címében írsz.

aPar aLyza 2008.08.21. 15:20:17

Hát, basszátokmeg, nemsokára csak azon fog fájni a tetves fejunk, hogy MINK is volt. Mert nem lesz semmink.
A Fletó meg kurva jól csinálja (spec én fejbelőném, de ez egyéni szoc.probléma) mert ez itt 'amerika.

Teigetos pozitív ország.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.21. 15:22:54

én lubickolok a boldogságban annyira jó itt. alien alien

arta 2008.08.21. 15:23:43

Éjjenn Gyurcsány!!!
Monnyon le Orbány!!!
Monnyon le az öttusaló!!!
Monnyon le a víz!!!
Éjjenek a magyari urak!!!!
Csonka Magyarország nem ország! Orbánmagyarország mennyország!
Árpádsávot a lovakra!!!
Turult a geci világnak!!!
Na, így fest ez az ország...
Azt sajnálom, hogy ellustálkodtam a nyelvtanulást. Ha nem tettem volna, már rég itt hagytam volna ezt a lábszagú, bűzös, fasisztoid országot...

CrL 2008.08.21. 15:24:43

mindenről egy távoli pillangó és egy effektus tehet

HaCS 2008.08.21. 15:25:58

Tartsunk ott fejlődési sebességben, mint Szlovákia mi? Ja, hogy ott benyaltak a multiknak csontig? Magánkézben van az egészségügy? A csóró népet meg a középosztályt is kiszipolyozták évekig? Az odatelepült cégak mai napig nem fizetnek adót? Az idegen népeket, köztük a magyarokat is diszkriminálják?

Lassan el kéne dönteni legalább azt, hogy mi mit akarunk vazze.... Azoknak ára is van nem csak akarni meg követelni kell.

KopaszMercis 2008.08.21. 15:26:16

arta 2008.08.21. 15:23:43

HEHEH tobb ilyen embert a blogokra :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.08.21. 15:27:20

Mi törtenne akkor, ha a nep betódulna a parlamantbe, es kidobna az ablakon a politikusokat? Lesittelnek a népet? De jó lenne hallgatni az államatyák uvöltését, nyakkendojuk lobogna a szélben, öltönyuk csapkodna, ahogy zuhannak lefele!
Utána már csak meg kell választani egy igazságos diktátort, aki betiltja a Mónika sót, és kikormányozza az országot a szarból, és utána önként lemond!

román patkány, a kiállhatatlan szemét 2008.08.21. 15:27:21

Jól sugallja a blogíró, Fletó nem hibás az aranyak elmaradásáért, mert ő csak a szétrohadó egészségügyért, a magas adókért, a gazd. növekedés leállásáért és a fékevesztett korrupcióért hibás.

Légycsapó 2008.08.21. 15:27:47

"Ami pedig OVI-ékat illeti, az õ 4 évük volt talán a legsikeresebb 4 éve az országnak a gengszerváltás óta."

És még csak meg se köszönték Bokrosnak, hogy a mások által előteremtett gazdasági növekedést, és pénzt nekik csak elkölteni, felzabálni kellett. Persze lett is eredménye, 2002 -elejére látszott már a zuhanás kezdete.

Dekatlon 2008.08.21. 15:30:08

arta tanulj nyelveket, sose késő, én is mostanában szántam rá komolyabban magam...
Ha nem lenne olyan bitang bonyolult, a kínait ajánlanám, értéke lesz ;)

arta 2008.08.21. 15:30:52

Ez dicséret volt, mercis?
:-)

benkoo 2008.08.21. 15:31:22

kiváncsi lennék erre péniszre aki ezt kitalálta! rájöttem, hogy már a 48-as vereségért is ő a hibás:D
sőt orbán meg majd a szent hitler lesz!

dimitrij 2008.08.21. 15:31:27

of: oroszul tanuljatok srácok... :)

HaCS 2008.08.21. 15:33:53

Kedves Román Patkány!
Annak külön örülök, hogy egy mondatban említed a magas adókat, és az egészségügy szétrohadását (Bár ez utóbbiban azért én még mindig nem lennék biztos). Mondd te nem látsz összefüggést a befizetett adók mennyisége és az egészségügyre fordítható pénzek között?
Több pénzt mindenre! :D

aPar aLyza 2008.08.21. 15:35:35

Jelentkezzem az a tahó bunkó paraszt aki meg tudja mondani, mennyit is sikkasztottak-csaltak-loptak el szegény honfitársainktól.
A beszámolót élőadásban a vietnámi dzsungellakó tábor szaharai kirendeltségén suhomi nyelven irott könyből kell felolvasni japán kiejtéssel és "real-time" fordításban (de ez csak könynebség).

KopaszMercis 2008.08.21. 15:36:26

arta 2008.08.21. 15:30:52

Ez dicséret volt, mercis?
:-)


abszolut.. tolem aztan orbanista is lehetsz, vegre valaki nem azzal nevettet meg, hogy szanalmas fasz, hanem azzal h vicces.

Tanker 2008.08.21. 15:37:23

Én tudok oroszul!

Csak most nem jut eszembe.

dimitrij 2008.08.21. 15:37:36

"mert ő csak a szétrohadó egészségügyért, a magas adókért, a gazd. növekedés leállásáért és a fékevesztett korrupcióért hibás. "


egyetlen másik politikai erőnek sincs benne szerepe, ugye?

az egészségügy úgy jó, ahogy van, kár volt hozzányúlni, igaz? nincs hálapénz, nincs pazarlás, nincs 2 hétre lejentett, de 3 nap után kidobott beteg...

önkormányzati szinten, ahol a jobboldal nyerte túl magát, ott nincs korrupció, nincsenek pazarló önkormányzatok, fölösleges hatástanulmányok stb.

mindenről a Ferenc nevű paprikajancsi tehet...

aPar aLyza 2008.08.21. 15:38:25

HaCS!

"befizetett adók mennyisége és az egészségügyre fordítható pénzek között?"
Te biztosan nem.

A kormány kiadott egy kis füzetet, amibe leirta, hogy azért kell felvenni qurva sok hitelt, hogy etethesse a rászavazó 3.5 nyugdijast (mert a vizitdíjkompenzációt NEM vették vissza a nyugdijasoktól).

qwerty 2008.08.21. 15:39:34

lowfast · lowfast.blog.hu/ 2008.08.21. 15:27:20

A nép nem tud betódulni a parlamentbe, mert olyan, hogy nép csak éltalánosságban létezik.
Egyes csoportok esetleg. De: próbáld meg, azt hiszem a te nyakkendőd lobogna hamarabb, az ajtóig sem jutnál. + nem hiszem, hogy találnál az országben 10 embert, aki egyetért valamiben.
+ minek ide mégegy diktatúra, 4 évente választás, közte meg blogolás

INkvizítor 2008.08.21. 15:39:49

Kopasz!
"Nem kepzeld a focihoz nem ertek, es sosem szakertettem irl a focit. Te meg annyira tudod megitelni az orszag jelenlegi helyzetet, mint amennyire azt, hogy en mennyire hiszem azt, hogy ertek a focihoz.
Nagyon hizelgo, hogy lopod a szovegem es utanzol, attol fuggetlenul, hogy igazi kis pondro talaltgyerek vagy :)"
még a focihoz sem értesz, :) de itt azért osztod az agyat... a plagizálást meg nem vágom, dehát ez biztos azért van mert nem tudok gondolkodni... veled ellentétben aki tud mindent (majdnem).

"de engem megaldott annyi esszel a sors, hogy eszre vegyem ha eppen terdre kenyszeritenek es szopatnak es nem csak azt, hogy ez tortenik, de azt is hogy ki csinalja." legalább is ezt mondta Neked otthon anyád... Ő márpedig csak tudja. (a rutin meg az évek...)
anyád azt nem mondta, hogy ne fogazz, mert arcon vernek.. :))

"De most oszinten, neked minek tartsam el a kisujjamat a billentyuzettol, amikor arra nem vagy kepes, hogy a sajat stilusodban irogassal "
ne ne tartsd el... kérlek meg nem mozdulj, nem érek annyit...

HaCS 2008.08.21. 15:40:51

Erről van szó!
Vegyük el a pénzt a nyugdíjasoktól! Mert mi szarul élünk. Brávó.

KopaszMercis 2008.08.21. 15:43:16

höm 2008.08.21. 15:39:49

teso, te csak itt nem veszed eszre, azt amikor meg vagy alazva, es az lenne a legmeltosagteljesebb ha elhuznal a gecibe?

Amikor azt mondtam, hogy anyad egy hulye kurva, hogy nem vette be az esemeny utani tablettat, te meg erre nagyon okosan es kreativan le "abortuszmaradvany"oztal...

Gondolom az itthoni gazdasagi szitut is hasonlo gyorsasaggal es intelligenciaval latod at...

vag az eszed mint af feltegla.

dimitrij 2008.08.21. 15:44:34

"vag az eszed mint af feltegla. "

:)))

aPar aLyza 2008.08.21. 15:45:48

HaCS!

"Erről van szó! Vegyük el a pénzt a nyugdíjasoktól!"

Mondom, hogy nem érted.
A kormány X Ft bevételből NEM akarja megoldani az ország megélhetését.

"Mert mi szarul élünk. Brávó."
Nem MI élünk szarul, hanem a bérből és fizetésből élők (ezt azért bátorkodom mondani, mert még nem halottam, hogy dr.X.Y. orvost a hálapénz miatt lecsuktak volna).

dimitrij 2008.08.21. 15:45:53

"etethesse a rászavazó 3.5 nyugdijast"

levitték a nyugdíjkorhatárt? :)

Légycsapó 2008.08.21. 15:46:27


"Vegyük el a pénzt a nyugdíjasoktól! Mert mi szarul élünk. Brávó. "

Micsoda egy tahó duma.

aPar aLyza 2008.08.21. 15:47:29

dimitrij!

Le bizony, hamárkötekksző :))

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.21. 15:47:55

srácok tragikusak vagytok. de amiért különösen élvezetes a dolog, az az, hogy még pénzt se kaptok azért, hogy nyomjátok a propagandát.
amúgymeg süsüasárkányforpresident

CrL 2008.08.21. 15:49:32

peri, sztem szórakoztató a sok kiábrándult szoci

dimitrij 2008.08.21. 15:49:38

"Le bizony, hamárkötekksző :)) "

csak informálódom... meg népszerűsítem a gondolataid. inkább megköszönhetnéd. :)

arta 2008.08.21. 15:49:55

Egyáltalán nem vagyok orbánista sem, meg gyurcsányista sem. Csak rohadtul unom, hogy a tehetségtelen vezetők sikeresen menekülnek a felelősség elől a "politika" segítségével.
Lásd Schmitt "úr".
Ő pl. ha nem az EU néppárti frakciójában, meg a Lendvai utcában töltötte volna ideje nagy részét, talán több energiája jutott volna a sportra is.
Amúgy meg:
minden országnak olyan a politikai elitje, amilyen megérdemel. Mi ezeket "neveltük" ki, tartottuk meg, immár 18 esztendje.
Megérdemeljük, lett légyen bármelyik hatalmon.
Mi rontottuk el.
De nem ez a baj, a baj az, hogy a lányok szoptak.
Nem engem :-)
Az oroszokat, kéziben:)

dimitrij 2008.08.21. 15:51:10

"hogy nyomjátok a propagandát"

ki nyomja itt a propagandát?

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.21. 15:52:53

CrL,

ők a legszánalmasabbak, de azért a jobberek is hasonló nagy szakértelemmel nyomják az okosságot.

HaCS 2008.08.21. 15:54:24

Nos akkor én kicsit másképp látom a dolgokat.

"A kormány kiadott egy kis füzetet, amibe leirta, hogy azért kell felvenni qurva sok hitelt, hogy etethesse a rászavazó 3.5 nyugdijast (mert a vizitdíjkompenzációt NEM vették vissza a nyugdijasoktól). "

Ez a baj, hogy nem értem, ebben a mondatban hol a gond. Az etetés igenis kötelessége. A hitel az gond, de annak ugye az az oka, hogy a k*rva szarul élünk szlogen jegyében becses középosztályunk hányja veti le a hátáról az országban élő magatehetetlen embereknek nyújtott mindenféle szolgáltatás (pl. élelmezés) terhét. Pedig ők is ugyanabból a rétegből indultak, csak ezt sokan hajlamosak elfelejteni. Kinőttünk a gazból, mostmár zavar, hogy itt a gaz. Gyomírtó, vagy deportálás. Ez a megoldás.
Meg persze: Több pénzt mindenre!

HaCS 2008.08.21. 15:55:11

Kedves Légycsapó!
Kérlek vedd észre az iróniát!

INkvizítor 2008.08.21. 15:55:15

kopasz!

nem, másutt sem esik le...

az esemény utáni tabletta, meg az abortusz tudod két külön dolog, de ha te ebből magadra ismertél akkor gratula. (önhittséged már már ámulatba ejt.)
Te tényleg azt hiszed, hogy Te szartad a spanyolviaszt?
kibaszott egy önelégült faszkalap vagy, az a fajta kisfaszú aki blogokon éli ki a szexuális flusztárltságát.. akit szopat a rendszer de büszkén tudatosan állja, mert az anyja vagy az áltis tanára azt monbta Neki valaha hogy "okos" a hülye meg el is hitte...

"Gondolom az itthoni gazdasagi szitut is hasonlo gyorsasaggal es intelligenciaval latod at..."

mert Te biztosan kurvára képben vagy mindennel, és az hogy egy lúzer kis pöcs vagy a véletlen és a politikai elit műve....

dimitrij 2008.08.21. 15:59:17

höm: ideje lenne elsomfordálni, kaptál már eleget... :) az a vicc jut eszembe, amikor a medve mondja a vadásznak, hogy: "Vadász, vadász, gyanús vagy te nekem... nem tán szopni jársz ide?"

:)

INkvizítor 2008.08.21. 16:00:37

ok lelépek... :(((


de azért a kurva anyátok :)))))))

dimitrij 2008.08.21. 16:01:31

tudsz te, ha akarsz. :)

szatyorjani 2008.08.21. 16:01:46

teljesen világos, hogy Kopasz Mercis úgy hülye ahogy van, legalábbis túllehet min. egy lobotómián. de nagyobb baj, hogy reagáltok rá, bakker:))) ő meg röhög rajtatok, ti. falbasszátok az idegeiteket valakin, aki totálisan vitaképtelen.. hehe:)))

INkvizítor 2008.08.21. 16:01:59

Ja! és minden hatalmat a szovjeteknek!! :))

most jó? :)

Dekatlon 2008.08.21. 16:02:46

Van az akkor is, ha nem kéred...

states 2008.08.21. 16:05:31

Ne tereljetek, nem arról van itt szó, hogy Gyurcsány szelleme járta be a Pekingi olimpiát, csak az árnyéka. Egy olyan országban, ahol minden szétrohadt mióta hatalmon van, a sport sem lehetett kivétel. Megszüntette a Sportminisztériumot miután szétlopatta belőle a pénzt Zuschlágékkal. Már zajlott az olimpia, mikor még mindig nem fizette ki a felkészülési pénzt. És hadd ne soroljam, arra viszont nem sajnálja, hogy teletömje a postaládákat meg az emberek fejét a fogyatékos propagandájával, ilyenekkel, mint az Új Magyarország blabla...

KopaszMercis 2008.08.21. 16:06:51

höm 2008.08.21. 15:55:15

"kopasz!

nem, másutt sem esik le..."

jo akkor szolok...

szopatnak, es nevetseges vagy.

5 eve vagyok szeleto kapcsolatba egy szepseges holgyemennyel, ugy hogy szekkkssszualis flllllusztlalsaglol szo sem lahat nalam.
Szelintem te nem veszed eszle ha teljesn hulyet csinaltak beloled.. nagyon cuki tulajdonsag, a jo isten adja hogy soha ne valtozz meg..

Lendkivul szolakoztato!

KopaszMercis 2008.08.21. 16:07:40

szatyorjani 2008.08.21. 16:01:46

te ugye annak orulsz, hogy ket fuled van es nem vagy szatyor?

vagy de.. megiscsak szatyor vagy.. varj hogyisvanez?

KopaszMercis 2008.08.21. 16:09:21

states 2008.08.21. 16:05:31
"a fogyatékos propagandájával, ilyenekkel, mint az Új Magyarország blabla..."

jah a kurutty inforol nem is beszelve, tudod mennyi penzt kellett abba nyomnia az mszp-nek mire labra allt?

titok84 2008.08.21. 16:11:28

Az a baj, hogy a "minden politikus hülye", és a "zűrzavaros ügyek vannak, nem tudni, ki a felelős" (lásd Hír TV-s eset) attitűd nagyon káros. Mert elfelejtjük számonkérni azt, aki pedig valóban okozója a bajoknak. És ebből kinő az a kínos ökörség is, hogy a hazugság valójában őszinte szembenézés stb.
Akik ezt művelik (a kimagyarázást), legalább annyit ártanak, mint GYF-ék.

hmmm 2008.08.21. 16:13:18

KopaszMercis 2008.08.21. 16:09:21

"jah a kurutty inforol nem is beszelve, tudod mennyi penzt kellett abba nyomnia az mszp-nek mire labra allt?"

Akkor azért szűnt meg, mert Draskovits nem fizette rendesen a számlákat? :))

HaCS 2008.08.21. 16:14:26

Hangsúlyozom!
Szétrohad minden! Szarul mennek a dolgok!
Több pénzt mindenre! (Lehetőleg azonnal.)

:D

CCCP 2008.08.21. 16:15:14

Akár tetszik akár nem egy lefele szálló gazdaságnak lehet, és van is köze az elérhető sport eredményekhez.

Azzal hogy van egy csomó ok arra hogy miért tartunk ott gazdaságilag ahol tartunk, nem kell megpróbálni elmosni Gyurcsány vezette szoclib felelősségét.
A "csomó ok" azelőtt is megvolt mielőtt GYF-ék eladósították az országot, miközben minden nap azt hallgattuk hogy, nagy a jólét, dübörög a gazdaság.

Ők tették meg hogy egyszerre adómentesítették a minimálbért, 50%-os bér emelést adtak a közszférának, tripla áron építették az autópályákat, stb. Tudták hogy a csőd felé tart az ország de nem tettek semmit csak hazudtak hogy megnyerjék a választásokat újra. Ezt GYF vezetésével tették.

KopaszMercis 2008.08.21. 16:16:50

hmmm 2008.08.21. 16:13:18

hat mar nem tudott a feri tovabb lobbizni az amerikaiknal hogy ne tiltsak be

HaCS 2008.08.21. 16:16:51

Áruld már el Kedves CCCP!
Hol tartunk gazdaságilag?

CrL 2008.08.21. 16:22:54

HaCS: államadósság terén rosszabbul mint 90 előtt

román patkány, a kiállhatatlan szemét 2008.08.21. 16:23:41

CCCP, bizony igazad van.
Emlékszem az osztogatás még Medgyesi idejében kezdődött, a választások után volt még egy kis pénz az államkasszában, nosza rajta...

De akkor a növekedés annyira biztosnak tűnt (és akkoriban még volt is), hogy senki nem hitte volna, baj lehet.

Aztán mikor Fletó hatalomra került, már nyilvánvaló volt hogy elkúrták, de még lehetett volna tenni valamit. Ja, akkor lehet hogy nem nyernek választásokat legközelebb, úgyhogy mégse lehetett tenni semmit, kivéve meggyőződéssel hangoztatni minden fórumon hogy "Magyarország döbörög!!!".

Dekatlon 2008.08.21. 16:23:53

Pénzt kapni?
Több pénzzel csak mégkevesebb öntudatja/önállósága lenne ennek az istenadta népnek.
Jobb megoldás szerintem még többet elvenni! Teljesen el kell kúrni mindent, de elég hírtelen, hogy feltünjön. És akkor majd a harcoló kurucok kiegészülve a nyugdíjas hordákkal, meg a melegekkel elsöpörnek mindent! A kevés túlélő meg elkezdi utánna tiszta lappal, elölről.
Hol a gyógyszerem...

Sherpa_1 2008.08.21. 16:24:56

Tudsz úszni? Nem? ..és ha megfizetem? /Hofi/
Bager. három hete még szó sem volt aról, hogy nem lesz arany mert nincs pénz és még a Gyurcsány is a nyakunkon:) Most bezzeg...ez az idiótizmus netovábbja...kár, hogy bezárták a opni.-t

cooper 2008.08.21. 16:25:39

Kíváncsi vagyok, ha kajakenusok :) besöpörnek hatot + a vizilabdázóink is legyalulják az ellent, akkor a 7 arany elég lesz-e? :)

KopaszMercis 2008.08.21. 16:26:26

CrL 2008.08.21. 16:22:54

az akinek nagyon porog a boltja, es azert vesz luxusautot hitelre, mert tobb penzt tud neki fialnia a penze ha nala van, mintha benne all az autoba, akkor nala is rossz h el van adosodva es pfuj rossz dolog az adossag?

Vagy ennyire azert nem fekete-feher a dolog. Aruld mar el nekem hogyan van ez...

Pema 2008.08.21. 16:28:17

Csak ámulok és csodálkozok......

KopaszMercis for president !!!!!!!!!!!

CrL 2008.08.21. 16:29:29

Kopaszmercis: egy szóval nem mondtam hogy rossz dolog az adósság, ha van mögötte teljesítmény vagy 'boltpörgés' ahogy írod, de ilyet te hol látsz a mai vagy tegnapi kormánynál?

KopaszMercis 2008.08.21. 16:29:47

cooper 2008.08.21. 16:25:39

ez olyan, hogy akarhanyszor valami idiota atleta keresztel a nyakaba nyer egy versenyt, rogton jezusnak ajanlja, es neki koszonheti..

bezzeg amikor elbambul a startnal, vagy felrugja a gatat.. akkor eszebe sem jut azt mondani, hogy az ur tehet arrol hogy megborultam.

Ugyanez... csak ferivel es minusz elojellel...

KopaszMercis 2008.08.21. 16:31:42

CrL 2008.08.21. 16:29:29

huha, te nagyon nem erted:

en nem a kormanyt vedtem.. alkalmatlan buzi faszjankok.

En csak ezt az agyatlan "mer a Zallamadosag a Dzsídípííí" fele balfaszkodastol nyilik ki a zsemembe...
100-bol 110-szer rogton elkuldenek a kurvaanyamba erre a kerdesre, hogy akkor ugyanmar miabaj a hitellel (a valaszt ugyanis nem tudjak ra).

Te nem ezt tetted.. el is van most kerekedve a szemem. Nem voltam erre a forgatokonyvre felkeszulve :)

HaCS 2008.08.21. 16:35:25

Államadósság???
No akkor elárulok egy nagyon egyszerű tételt. Sajnálom, hogy fel kell találnom újra a melegvizet, de úgy látszik mégsem teljesen világos.
Tehát:
Ha fejleszteni akarsz, de nincs pénzed (illetve a befektetőid az állampolgárok nem akarnak/tudnak rá pénzt adni, de elvárják), akkor bizony hitelt kell felvenned. Ezt is hívják egyébként befektetésnek. Ez a hitel mindaddig a gazdaság jobbulását szolgálja, míg az általa készített beruházások évente többet hoznak a konyhára, mint az adott hitel éves kamatai.

Fúú de büszke vagyok, hogy ez is nekem jutott eszembe. LOL :D
ui: szerintetek miért az USA-nak a legnagyobb az egy főre jutó államadóssága úgy 1958 óta? Mert elkúrták? :D

CrL 2008.08.21. 16:36:32

Kopaszmercis: figy, szimplán leírtam: többszöröse az államdóság a 90 elöttinek és erről a balfasz vezetés tehet. az hogy ez mennyire jó ez egy adott országnak, mindenki el tudja dönteni ha akarja.

KopaszMercis 2008.08.21. 16:36:32

Pema 2008.08.21. 16:28:17

"Csak ámulok és csodálkozok......

KopaszMercis for president !!!!!!!!!!!"

de csak akkor ha szerzel egy mónikalúinszkit is

HaCS 2008.08.21. 16:36:50

Bocs mégse én talaáltam fel!:(

KopaszMercis 2008.08.21. 16:38:19

CrL 2008.08.21. 16:36:32

"Kopaszmercis: figy, szimplán leírtam: többszöröse az államdóság a 90 elöttinek és erről a balfasz vezetés tehet. az hogy ez mennyire jó ez egy adott országnak, mindenki el tudja dönteni ha akarja."

Aha, az emberek azt nem tudjak eldonteni, hogy mikor menjenek szarni, de majd ezt ok majd jol eldontik, hogy jo-e vagy sem.

Minden mutatobol tudsz hozni legalabb egy olyan gazdasagot, amit irigylunk, ami szarabbul all az adott mutatobol. Ez gecire nem objektiv, meg a szakemberek sem tudjak biztosra, hogy most mi a jo vagy mi a nem. 20-30 ev tavlatabol majd kiderul hogy jo volt-e vagy sem, de ez nem annyira egyszeru, hogy ha bele van verve egy 100-as rozsdas szog a szemedbe az rossz, ha kihuzod onnan az jo :)

CrL 2008.08.21. 16:38:42

HaCS, az USA-ban van mögötte teljesítmény. itthon nincs, vagy te látsz ilyet?

aPar aLyza 2008.08.21. 16:39:30

Köszi, dimitrij!!!

Mégegyszer!

Köszi, dimitrij!!!

HaCS
"Ez a baj, hogy nem értem, ebben a mondatban hol a gond. Az etetés igenis kötelessége."
Hmmm, tévedsz.
Az állam egy erőszakszervezet, amit a törvények létre és betartására hoznak létre embertömegek (stb., stb., stb.) valamilyen "Alkotmány" nevű dossziéba elrejtett mittudomén alapján.
Hol van benne az etetés (igaz a szopatás sincs benne).

HaCS 2008.08.21. 16:39:40

Egyébként meg nem feltétlenül a balfasz vezetés tehet róla. Vannak tudatlan és félrevezetett állampolgárok is akik elvárják, hogy minél kisebb adóval minél jobb közszolgáltatások legyenek. És követelőznek. Meg a parlament elé mennek tüntetni, mert a búza világpiaci ára megint esett. Meg vannak olyanok is akik ezek alá adják a lovat. Vagy rosszul rémlik?

dimitrij 2008.08.21. 16:44:32

"szerintetek miért az USA-nak a legnagyobb az egy főre jutó államadóssága úgy 1958 óta?"

csak a belső eladósodottsága a legnagyobb ,ha jól emlékszem, de az meg egy belső fogyasztás növelésével felpörgetett gazdaság, ami idővel a kipukkanó lufi effektust fogja eljátszani... ez majdnem sikerült a másodlagos jelzálogpiac krachjával, de még van egy újabb próbálkozásuk. :)

aPar aLyza 2008.08.21. 16:45:43

HaCS!

"Vannak tudatlan és félrevezetett állampolgárok is akik elvárják, hogy minél kisebb adóval minél jobb közszolgáltatások legyenek."
Tetszik.

A kapitalizmus alappillérei:
1. A munkavállaló 24 óra munkát és 0 értékű bért kapjon (rabszolgaság rulez!).
2. A munkaadó kibaszottul sok pénz adjon 0 óra munkáért (ego rulez).
Naszóval, az álláspontok közelednek.

Namostaki tudatlan és félrevezetett állampolgárok az dögöljön meg, lehetőleg önszorgalomból.

KopaszMercis 2008.08.21. 16:45:43

HaCS 2008.08.21. 16:39:40

szencsegtores... gyurcsany ellen tunteto hulye lenne?

uristen

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.21. 16:47:35

hátha nyerünk 1-2 aranyat? hol élsz? XD

dimitrij 2008.08.21. 16:47:46

"HaCS 2008.08.21. 16:35:25
Államadósság???"

va negy olyna úgynevezett dolog, hogy neoliberális gazdaságpolitika, hogy jóe-e, vagy nem-e, azt majd később döntik el. ennek a zegyik eleme lehet az, hogy a bevételhiányos költségvetés deficitjét úgy próbálják hitelekből fedezni, hogy a felvett hiteleket állandóan átütemezik, másik hitelből fizetik ki stb., hogy azoknak a kamatai, futamideje stb, kedvezőbb legyen. ha ezt ügyesen csinálják, akkor akár jó is lehet... ha nem, akkor az csecs. :)

snakekiller23 2008.08.21. 16:48:35

Hm, ha már elkúrás, az rémlik valakinek, hogy a Fidesz milyen nagy vehemenciával követelte az első perctől kezdve, hogy a Medgyessy-kormány tartsa be a választási ígéreteit? Igen, azokat. Sőt, azután ha jól emlékszem meg is szavazta őket.

HaCS 2008.08.21. 16:50:08

Kedves aPar ALyza!
Vannak az alkotmányban érdekes dolgok:
Pl:
"Az élethez és az emberi méltósághoz való jog."
Vagy:
"A testi épséghez és egészséghez való jog."

Kevesen tudják, (nem véletlenül) de az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés pl. állampolgársági alapon alanyi jogon járó szolgáltatás tb fizetéstől függetlenül (legalábbis az alkotmányban alanyi jogon jár és nincs szó tbről meg stb.). :D
Ez a Magyar Köztársaság Alkotmányában szerepel.
Ezzel nem akarok senkit buzdítani, hogy akkor holnaptól ne fizessen tb-t, de ezzel, ha nem látnak el, simán pert lehet nyerni.

hangszer 2008.08.21. 16:50:15

mer a gyurcsány megmonta a lónak hogy dobja le jól azt a szerencsétlent kétszer. meg megbundázta a meccset. az egész a gázáremelés miatt van egyébként meg gyurcsánycége. meg amiatt is mer a zsidók meg a buzik meg a cigányok miatt is.

HaCS 2008.08.21. 16:51:38

Igazad van Dimitrij!
Mindent lehet jól, rosszul, illetve bárhol e kettő között csinálni.

Dekatlon 2008.08.21. 16:53:36

HaCS:
Az alkotmány azt mondja hogy jár, azt nem hogy mennyiért. Szóval minden magyar állampolgárt köteles ellátni a kórház, de aztán szabad benyújtania a félmillás számlát. Ezt nem tiltja az alkotmány.

0xFFFF 2008.08.21. 16:54:24

kovács andrás /totya/ jelentkezzen a miniszterelnöki hivatalban a garasokért !

dimitrij 2008.08.21. 16:54:28

"Ezzel nem akarok senkit buzdítani, hogy akkor holnaptól ne fizessen tb-t, de ezzel, ha nem látnak el, simán pert lehet nyerni."

ezzel lófaszt lehet nyerni, nem pert. ha ugyanis aktív korú vagy, és van munkahelyed, és ennek dacára nem fizetsz, akkor potyautas vagy, és annak lófasz jár... nem kellene butára egyszerűsíteni összetett dolgokat. az, hogy az Alkotmány kimond valami alapjogot, nem jelenti azt, hogy az alapjog kapcsán ne lenne más releváns jogszabály... ez egy jó példa erre.

HaCS 2008.08.21. 16:56:24

Ja kedves aPar aLyza!
Nem tetszik a kapitalizmus? Ebben egyetértek. Nem is én választottam, 89-ben még fiatal voltam az ilyesmihez. De ezt akkor kellett volna meggondolni ugye! Vagy azt is a Gyurcsány tervelte ki?

aPar aLyza 2008.08.21. 16:56:33

HaCS!

"Vannak az alkotmányban érdekes dolgok:"
Akkor már néhányan megolvastuk.
Mond el másnak is.

"Az élethez és az emberi méltósághoz való jog."
Az állam nem lödöz le kénye kedve szerint, nem dug mondvacsinált okokkal börtönnbe (és nem aláz meg)

"A testi épséghez és egészséghez való jog."
Ha beteg és nyámoltalan leszel pont jó helyre kerülsz a kórházban, ahol nyugodtan megdögölhetsz az ellátatlanság és/vagy orvoshiány és/vagy gyógyszerhiány és/vagy technikai akadályok miatt.
Hacsak ...

dimitrij 2008.08.21. 16:56:40

télleg, mi a helyzet az orvosi eskű és a hálapénz között? a doki leteszi a hippokratészi esküt, felesküszik arra, hogy gyógyít, tudását arra fordítja, aztán meg kéri illetve elvárja a borítékot? hogy fér ez a kettő össze?

0xFFFF 2008.08.21. 16:57:49

"HaCS 2008.08.21. 16:39:40
Egyébként meg nem feltétlenül a balfasz vezetés tehet róla. Vannak tudatlan és félrevezetett állampolgárok is akik elvárják, hogy minél kisebb adóval minél jobb közszolgáltatások legyenek. És követelőznek. Meg a parlament elé mennek tüntetni, mert a búza világpiaci ára megint esett. Meg vannak olyanok is akik ezek alá adják a lovat. Vagy rosszul rémlik? "

Egyelőre nem aktuális amit írsz. Az adóteher tekintetében dobogósok vagyunk európában. Majd akkor írj ilyeneket, ha az adóteher tekintetében utolsók leszünk, bérek tekintetében elsők és még mindig sír a népesség adófizető része. Addig maradj hülye.

0xFFFF 2008.08.21. 16:59:24

"dimitrij 2008.08.21. 16:56:40
télleg, mi a helyzet az orvosi eskű és a hálapénz között? a doki leteszi a hippokratészi esküt, felesküszik arra, hogy gyógyít, tudását arra fordítja, aztán meg kéri illetve elvárja a borítékot? hogy fér ez a kettő össze? "

Ez úgy fér össze, hogy ha a boríték a zsebbe kerül, akkor az esküjéhez híven gyógyít.

dimitrij 2008.08.21. 16:59:33

"ahol nyugodtan megdögölhetsz az ellátatlanság és/vagy orvoshiány és/vagy gyógyszerhiány és/vagy technikai akadályok miatt."

de két hétig még lehet, hogy papíron élni fogsz, mert a kórház gazdaságisai majd úgy látják jónak, hogy kell az a pénz az intézménynek... de az is lehet, hogy átszúrják a beleidet a bent felejtett szikék, és utána te leszel a hibás, mert nem szóltál időben, a doki felelősségét meg egy egyetemi évfolyamtársa majd elsikálja...

aPar aLyza 2008.08.21. 16:59:53

HaCS!

"Nem tetszik a kapitalizmus?"
Kinem szarja le.
89'ben én részeg ellezékiségem teljes tudatában feküdtem a korcsma padlóján és megmondottam: "Ezt bazmeg, elkúrtuk". Akkor viccnek gondoltam :)

HaCS 2008.08.21. 17:00:04

Persze kedves Dekatlon!
Nem is azt írtam. Behajthatja a számlát ha tudja és van kin. Csak tudod mindenkit köteles ellátni. Ha utólag befizette a számlát, ha nem. Kovács Pista a Moszkva térről is bemehet egymás után tízszer is. Akkor is ha előtte 9 szer nem fizetett. Ja bár nekem semmi bajom nem volt vele(kivsit módosítottam volna), de ezért volt alkotmányellenes a vizitdíj is.

Dekatlon 2008.08.21. 17:03:01

HaCS:
Lényegében ugyanazt mondjuk. Én csak azt fűztem hozzá, hogy az alkotmányos védelem ellenére eladósodhatsz egy vakbélműtétbe, mer' azellen nem véd...

HaCS 2008.08.21. 17:03:15

Kedves 0xFFF!
És valójában befizetett adó tekintetében? Nominálisan? Forintosítva? Tudod a % az nem fizetőeszköz.

dimitrij 2008.08.21. 17:04:34

0xFFFF 2008.08.21. 16:57:49

van 1,9 millió adó és járulékfizető, van hozzá 1 millió közalkalmazott, aki fizet adót, de voltaképpen mégse.... aztán vannak a feketézők, meg a minimálra bejelntettek, kb. 2-3 millióan, vannak a még nem aktívak (diákok, gyerekek), és a már nem aktívak (nyugdíjasok, leszázalékoltak ***), valszeg nem az első kettő, és nem az utolsó két csoport bevonásával lehetne csökkenteni az adóprés mértékét. ötlet? :)

*** = itt mondjuk lehetne mit keresgélni, jó pár év a különbség az átlag nyugdíjba vonulás kora között, meg a nyugdíjkórhatár között, nem beszélve a leszázalékoltakról...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:09:00

Gyurcsány a hibátlan!
Ez minden hithű index olvasó tudja.
Miért is lenne felelős szerencsétlen ember ebben az országban? Hát tehet arról, hogy miniszterelnök lett? Az is a zorbán hibája!

dimitrij 2008.08.21. 17:10:23

"...de ezért volt alkotmányellenes a vizitdíj is."

vajon a receptfelírási díj is az lett volna? lehet nyelvészkedni, jogászkodni... :)

egy biztos: nincs ingyenes egészségügy. legfeljebb nem az fizeti ki, aki igénybe veszi, hanem az, aki bejelentve dolgozik, és nem minimálra van bejelentve... számoljunk 2,9 millióval, az egy nagyjából reális szám, bár abból 1 millió közszolga, ők fizetik 10 millió ember társadalom biztosítását, mert a többi vagy még, vagy mér ne mtud fizetni, vagy büdös neki fizetni, csak a pofája jár az ingyenességről, ezt az ingyenes faszságot el kellene felejteni végre, a legnagyobb politikai lózunguk egyike az utóbbi évtizedekből. :(

szóval aki azt mondja, hogy ez így korrekt, az térdeljen a cipőmre, hogy ne legyen koszos a térde.

HaCS 2008.08.21. 17:10:44

Köszönjük kedves hozzászólásod wmiki!
Ezt majd azoknak írd akik így is gondolják!

KopaszMercis 2008.08.21. 17:11:39

wmiki · igazmondo.blog.hu/ 2008.08.21. 17:09:00

tudtam hogy jon egy ilyen meg is josoltam... bazd meg imadlak.

az emberek agyatlan fasszoposagara mindig lehet szamitani! gyonyoru! koszi :)

Ez vagyok 2008.08.21. 17:12:30

Itt is a személyeskedés, a másik taposása zajlik. Igaza volt annak, aki azt írta, hogy még 4 magyar sem tud összefogni.
A nyugdíj sokáig probléma marad, mert kevesen, 2millióan fizetik a járulékot; 800ezer rokkantnyugdíjas van és a 32ezer honvédségtől harmincas éveikben is nyugdíjazottak többszázezres nyugdíjat kapnak. Mikor lehet ezt behozni? Soha

HaCS 2008.08.21. 17:12:43

Esküszöm jó lenne, ha valaki tényleg a pofámba mondaná az igazságot, hogy hol tartunk, és még milyen hosszú, mennyire nehéz út áll előttünk!

netuddki 2008.08.21. 17:14:30

Ezuton is megkerem honfitarsaimat - a kovetkezo valasztasokon mind jobbrol, mind balrol - olyan partra szavazzanak akik meg nem voltak hatalmon.

A nagy szamok torvenye alapjan elobb-utobb lesz normalis politikusunk. Es nem kell Fletozni meg Zorbanozni

dimitrij 2008.08.21. 17:17:54

"A nyugdíj sokáig probléma marad"

ha csak probléma maradna, akkor lehetnénk jókedvűek, de sajnos súlyosbodni fog a helyzet. miért?

mert:
- nő az átlagos életkor, nő a születéskor várható élettartam (fejlődő szociális rendszer és egészségügy).
- csökken a gyerekvállalási kedv, illetve a szülők első gyermekük születésekori átlagos életéveinek száma.
- csökken az aktív korúak száma, nő a passzívaké.

és sorolhatnánk.

mi következik ebből? egyre gyorsabban száguldunk egy komoly probléma felé, ami kapcsán semmilyen stratégia nincs kitalálva... jönnek az ingyenes egészségügy, meg növekvő nyugdíjjas lózungokkal...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:18:57

ezek így is gondolják
látod szegény kopaszmercis hogy felizgult, hogy szeretett miniszterelnökét hibátlannak merészeltem nevezni

pedig mindenki tudja, hogy ő egy ártatlan bárányka, és semmiért nem felelős ebben az országban
legalábbis index lapon olyan blogot még nem láttam, ahol felelős lett volna valamiért is....

KopaszMercis 2008.08.21. 17:19:50

netuddki 2008.08.21. 17:14:30

Ezuton is megkerem honfitarsaimat - a kovetkezo valasztasokon mind jobbrol, mind balrol - olyan partra szavazzanak akik meg nem voltak hatalmon.


AMEN!

dimitrij 2008.08.21. 17:21:00

"A nagy szamok torvenye alapjan elobb-utobb lesz normalis politikusunk"

nagy bárcás fasz lesz, az lesz, már elnézést.

ez az egyik olyan kérdés, amiben bazi nagy lesz az egyetértés a 2 tömb között, el fognak lehetetleníteni minden próbálkozást a politikai, gazdasági és pénzügyi erőfölényükkel, ha az nem lenne elég, akkor majd valami jogi eszközzel lehetetlenítik el a próbálkozót, ez közös és jól felfogott érdekük. ne legyünk már naívak...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:22:04

gyerekek, nyugodtan szavazzatok a nemlétező mesepártra, azzal is szívességet tesztek az mszp-nek

én maradok a fidesznél, az legalább csinált valamit a 4 év alatt
amit meg nem, azért a zorbán a hibás

play_off 2008.08.21. 17:23:26

Ritka primitív iromány. Hogy a hozzászólásokról már ne is beszéljek.

dimitrij 2008.08.21. 17:23:38

wmiki: ez ide kevés lesz. :) egyrészt a politikai preferenciád esélytelenné tesz, másrészt az ál-ostobának szánt megnyilvánulásaid tényleges ostobaságot takarnak, harmadrészt illet volna kicsivel többet olvasni a posztból megszólalás előtt, tudniillik nem a lóra, hanem az itatóra ültél fel. :)

HaCS 2008.08.21. 17:24:24

Hát nekem a FIDESZ is bizonyított.

KopaszMercis 2008.08.21. 17:24:25

wmiki · igazmondo.blog.hu/ 2008.08.21. 17:22:04

LOAL

En is a fideszre szavazok....

Ahogyan felvesznek a hepiend kft tulajdonosai koze :)

snakekiller23 2008.08.21. 17:24:45

Az emberek tetemes hányada így vélekedik...és bejutá a Jobbik az országnak gyűlésibe... más nem nagyon fog.

Előrehozott lesz a választás, vagy sem, az európai politika nem ismer hónapok, évek alatt felfuttatott pártokat, dimitrij verziója sokkal valószínűbb.

Átlagarcú 2008.08.21. 17:24:47

A gombócot is megette, a bort is megitta, ki se végzik... Egy brancs maguk, ne is tagadja!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:25:48

akkor hajrá mesepárt gyerekek! hajrá!
és soha ne feledjétek a mantrát:
Gyurcsány a hibátlan!

snakekiller23 2008.08.21. 17:26:29

wmiki · igazmondo.blog.hu/ 2008.08.21. 17:25:48

Itt csak te mantrázol.

HaCS 2008.08.21. 17:26:38

Ha lesz vmi értelmes kezdeményezés 2010-ben akkor arra szavazok, ha nem akkor nem megyek el. Ez van. És ne jöjjön nekem senki azzal a sallang dumával, hogy demokratikus kötelességem két baromi sz*r közül választanom.

miniowner 2008.08.21. 17:28:30

Arrol, hogy nincs arany a recskiek tehetnek!!

Ja a Gyurban meg az Orcsany szopjanak sunlovat!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:28:36

nem kötelességed elmenni
maradhatsz otthon
és akkor arra szavazol, hogy minden jó így, ahogy van, te nem akarsz változást
és elismered, hogy gyurcsány a hibátlan
ami természetesen kötelességed is, mint indexolvasó

HaCS 2008.08.21. 17:28:53

Kopaszmercis!
Esetleg kőbányába is hívhatnak részvényesnek, ha tuti onnan kell az autópályához az anyag.:D

HaCS 2008.08.21. 17:30:54

Nem kedves Wmiki!
Ha nem megyek el akkor azt véleményezem, hogy a felhozatalból egyik sem tudja/akarja szerintem a számomra(számunkra?) hasznos változást elindítani.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:32:20

kedvetlen hacs
attól tartok a hatalmon lévők nem ezt a következtetést fogják levonni a távolmaradásodból
már ha egyáltalán érdekli majd őket, a szomorú sorsod

lapi 2.1 2008.08.21. 17:32:46

most szólok, kopasz, hogy át vagyunk verve. fletó ezt direkt csinálja, ebben közmegegyezés lehet. putyinnal levajazta ezt a mai meccset is, persze szólt a pálingernek, nem is csoda, hogy elégedett az edző.

most abban is közmegegyezés van, hogy a magyarok úgy vívtak az elmúlt 1100 év olimpiáin, mint a hétszentség, csakhogy fletó leverte a magyar vívópiacot, igaza van gémesinek. nem marad magyar vívómester, mert elmennek amerikába és atadják a tudásukat az ottaniaknak. magyarázható mással, hogy 3 amerikai csaj állt a dobogón női kardban, ami ősi magyar olimpiai szám.

a phelps úgy önmagáért beszél, bár ehhez előfeltétel volt, hogy laci azt ordította a repülőtéren, hogy KÖBÁNYA!!! ott még a nehéz időkben is hoztuk a voksokat, ami nem csoda, ha azt veszem, hogy a kőbányai sör nagyon szar volt, de olcsó.

most jön a csavar és ezért fletót én azonnal kicsontoznám, ha szeretnék csontozni és olyan erős lennék, mint a magyar labdarugó játékvezetés. (a tegnapi 3-3 önmagáért beszél, mert azért crna gorában ott vannak a fekete hegyek.)

szal minden magyar olimpikon szív, mint a torkosborz, nép apátiában fetreng, tüzijáték is szar volt, sőt direkt nem engedték a besenyeit a lánchíd alá repülni. na miért? mert a magyar kajak-kenusok nyernek 12 aranyérmet!!! na ki lesz ezért a nemzet megmentője? hát a baráth etele, akinek a fia lenyúlta az összes uniós pénzt. ezt már régen megírta a magyar nemzet, csak azóta őket is megvették kilóra a nagy amerikai gyógyszeripari cégek, akik phelps-t is csinálták, bár ő melléktermékként kezdvezményesen adózik.

baráth etele tehát nem véletlenül a kajak-kenu szövetség elnöke. erről is a gyurcsány tehet, vazze!!!

HaCS 2008.08.21. 17:34:01

Őszintén leszarom, hogy a hatalmon, vagy jelenleg ellenzékben lévők milyen következtetést fognak ebből levonni. A legvalószínűbb, hogy olyat ami nekik, és csak nekik kedvez.

wmiki2 2008.08.21. 17:34:19

orbán a hibátlan nem a gyucsány!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:35:46

ugyan már a zorbán mindenért hibás, ezt jól megtanulhattad volna már itt az indexen

wmiki2 2008.08.21. 17:36:59

sőőt egy kicsit ez a phelps is tehet hogy elbuktutk akkor 2002-ben. na mindegy, megyek plakátot tervezni, a többiek a gyucsány a hibással már meg vannak! hajrá agyarok!

HaCS 2008.08.21. 17:37:09

Ugyanmár a Gyurcsány mindenért hibás ezt jól megtanulhattad volna már a Magyar Nemzetben.

kovács andrás \"totya\" 2008.08.21. 17:38:20

wmiki, ha te nem olvasol indexet, ezt mégis honnan tudod? :)
más: azt hiszem ildomos lenne nagy betűkkel kiemelnem a bejegyzés tagjei közt látható IRÓNIA feliratot. És nem, nem szeretnék bemenni a miniszterelnöki hivatalba a hálapénzemért, de azért kösz a javaslatot...

nokedli99 2008.08.21. 17:39:36

Nem lesz.. aki odakerül elfelejt normalis ember lenni

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:40:19

ja, hát ha leszarod, akkor minek foglalkozol politikával?
vagy miért nem alakítod meg a csodálatos MesePártot és annak a színeiben??

0xFFFF 2008.08.21. 17:46:59

"HaCS 2008.08.21. 17:03:15
Kedves 0xFFF!
És valójában befizetett adó tekintetében? Nominálisan? Forintosítva? Tudod a % az nem fizetőeszköz. "

Természetesen az egy főre eső adóterhek tekintetében beszélgetünk, más formában nincs értelme az összehasonlításnak.

HaCS 2008.08.21. 17:49:43

1.) Politikával azért foglalkozom, hogy legalább az illúzióm megmaradjon, hogy egyszer jobbra fordulhat itt valami. Ehhez nincs szükségem azon emberek következtetéseire, akik ma a parlamentben ülnek. Ők nálam már leszerepeltek csúnyán egytől-egyig.

2.) Na látod pont azért, mert én belátom, hogy annyira nem értek sem a politikához, sem a gazdaságtanhoz, hogy ezt be merjem vállalni. Vannak akik ezt így vállalják. Van ennek eredménye is. Hátha (ahh) lesz olyan aki ezt végre komolyan is gondolja.

midnight coder 2008.08.21. 17:50:36

"meg is tették, emlékezz csak az AKA Rt.-re. lehet nem tripla, hanem ötszörös volt a szorzó, az igaz."
Ez így ebben a formájában nem igaz. OVI-ék lényegesen olcsóbban építették az autópályákat mint pár évre rá Megyóék. Anno még a zindex is megemlékezett errõl pedig az ilyesmi nem szokása, akkor meg pláne nem volt az...


"lófaszt. az ő 4 évük alapjait egyrészt a Bokros csomag fektette le, másrészt pont ők kezdték meg a 2 éves költségvetéssel, az alultervezett inflációval, illetve hosszútávú kötelezettségvállalásokkal a bokrosi intézkedések hatásainak lerombolását, és a MEdgyessy nevű fasz 2 db 100 napos programja volt a befejezés... ezt a két csoda dolgot nem sikerült azóta kihevernie a gazdaságnak, meg a választási igérettversenyeket..."
Meg Pl. hogy Fletó a hatalomra jutása után centire ugyanott folytatta mint Megyó. Aki mellesleg melyik pártnak volt a miniszterelnöke ? És hogy hivták a sportminiszterét ? Bizony, Fletót nem egy messzi-messzi galaxisból pottyantotta ide nekünk a Darth Vader...
És persze hogy utána is csinálta a nagyobbnál nagyobb faszságokat/disznóságokat milliárdos nagyságrendben a haverjaival együtt.

"összegezve: a jelenlegi helyzetről a gazdasági életbe belefonódó, és a fehérgalléros bűnözéssel is kapcsolatban álló politikai csoportok tehetnek. nekik nem érdekük az átlátható adórendszer, támogatások stb."
Ezeket a fehérgalléros bûnözõket hívjuk együtt MSZP-nek. Nem mondom hogy a FIDESZ angyalkák gyülekezete, azok is lopnak annyit mint szerte kelet-európában egy átlag politikus, de amit Fletóék mûveltek itt az elmúlt pár évben már túlmegy ezen egy nagyságrenddel.

HaCS 2008.08.21. 17:51:09

Na akkor egy főre eső adóbevétel forintosítva?
(Egyébként tízmillióval még tudok osztani.)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 17:52:21

MesePárt...
Nem tudok már neked mit mondani
úgy látom tényleg ebben hiszel

persze az mszp örülni fog ennek is, inkább egy nem létező pártra szavazz, mint a gonosz fasisztákra

netuddki 2008.08.21. 17:54:17

wmiki

joember nem mesepart- tolem szavazhatsz jobbikra, kommunistara, centrumra, barkire - csak NE mar hatalmon volt partra - ennyi.
Sok part kene a parlamentbe, mert
a) vagy megbirnanak egyezni tobben vagy
b) kioltanak egymast es lasd Belgium
teljesen mindegy, de fenti felallas csak a politikusoknak meg a medianak jo.
Ha nincsenek tul eros partok, nem szall el az agyuk se a politikusoknak se a valasztoknak.

Tibéériusz 2008.08.21. 17:55:59

Ja, és Rákosi Mátyás egy tál mártás.:))

midnight coder 2008.08.21. 17:56:32

HaCS:

"Államadósság???
Ha fejleszteni akarsz, de nincs pénzed (illetve a befektetőid az állampolgárok nem akarnak/tudnak rá pénzt adni, de elvárják), akkor bizony hitelt kell felvenned. Ezt is hívják egyébként befektetésnek."
Ja. Csak kurvára nem mindegy hogy mire költöd. Ha Pl. autópályát építesz belõle, aztán olyan körülményeket teremtesz hogy nem éri meg itt befektetni akkor azt látod hogy a sok autópályával a szomszédaidat kötötted össze a befektetõkkel.

"Fúú de büszke vagyok, hogy ez is nekem jutott eszembe. LOL :D
ui: szerintetek miért az USA-nak a legnagyobb az egy főre jutó államadóssága úgy 1958 óta? Mert elkúrták? :D "
Bizony, nem kicsit de nagyon. Errõl is szól az a bizonyos hitelválság lufi kipukk, picit áttételesen de errõl szól az olajárrobbanás, bár ez utóbbi inkább következménye annak a hülyeségnek aminek nyomán ez az adósság az utóbbi pár évben meglódult.

HaCS 2008.08.21. 17:57:48

A FIDESZ meg annak örül ha otthonmaradok, mert az ő érzelmileg felfűtött szavazói mindig elmennek, az MSZP-é meg esetleg otthonmaradnak.

midnight coder 2008.08.21. 17:58:33

netuddki:
Ne akarj ilyet. Akkor kb. az lenne mint az elmúlt 6 évben: senki nem kormányozná az országot, csak a lopás menne ugyanígy ezerrel.

0xFFFF 2008.08.21. 17:58:49

mc !

Azért az az olajárrobbanás leginkább az usa határain kívül lévő országokat érintette...nekik még mindig olcsó az autózás.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.08.21. 18:00:06

wmiki kreacionista! Azt is elhiszi, hogy a biblia tudomanyosabb, mint az evolucio!

HaCS 2008.08.21. 18:03:01

Ne haragudj midnight coder de marhaságokat írsz!
A "hitelválság lufi kipukk"-ot maagáncégek(bankok) követték el nemrég sok olyan embernek is adtak hitelt, aki rizikós adós, azaz nem tudja visszafizetni. Ehhez az államnak kevés köze van. Illetve most utólag már meg kéne mentenie ezeket az ostoba bankokat, hogy ne omoljon be vele még sokminden. Ja és felhívnám a figyelmed a dátumra is (1958). Az olajárrobbanáshoz meg van némi köze Kínának is, meg a közel keleti háborúknak, de az égvilágon semmi köze hozzá az 50 éve felvett hiteleknek.

dimitrij 2008.08.21. 18:05:37

"Ez így ebben a formájában nem igaz. OVI-ék lényegesen olcsóbban építették az autópályákat mint pár évre rá Megyóék. Anno még a zindex is megemlékezett errõl pedig az ilyesmi nem szokása, akkor meg pláne nem volt az..."

két probléma akadt, mindjárt az első az, hogy ez M5-ről beszéltem, amint ugye Samschula és Antal jegyzett, másrészt az igen csak szar szerződés miatt támadott francia céggel ezek után egy ennél is sazrabb szerződést írt alá a BSA kapcsán Deutch és Orbán. mintha csak a lényeget nem láttad volna meg... :)

egyébként engem nem kell meggyőzni arról, hogy Fletó és a sleppje egy rakás szar. engem arról győzz meg, hogy Orbán különb, mert számomra ugyan annak a szarnak két megnyilvánulása...


"Nem mondom hogy a FIDESZ angyalkák gyülekezete"

már ezért ki kellene, hogy röhögjelek, de most csak arra kérlek, gondolkozz kicsit: mi történt 2006 októberének elején? a fidesz olyan mértékben nyerte túl magát önkormányzati szinten, hogy durván... mit csinálnak? permanens kampányt finanszíroznak az onnan kiszedett pénzből, és fizetik vissza a támogatóik kölcsöneit. semmi sincs ingyen, ők a 2006 tavaszi kampányukat abból fizették, amit kaptak. ők a nagy közös tehénnek egy másik mellén élőskődnek... ennek elvitatásához kb. olyan osbának kell lenni, mint amilyen wmiki...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 18:05:55

te tényleg a mesében hiszel hacs...
a fidesznek egyáltalán nem jó, ha valaki otthon marad
érzelemből/megszokásból a szocikra szavaznak az emberek, azok voltak 40 évig, jó lesz nekünk most is

megírta az újság is!

a biblia pedig tényleg "tudományosabb"
...
de legalábbis nem változtatja hetente a hittételeit

snakekiller23 2008.08.21. 18:11:06

wmiki · igazmondo.blog.hu/ 2008.08.21. 18:05:55

Bizonyára azért nem szavazott rájuk a kutya se 90-ben mert megszokásból rájuk szavaznak... Sok hülye mammer, meg tatter mondogat ilyesmit, de ez nem általános.

Pont a hetenkénti változtatgatás miatt létezik olyan a tudományban, hogy korrespondencia-elv.

blaise 2008.08.21. 18:11:45

Ezt a sok tudalekos f@szt!

Nezzetek mar korbe, hol lattok Magzarorszagon (magyar) profitot termelo beruhazasokat? Az MSZP(SZDSZ) kormany felveszi az allami hiteleket, hogy abbol iszonyatos penzeket nyomjon a multiknak, amik tendenciozusan es precizen megfojtjak a magyar gazdasagot, a keletkezett profitot peig jol kiviszik az orszagbol! Na ez a hazaarulas, de Ti csak szarakodjatok a Gardaval meg, hogy hany savja van a zaszlonak! A belhoni sleppnek nyomott penzek, amitol minden otszor meg tizszer annyiba kerul, mint normalis helyeken csak hab a tortan.

HaCS 2008.08.21. 18:14:43

Kedves Wmiki!
Magyarázd már el nekem azt az egyszerű tényt, hogy miért mindig akkor nyertek a Viktorék, mikor alacsony volt a részvétel, egy választáson? Értem ezt bármiféle választásra (parlamenti, önkormányzati bármilyen)

blaise 2008.08.21. 18:15:02

dimitrij 2008.08.21. 18:05:37:

Lehet h a FIDESZek loptak csaltak hazudtak, meg kulonben sem birod a pofajukat, mert a tobbseguk nem az a suttyo paraszt, mint a masik oldalon (nezzel mar meg egyszer egy MSZP vezetosegi ulest kozelrol), de teny hogy az ellopott penzekkel azonso nagysagrendben (sot!), nyomtak a magyar gazdasagba! Ezt az erdemet nem veheti el toluk senki.

dimitrij 2008.08.21. 18:15:24

HaCS: eléggé mellélőttél, már elnézést.

a hitelpiaci válság, vagy sub-prime válság háttere egy kicsit összetettebb. usa-ban volt egy olyan megoldás, hogy egy ingatlanra nem csak egy jezálog jogot lehetett ráterhelni, ne mcsak egy hitelt lehetett felvenni, hanem egy másodlagosat is, ami ugye boruláskor kicsi, vagy zéró megtérülést eredményezett. az ilyen portfóliót aztán olyan cégek kezelték, akik kockázati tőke befektetetéssel foglalkoztak. itt meg ugye megjelent a spekulatív, magas kockázatot is bevállaló tőke... na most ez egy olyan lufit eredményezett, ami csak idő kérdése volt, hogy kipukkadjon. ki is pukkant, és ez azt eredményezte, hogy a belső fogyasztás felpörgetésével magas szinten tartott amerikai gazdaság is megingott kicsit. ennek a másodlagos és harmadlgos hatásai egyelőre beláthatatlanok... egyelőre nem látni, hogy az európai bankszektort is alapjaiban rázná meg, pláne a mi régiónkat. a gáz és kőolaj árra nincs hatása. se a bkv jegyekére. meg az olimpiára se. :)

dimitrij 2008.08.21. 18:16:59

blaise: te még emikinél sokkal ostobább vagy. :)

HaCS 2008.08.21. 18:16:59

Nyomtak mások a középosztályba is lóvét, dehát mit csináljunk ha azok meg plazmatévét meg BMW-t vettek belőle, fejlődni meg eszük ágában sem volt csak ezek után.

midnight coder 2008.08.21. 18:17:33

"Igen, nem is azzal vadoltam oket, hogy veletlenul nem epitettek. Ok ugy loptak szet es romboltak az orszagot, hogy nekem mint ecceru csoro allampolgarnak SEMMI JO nem jutott a lopasbol."
Viszont utánuk valahogy nem volt "reformkényszer". Megyó sem tárta szét a kezét hogy "ezt elkúrták OVI-ék, nem kicsit de nagyon" hanem vigyorgott mint a sültmalac az almával a szájában. Aztán Fletó sem azzal nyitott hogy nyakig ülünk a fekáliában - pedig akkor már vígan benne ültünk...


"Gondolom a Hankook meg a Mercedesz a jo oreg bukarest budapest hibat elkovetve talalt ide, a nokia meg audi meg meg mindig veletlenul vannak itt"
A hankook azért van itt mert nem kellett a szlovákoknak. Hogy a merci hogy talált ide azt pedig szvsz még 10 év múlva is találgatni fogják... De ahhoz képest hogy a szlovákoknál és a románoknál milyen boom van ez lószar sem...

"Persze es kolbaszbol volt a kerites, es nem volt drogtorveny, meg szechenyi terv (hehe 900 millio vissza nem teritendo ha sobarlangot csinalsz a kovetkezo koordiantakon 47°28,740'N 19°04,965'E, meg bajgli, meg a haza nem lehet ellenzekben, meg godor, meg korona meg hepi end, meg titkositott filmek szazmilliokbol forgatva... persze kurva sikeres volt."
A drogtörvénnyel egyetértek, a széchenyi terv már vitatható, de ahhoz képest amit az elvtársak összeloptak itt az elmúlt pár évben a 3x-os áron épült autópályától a 300 ezer forintos postásbicikliig... Ami a többi dolgot illeti Fletóéknak sincs oka panaszkodni: seggbekúratott vasi MSZP-s , megvert PSZAF vezír, megvert Csintalan, 56-os ünnepség szétverése, Veres család különféle ügyei a végén a HírTV riportereivel kapcsolatos botrány - ha ezt mind a FIDESZ csinálta volna azóta a ballib már behívta volna Putyint vagy valakit akit be lehet...


"Ezeket a kozterheket abban a 4 kurva sikeres evben sem csokkentettek.. akkor biztos azert, mert az volt a jo nekunk, most meg nem. Nekem mindegy, hogy piros feher zold lofasszal basznak-e seggbe vagy sem. Ugy latom neked nem mindegy."
Ebben mondjuk tökéletesen egyetértünk.

"Azert mert adocsalo szemet rohadt bunozo kommunista geci nep... es nem forditva."
Azért okoska mert ott alacsonyabbak a költségek. És ugyanezért versenyképtelenebb a magyar cég mint a szlovák, és ezért megy minden épeszû cég inkább hozzájuk és nem ide.

"Vagy ott nem az osszes ekkora gazember, es szarik mindenre. Mert itt az."
Ja. Mert az MSZP gazember akkor mindenki az. Ez az "õk sem csinálnák jobban" címû "érv" továbbfejlesztése.

dimitrij 2008.08.21. 18:18:39

"Bizony, nem kicsit de nagyon. Errõl is szól az a bizonyos hitelválság lufi kipukk, picit áttételesen"

ostobaság, az amerikai kormányzat belső (határokon belüli) eladósodottsága a legnagyobb. a hitlpiaci válság egy egészen más történet, az előbb írtam le...

blaise 2008.08.21. 18:19:24

dimitrij 2008.08.21. 18:16:59: meg kell hajolnom erveid sulya alatt.

HaCS 2008.08.21. 18:19:27

Kedves dimitrij!
Kicsit azért részletesebben tudom én is miről szólt a hitelválság, de ebben a vitában nem erre akartam helyezni a hangsúlyt. Ezért kicsit sarkítva és tömörítve írtam le. Bocs!

blaise 2008.08.21. 18:22:52

Egyebkent draga dimitrij, had tegyek fel ket egyszeru kerdest. Latsz abban kulonbseget, hogy egy kormanyzat kinek tartozik sokkal? Es latsz-e abban kulonbseget, ha egy kormanyzat a hiteleibol a sajat gazdasagat fejleszti (vedovamok, szelektiv tamogatas esatobbi) vagy kulfodli tulajdonu cegeknek ad kedvezmenyeket?

dimitrij 2008.08.21. 18:24:08

blaise: nekem mindegyiknek ugyan olyan ormótlannak tűnik a pofája, a szemük se áll jól, és takonyból van a gerincük... :)

"de teny hogy az ellopott penzekkel azonso nagysagrendben (sot!), nyomtak a magyar gazdasagba! Ezt az erdemet nem veheti el toluk senki. "

persze, toltak ki azoknak a pénzt, akik fizették a kampányukat. erről szólt a Széchenyi program, közelről néztem, nem nagyon lennél boldog, ha látnád az eredményeit... pl. a Széchenyi kártyán olyat buktak volna a kereskedelmi bankok, ha nincs az állami felelősségvállalás mögötte, hogy feleződött volna az adózé utáni eredménye nem egynek. :)

nekem ne gyere ezzel a szarral, hogy támogatták a kkv szektrot, mert nem támogatták. a meglévő támogatásokat gyúrták össze egy bullshittel megtoldott, csöpögő, nemteiskedő szarral nyakon öntve, és utána irgalmatan összegeket toltak ki azokan a gazdasági társaságoknak, akik vagy korábban fizettek már nekik, vagy visszacsorgattak belőle... érdeme lenne pl. a HírTV-t létrehozó cégek támogatásai között kapirgálni.

INkvizítor 2008.08.21. 18:25:19

Most ne má', de komolyan!!
"Gyurcsány" (a vájt fülüeknek gyurcsányi) egy fogalom!! :) nem egy személy!
Ő megtestesít mindent ami itt folyik. Korrupció, mutyizás, lopás, elkúrás, parlamenti és azon kívüli pártok, média, hazudozás, stb. egyszóval MINDEN.
Attól, hogy a legtöbb emberben egy hórihorgas debilis gázlómadár képe villan fel e szavak hallatán, csak és kizárólag a média hibája.

midnight coder 2008.08.21. 18:26:48

dimitrij:
"egyébként engem nem kell meggyőzni arról, hogy Fletó és a sleppje egy rakás szar. engem arról győzz meg, hogy Orbán különb, mert számomra ugyan annak a szarnak két megnyilvánulása..."
Errõl gyõzzön meg téget a FIDESZ agitprop. Én csak azt állítom az elmúlt 6+ év alapján hogy ennél szarabb kormánya Rákosiék óta nemigen volt ennek a szerencsétlen országnak. Amiben persze az is benne van hogy OVI-ék is jobbak voltak. Pl. utánuk nem volt "reformkényszer".
Amúgy az utóbbin is elgondolkodnék ha MSZP-s lennék. Ugye az egészségügyi népszavazás elõtt arról szólt az agitprop hogy na nem lesz egészségügyi reform akkor vége a világnak és pont. Aztán a "reform" megfúródott - amúgy ez az egy mázlija volt az országnak az elmúlt 6 évben - Hordágy Ágica lapátra került, Fletóék mégis azt sugározzák hogy semmi gond, minden Ok, sõt jobb nem is lehetne, kifelé jövünk a szarból. Ezen azért én ha MSZP hívõ lennék elgondolkodnék picit...

"a fidesz olyan mértékben nyerte túl magát önkormányzati szinten, hogy durván... mit csinálnak? permanens kampányt finanszíroznak az onnan kiszedett pénzből, és fizetik vissza a támogatóik kölcsöneit. semmi sincs ingyen, ők a 2006 tavaszi kampányukat abból fizették, amit kaptak. ők a nagy közös tehénnek egy másik mellén élőskődnek... ennek elvitatásához kb. olyan osbának kell lenni, mint amilyen wmiki..."
Ja. Csak azt ne felejtsük el hogy az MSZP is ebbõl él + felhasználja a közpénzt is a saját agitprop támogatására.
Azt is látni kell hogy a két csapat kb. ugyanakkora mennyiségû pénzt költ kampányra, a legális forrásaik is kb. ugyanazok, következésképp mindkét csapatnak vannak más forrásai is. Kell is hogy legyenek, ellenkezõ esetben az egyik oldalon ott állna az MSZP egy profin megcsinált drága kampánnyal, a másikon ott állna a FIDESZ pár szórólappal...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.21. 18:29:29

látod blaise, dimitrij (ez nem zsidó név? ja nem, orosz...) érvei súlya alatt meg kell hajolnod

ismered be, hogy viktorék alatt sokkal rosszabbb volt az ország helyzete, mint most, mert irgumburgum!
Gyurcsány a hibátlan! (ez nagyon tetszik, miért nem ezzel kampányol az mszp? mindenki elhinné)

HaCS 2008.08.21. 18:30:04

Kedves Midnight coder!
Nem szívesen ismétlem magam, de a kedvedért:
HaCS 2008.08.21. 15:25:58
Tartsunk ott fejlődési sebességben, mint Szlovákia mi? Ja, hogy ott benyaltak a multiknak csontig? Magánkézben van az egészségügy? A csóró népet meg a középosztályt is kiszipolyozták évekig? Az odatelepült cégak mai napig nem fizetnek adót? Az idegen népeket, köztük a magyarokat is diszkriminálják?

Lassan el kéne dönteni legalább azt, hogy mi mit akarunk vazze.... Azoknak ára is van nem csak akarni meg követelni kell.

dimitrij 2008.08.21. 18:30:35

állok szolgálatodra. :)

"Latsz abban kulonbseget, hogy egy kormanyzat kinek tartozik sokkal?"

persze, hogy látok, kamatok, átüttemezés, neoliberális gazdaságpolitika, erről már írtam korábban, keress vissza...


"Es latsz-e abban kulonbseget, ha egy kormanyzat a hiteleibol a sajat gazdasagat fejleszti (vedovamok, szelektiv tamogatas esatobbi) vagy kulfodli tulajdonu cegeknek ad kedvezmenyeket? "

EU-n belül nincs esély védővámra, ez nonszensz, ráadásul a hatásai beláthatatlanok, arról nem beszélve, hogy ennek a gazdaságélénkítéshez vajhmi kevés köze van. ennél azért lenne cizelláltabb módja a kkv szektor segítésének.

a multik adókedvezményekkel való ellátása sajnos elemi érdek, legfeljebb jobban kellett volna csinálni, mert ezt is alacsony szinten művelték, pl. a profit visszaforgatása kutatás és fejlesztés címen, közép és felső szintű oktatás támogatásának előirányzása, stb. ez igen komoly téma, könyveket tele lehetne írni a témáról. :(

blaise 2008.08.21. 18:31:15

dimitrij 2008.08.21. 18:24:08: "pl. a Széchenyi kártyán olyat buktak volna a kereskedelmi bankok, ha nincs az állami felelősségvállalás mögötte, hogy feleződött volna az adózé utáni eredménye nem egynek. :)"

Es hol itt a hiba? Valakinek el kell kezdeni a szerkezetatalakitast. Mindenki a magassagos PIACrol beszel, hogy annak jo legyen, csak azt felejtik el, hogy az joreszt kulfoldi toket jelent, ami profitot akar. Ha egy tortat nem tudsz meghizlalni oszd el maskepp. Felezodik a bankok eredmenye? Na es?

Psyman 2008.08.21. 18:33:31

Volt ennek a cikknek az égegyadta bármi értelme? Azon kívül, hogy valaki megint bebizonyította, hogy egyetlen kiragadott mondat köré milyen szép "szerencsétlen hülyék vesznek körül, de én úgy teszek, mintha ezeken felülemelkedtem volna" cikket lehet írni. De ilyenből naponta három-négy jelenik meg! Kár az elégetett proteinért...

blaise 2008.08.21. 18:34:56

dimitrij 2008.08.21. 18:30:35: hat furcsaltam is, hgoy lehet az magyar allamadossagot az USA-evel osszevetni, a ketto ket mas vilag, hogy ugymondjam.

snakekiller23 2008.08.21. 18:35:15

HaCS 2008.08.21. 18:30:04

Én támogatnám, mint ahogy a Fidesz szellemi holdudvarának az épeszűbb része is. A "plebejus politika" a kétharmadhoz, az elsöprő fölényhez kell, nem tükrözi a párt valódi szándékait. (legalábbis remélem, a Kéri-féle OV beszéd anno még ezt sugallja).

midnight coder 2008.08.21. 18:36:13

dimitrij: amit leírtál az csak a következmény. Az alapvetõ ok hogy az amcsi gazdaság (az európaihoz hasonlóan) már elég régen nem gyárt semmit. Ha megnézel bármit a számítógéped körül, 90%-os eséllyel az van ráírva hogy Made In China. 20 éve a Commodore 64-re és a ZX-Spectrumra még az volt írva: Made In UK. Persze Joe a gyári munkás meg tud élni pizzafutárkodásból is - amíg van aki megrendeli a pizzát. De azt látni hogy egyre kevésbé van - az IBM patinás laptop üzletágát megveszi a Lenovo és nem ez az egyetlen ilyen. Az utóbbi 20 évben a fejlett országokban a hangsúly átkerült az iparról a szolgáltatások felé a gazdaságban. Viszont az ipar nem szûnt meg, csak szépen átkerült Kínába. És kiknek lógnak mostanság az amcsik ? Bizony, a kínaiaknak. Kik építnek szép nagy autópályákat és mûködtetnek annyi autót hogy Pekingben nem tudtak levegõt venni a sportolók ? Bizony, a kínaiak. Aminek persze lehet némi hatása az olajárra is. Meg persze a kaja árára is...

HaCS 2008.08.21. 18:37:31

Kedves Blaise, kedves Midnight Coder!
Ti beszélgessetek egy kicsit egymással is légyszi, mert érdekelne, hogy akkor most adjunk a multiknak nagyobb kedvezményeket, hogy a nagy szlovák/román bumm legyen, vagy vegyünk el még belőle.
Két teljesen szembenálló dolog miatt szidni ugyanazt a kormányt az faszság. Tudod: Van-e rajta sapka

dimitrij 2008.08.21. 18:37:59

"Ugye az egészségügyi népszavazás elõtt arról szólt az agitprop hogy na nem lesz egészségügyi reform akkor vége a világnak és pont."


írtam már erről ne idegelj azzal, hogy előjössz ezzel az ingyenes egészségügy szarral, mert megharaplak. olvass vissza kicsit. :)


én egyébként pont leszarom az agitpropot, immunis vagyok rá, se ez, se az nem etet meg a szar propagandájával. se ez, se az...

engem az alábbiakkal lehet levenni a lábamról:
- politikai pártok támogatási rendszerének átláthatóvá tétele, az állami támogatások lefaragása.
- kisebb, max 100 fős parlament, költségtérítések átláthatóvá tétele,
- állami bürokrácia lefaragása, realizáslása, piaci elven működő állami cégek és költésgvetési intézmények.
- adórendszer egyszerűsítése, szociális támogatások megújítása, realizálása.
- adóprés csökkentése, adózok táborának bővítése, fekete és szürkegzdaság csökknetése...

soroljam tovább, vagy kezded fogni az elveket? :)


"Csak azt ne felejtsük el hogy az MSZP is ebbõl él + felhasználja a közpénzt is a saját agitprop támogatására."

vitathatatlan.

a végével csak egyetérteni tudok. :)

HaCS 2008.08.21. 18:39:58

Dimitrijnél a pont.

dimitrij 2008.08.21. 18:40:48

"Felezodik a bankok eredmenye? Na es? "

nem érted. ne ma bankok bukta krajta, hanem az állam, mert állami felelősségvállalás volt mögötte, nem a bank írta le a veszteséget, hanem a központi költségvetés, tehát mi... a másik az, hogy nem azok kapták a pénzt, akiknek kellett volna, hanem a fidesz holdudvarának vállakozói, és nem arra használták a pénzt, amire kellett volna (gazdaságélénkítés), hanem felélték, kampányt fizettek belőle, elszarták...

blaise 2008.08.21. 18:41:37

snakekiller23 2008.08.21. 18:35:15: Te itt komolyan arrol beszelsz, hogy bealdoznad az egeszsegugyet, a szocialis halot meg mittomenmit nehany szazaelk GDP novekedesert? Rovid tavon lehet hogy jobban menne a szeker, de hosszu tavon nem eri meg a globaltokenek kedvezni szvsz.

dimitrij 2008.08.21. 18:41:57

wmik: nem tünt még fel, hogy neked itt nem osztottak lapot? kibickedhetsz, de egy értelmes gondolatod nem volt még... menj szépen a dolgodra, jobban jársz. :)

HaCS 2008.08.21. 18:41:58

Annyit még hozzátennék, hogy örülnék, ha az emberek nem pártok mellett/ellen ordibálnának mindenfelé, hanem elvek és feladatok mellett/ellen. A mostani pártokat meg leszarom.

INkvizítor 2008.08.21. 18:45:09

A baj az hogy a fidesz hátán egy új gazdasági elit akart bekaparózni a hatlomba, de azt a régi/új gazdasági elit (nevezzük szoclib holdudvarnak) nem hagyta, ráadásul a holdudvar addigra(98-02) már frankón összecimbizett a helyben levő multikkal, így el tudták nekik mondani hogy miért is rossz az ha új arcok is megjelennek a piacon. ezek az új arcok jellemzően feltörekvő hazai közepes vállalatok voltak, akiknek a vezetése már addigra összerúgta a port a szocikkal, vagy benne sem volt a pixisben, és baromira szerettek volna a húsosfazék közelébe jutni.
A Széchenyi tervvel vitya nekik akart vissza osztani, úgy ahogyan azt korábban a szociktól látta (kvázi hűséget vásárolni).
A szockó elitet meg az ezredforduló magasságában kezdte el hatalmába keríteni a pánikroham, mert akkor tűnt fel nekik(közöttük a címeres baromnak akit ma Magyarország miniszterelnökének neveznek) hogy hop hop kimaradunk a soron következő pénzosztásból!!! "nem mehet ez így tovább" gondolták, és kitalálták megyót, az arcot aki majd térdre kényszeríti vityát.
Hogy azután mi történt azt mind tudjuk, hiszen elszenvedői vagyunk.

blaise 2008.08.21. 18:46:00

HaCS 2008.08.21. 18:37:31: Hacs, a multiknak adott kedvezmeny kevesebb egy tuneti kezelesnel sztem. Ideig-oraig mukodik, de hosszu tavon nem. A mlutik raadasul megszabja a "felemelkedes" iranyat es forgatokonyvet is anelkul hogy beleszolasunk lenne.

snakekiller23 2008.08.21. 18:46:06

dimitrij 2008.08.21. 18:37:59

Ebben egyetért veled a hozzáértők jelentős hányada, a probléma az, hogy a jelenlegi és még csak potenciális politikai elit jelentős része abszolúte nem érdekelt ebben se politikusként, se magánemberként.

Gyurcsányék próbálkoztak minimális fiskális szigort bevezetni a képviselők oldalán, (őszintén, vagy szavazatszerzési szándékkal, azt ki-ki döntse el maga) nem lett a dologból semmi, mert egymást licitálták túl a pártok az ellenkezésben, oldaltól függetlenül.

midnight coder 2008.08.21. 18:47:38

HaCS:
Kedves Midnight coder!
"Ja, hogy ott benyaltak a multiknak csontig?"
Itt is. Hankooknak Pl. állam bácsi gyakorlatilag kifizette az összes dolgozó bérét jó pár évre elõre. Ilyen paraméterekkel a kisvállakozó is tudna fejleszteni...

"Magánkézben van az egészségügy?"
Bánják is mint a kutya aki 9-et kölykedzett...

"A csóró népet meg a középosztályt is kiszipolyozták évekig?"
Miért, itt mit csináltak/nak ? 80%-os állami újraelosztás ?

"Az odatelepült cégak mai napig nem fizetnek adót?"
Itt sem nagyon.

"Az idegen népeket, köztük a magyarokat is diszkriminálják?"
Mi meg kinyaljuk a seggüket a zsidóknak, cigányoknak. De kérdés hogy ez miért is jó nekünk ? Persze, nem ezt tenni ugye nem eu-konforom... csak hát ott vannak a szlovákok a félfasiszta kormányukkal európa közepén és a kutya nem szól rájuk egy rossz szót sem, sõt õk az eminens tanulók. Nálunk pedig ha OVI véletlenül kiejti azt a szót hogy élettér hetekig másról sem szól a ballib média.

"Lassan el kéne dönteni legalább azt, hogy mi mit akarunk vazze...."
A baj az hogy hiába akar itt pár értelmes ember bármit is, az ország nagy részének a Gyõzike-show is magas. És nekik is 1-et ér a szavazatuk.

Én régóta mondom hogy vagy legalább érettségihez kellene kötni a szavazati jogot - ez mára már úgy kb. az a kategória hogy le tudod-e írni a neved, vagy csinálni ugyanazon a területen egy külön államot a jobb és a baloldalnak. Akik a FIDESZ-re szavaztak azok fizessenek a FIDESZ-országnak adót, akik az MSZP-re azok fizessenek oda. Aztán pár év alatt eldõl hogy melyik ország mire megy. Átlépni viszont csak úgy lehetne ha kiegyenlíted a két államadósság közt a rád esõ különbséget. Az elején a maradék közvagyont és az államadósságot kettéosztanák, a fõbb infrastruktúra (Pl. katonaság, rendõrség, stb) maradna közös, szavazatarány alapján finanszírozva.

dimitrij 2008.08.21. 18:48:05

"bealdoznad az egeszsegugyet, a szocialis halot meg mittomenmit "

az egészségügy úgy szar, ahogy van, azon nincs mit beáldozni.

a szociális háló meg egy lózung, most kicsit keményen fogalmazva csak arra jó, hogy óriási mebercsoportokat tartsunk el, mellesleg arra kondícionáljunk, hogy nem kell tanulni, nem kell dolgozni, nem kell semmit se csinálni, csak elmenni a segélyért, meg szaporodni, mint a nyulak... ez egy rakás szar így, nem szociális háló. bocs, ha durván fogalmazok, de ez a helyzet... százezres csoportok élnek ebből, sajnos. :(

Grace Kelly 2008.08.21. 18:50:12

Jót nevettem, tetszett a cikk!-:)))))))))))))))))
Grat!

A másik szemem sírt!


Kár,hogy nem indítanak az olimpián bűnbakkereső számot,abban biztosan lenne aranyunk!

dimitrij 2008.08.21. 18:51:30

"Ebben egyetért veled a hozzáértők jelentős hányada, a probléma az, hogy a jelenlegi és még csak potenciális politikai elit jelentős része abszolúte nem érdekelt ebben se politikusként, se magánemberként. "

na, az egyik első ok, hogy nem látok különbséget a két tábor között, sem a többi jelentéktelen politikai-piaci résztvevő között. egy a cél, egy az érdek, egy platformra hajtja őket... van még pár ilyen ok. :(

HaCS 2008.08.21. 18:51:45

Azt azért tőled is megkérdezném halkan dimitrij, hogy azoknak a százezres csoportoknak szerinted van más választásuk?

HaCS 2008.08.21. 18:52:49

Egyébként inkább milliós.

midnight coder 2008.08.21. 18:53:58

"- politikai pártok támogatási rendszerének átláthatóvá tétele, az állami támogatások lefaragása."
100%-ig igaz.

"- kisebb, max 100 fős parlament, költségtérítések átláthatóvá tétele,"
Lényegtelen. Agitpropnak látványos, de a költségvetési vonzata = 0.

"- állami bürokrácia lefaragása, realizáslása, piaci elven működő állami cégek és költésgvetési intézmények."
100%-ban egyetértek.

"- adórendszer egyszerűsítése, szociális támogatások megújítása, realizálása.
- adóprés csökkentése, adózok táborának bővítése, fekete és szürkegzdaság csökknetése..."
Szintén.

Amit hozzátennék: hazai cégek, különösen termelõ vállalatok helyzetbe hozása. Mert ugyan a multik is fontosak, nagyon is, de igazából hazai cégek nélkül a multi csak egy szociális foglalkoztató. Ahhoz hogy hasznosuljon helyi beszállítói bázisra van szükség, helyi K+F-re, ezt kellene valahogy szorgalmazni.

Ja, és bár picit off, de kellene egy új atomerõmû.

blaise 2008.08.21. 18:55:27

dimitrij 2008.08.21. 18:37:59: a vallalhato celkituzesekkel amugy egyetertek maximalisan, ksiebb parlament, kisebb burokracia (francert fizetsz ugyanazert a cuccert harom helyen adot plusz hat helyen illeteket), az atlathato parttamogatasi rendszer meg apropenz szvsz, szerintem sokkal tobbet hasznalna ha valami osszeferhetetlensegi torvenyt hoznanak: politikusokra gazdasagi szereplok kevesbe gyakorolhassanak nyomast, politikusnak plane ne legyen kozvetlen gazdasagi erekeltsege, legalabb a szakteruleten ne!!! Akkor talan a koltsegvetes nem onkiszolgalo bufe alapon mukodne, mint most.... Hja, es a politikusokat lehessen felelossegre vonni, nem az ideologiai megnyilvanulasaikert (ki hova nem szarik ugye) hanem a tenykedesuk gazdasagi eredmenye alapjan!

dimitrij 2008.08.21. 18:55:58

"Azt azért tőled is megkérdezném halkan dimitrij, hogy azoknak a százezres csoportoknak szerinted van más választásuk? "

számomra ez irreleváns.

nekem az az elvárásom, hogy egy létező, és nagyon súlyos problémára a politikai elittnek legyen stratégiája, megoldási javaslata, hatástanulmányai, programja. ne nekem kelljen megmondanom, hogy mit kellene kezdeni velük...

javaslni tudok, csak azt egy a témához igazán értő percek alatt izekre szedné, elmondaná, hogy milyen szar ötlet, miért nem működhet stb., aztán nem jönne elő javaslattal, hanem eltűnne.. :)

dimitrij 2008.08.21. 18:57:19

midnight coder 2008.08.21. 18:53:58

közel sem teljes a lista, csak leírtam pár számomra magas prioritással bíró pontot... lehet hozzátenni, lehet kiegészteni, ezt nem vitatom. :)

dimitrij 2008.08.21. 18:58:23

blaise 2008.08.21. 18:55:27

jogos, az összeférhetetlenség, és a mentelmi rendszer felülírása is kívánatos lenne.

midnight coder 2008.08.21. 18:58:50

"Azt azért tőled is megkérdezném halkan dimitrij, hogy azoknak a százezres csoportoknak szerinted van más választásuk?"
Van bizony. Mit gondolsz, a mai értelmiség/középosztály nagy része honnan indult ? Bizony, vidékrõl az isten háta mögül ahol a szülõknek kurvára meg kellett azért dolgozniuk hogy a gyerek tanulhasson.

És azért azt se felejtsd el hogy az a milliós közösség szerte európában centire ugyanúgy problémás mint itt, legyenek görögök vagy olaszok, szlovákok vagy románok, franciák vagy bárkik. Persze az is lehet hogy mindenhol rasszisták élnek, de akkor kérdés hogy miért nincs baj Pl. a hazai szlovákokkal, románokkal, kínaiakkal ?

dimitrij 2008.08.21. 19:01:55

régi vesszőpraipa, tőlünk keletebbre is van olyan ország, ahol a politikai pártok meg tudtak állapodni egy nemzeti minimumban, milyen témák nem képezik kampány tárgyát, mik a fő nemtepolitikai, gazdasági, külpolitikai prioritások, milyen ágazatok stratégiailag fontosak, miket kell támogatni, kutatás-fejlesztés témában mit kell tenni, ott mik a prioritások stb.

ez lenne nálunk is az első lépés.

és akkor a gyurcsi félékkel, meg az összes politikai szerencselovaggal egy jó időre le lehetne számolni.

az a baj, hogy hiányoznak a Széchenyi féle államférfiak, nyoma sincs az altruizmusnak a közéletben. :(

blaise 2008.08.21. 19:02:17

"Azt azért tőled is megkérdezném halkan dimitrij, hogy azoknak a százezres csoportoknak szerinted van más választásuk?"

Per pillanat nincs, ugyanis nincs hova felemelkedni, max. hozzajuk lehet lesulyedni sajnos.

snakekiller23 2008.08.21. 19:02:35

blaise 2008.08.21. 18:41:37

A magyar szociális hálót bármikor. A skandináv modellt kk-európai körülmények között inkább hanyagoljuk, nem old meg semmit, csak elfedi a valódi bajt. Nálunk nincsenek éhséglázadások, meg városok főterein tucatjával alsónadrágban kéregető kisgyerekek, mint a szomszédoknál; de csak azért, mert az állam hajlandó nem kevés pénzből továbbra is nyomorúságos és nem civilizált emberhez méltó, de a közvélemény szemében kevésbé tűrhetetlen állapotokat teremteni a rendszerváltás vesztesei számára.

Egészségügy liberalizációja szerintem is ingoványos terep, ott óvatosnak kell lenii, különben úgy járunk ,mint a patikákkal...

HaCS 2008.08.21. 19:02:51

Na mindegy!
Mennem kell uraim. Örülök, hogy a vita egy értelmes mederbe fordult így a végére. Csak így tovább.

dimitrij 2008.08.21. 19:05:10

egyébként mindenkinek van választása, de sokkal könnyebb hátradőlni, és kényelmesen segélyből élni, sírni-ríni, mint pl. hétvégén suliba járni, tanulni, 4-5 évig a szabadságokat vizsgaidőszakra tartalékolni... ha az ember tesz valamit magáért, akkor van esélye a kitörésre, ha várja a csodát, akkor nincs. saját példa, elnézést érte. :)

blaise 2008.08.21. 19:05:54

dimitrij 2008.08.21. 19:01:55: igazad van dimitrij, tokeletesen igy van, csak sajnos van egy szamszerint elenyeszo, am annal sokkal hangosabb es befolyasosabb reteg, aki teged ezert a megnyilvanulasert kapasbol demagognak, plebjuspolitikat folytatonak, meg az arpadsavos-nemeztarsolyos-szittyamagyarral egy kovet fujonak titulalna! meghogy nemzetpolitikai prioritasok, meghogy strategiailag kiemelt agozatok!! Es a Szabad Piaccal mi lesz????

dimitrij 2008.08.21. 19:06:10

üdv, este még benézek, talán, nekem is dolgom akadt. :)

dimitrij 2008.08.21. 19:09:40

blaise: igen, tudom, de nem bánom... ez az, amiért helyenként fidesznáci, helyenként büdös komcsi, helyenként szemét zsidó vagyok... függően attól, hogy az adott közegben mi a fő politikai hatás. :) felüdülés néha olyan egyedekkel (mondhatnók kollégákkal) találkozni, akik értik is, - nem csak azt hiszik, hogy értik, - miről beszélek. :)

INkvizítor 2008.08.21. 19:10:07

Na beleugatok én is, bár senki nem kérdezett.. :)

Dimitrij! (látom te vagy itt az észosztó)
amiket leírsz és elmondasz, az nagyjából áll(ül, üt, tök mind1), a fentebb leírt elvárásaid, meg normálisak és érthetőek. (na nem szopkodlak tovább).

DE! a vezetésnek(legyen az politikai) nem csak a gazdasági problémák megoldása a feladata, hanem attól sokkal több. (hogy mi azt ne kérdezd, mert biztosan vannak nálam sokkal okosabbak, akik ezt meg tudják tételesen válaszolni, én csak érzem hogy ez így kevés.)
Pártunk és kormányunk, pedig ezen kiegészítő feladatainak a megoldására is képtelen, és ez rendkívül rossz hatással van hosszú távon a gazdaságra is(ez történik most).
Egy multinacionális pénzügy szolgáltatónál dolgozom (de szarul hangzik), és a külföldi partnereink le vannak petézve, attól amit itt látnak és tapasztalnak. és ez nem az elmúlt 18 év termése, ők az utóbbi 4-5 év egyre durvább dolgain vannak beborulva (alkotmányos költség minden irányba, ami ráadásul évente emelkedik).
Mi meg jó patriótaként győzzük nekik elmagyarázni, hogy ez egyedi eset(tehát hazudunk), hogy ez nem mindennapos (faszt nem).
Szerény vélaményem szerint amíg ez a következményeknélkülség nem szűnik meg nem lesz itt lószar sem. (lásd M6 építés, felelős meg sehol)

Pöttyenet 2008.08.21. 19:10:39

Kedveskéim!
A BIG-baj valójában az, hogy ti minnnnyájan ráértek itt pörlekedni a semmiről... jah és hát az sajna egyértelművé vált, hogy e blog kommentelői közt, egyetlen egy személynek sincs humorérzéke...

blaise 2008.08.21. 19:11:11

snakekiller23 2008.08.21. 19:02:35: en sem allitom hogy jo a szocialis halo, nem jo, mert nem osztonoz semmire es meg penzunk sincs ra. Am a gadasag bajainak gyokere nem ez, egyszeruen nem lenne fair ha pont ott kezdenenk a radikalis reformokat ahol pont a legserulekenyebbek az emberek. Eloszor teremtsuk meg a felemelkedes lehetoseget es utana gondolkodjunk a seglyezesi rendszer atalkitasan vagy megnyirbalasan. Ne forditva...

Eagle 2008.08.21. 19:11:14

Hát ekkora sz@r még nem volt olimpián. Még hová mehetünk, mert a béka seggét már negatívban elhagytuk.

blaise 2008.08.21. 19:13:29

Pöttyenet 2008.08.21. 19:10:39: Kanadaban most volt ebedidom, sajna lejart ugyhogy lepek is... :)

INkvizítor 2008.08.21. 19:14:21

Pöttyenet! elfelejtettünk nevetni valamin? :)))

dimitrij 2008.08.21. 19:16:58

Pöttyenet: az a baj, hogy írunk arról hogy mi nyomja a szívünket? miért fáj ez neked lelkem, gyere meséld el. :)

dimitrij 2008.08.21. 19:16:59

Pöttyenet: az a baj, hogy írunk arról hogy mi nyomja a szívünket? miért fáj ez neked lelkem, gyere meséld el. :)

snakekiller23 2008.08.21. 19:18:30

blaise 2008.08.21. 19:11:11

Persze a szigorítás nem ér semmit társadalmilag intenzív felzárkóztató, integráló programok nélkül. Csak ugye ahhoz ész is kéne "odafönn", meg tudás, tapasztalat; nem a "bevált módszerek" szolgalelkű, tankönyvszagú lemásolása, mint ahogy az mifelénk dívik minden szinten. Szóval attól én is félek, hogy rombolni a következő kormánynak is könnyű lesz, építeni ellenben...

dimitrij 2008.08.21. 19:21:08

"Pártunk és kormányunk, pedig ezen kiegészítő feladatainak a megoldására is képtelen..."

ez megy évtizedek óta.

ha fel is ismerik a problémát, akkor is rosszul közelítik meg, szar módszert választanak a probléma kezelésére, h egyáltalán a politikai viták közepette eljutnak valami konszenzusig... mert erre általában kevés az esély.

erről szól ez az ország, ha nem is évezredek óta, de jó hosszú ideje. mindig van valami, ami érdeksérelmet okoz másnak, ami miatt nyűszíteni kezd, ami miatt valaki zászlóra tűzi, hogy a másik hülye, idióta, inkompetens, idegenszívű stb.

mi a gyógyír? nemzeti konszenzus... esély erre? zéró. jelenleg... történelmileg, hagyományosan. sajnos... :(

dimitrij 2008.08.21. 19:22:19

"Egy multinacionális pénzügy szolgáltatónál dolgozom "

csak csendben: én is, kolléga. :P

.45ACP 2008.08.21. 19:28:35

"Gyurcsány az olimpiai sikertelenségek oka.." Nem csak o maga, hane a mocskos cionista haverjai, akikkel az orszagot zullesztik. A kinaikak nem hagyjak az olimpikonjaikat ellustulni. A magyarok meg bezzeg nagy nyugati rozsaszin buborekban elmerulve szart sem ernek el az olimpian. Nincs biztatas, nincs motivacio, nincs fegyelem. Pelda ra, hogy- hogyan szerepeltunk 2000 elott, es hogyan szerepelunk most. SZEGYEN! Koszonetet lehet mondani a nagy cionista vezetoknek az olimpiai szereplesunkert, amit en mar meg is teszek. THANK YOU ISRAEL, KEEP UP THE GOOD WORK.

totam 2008.08.21. 19:37:25

Magyar sport az most kissé zürös. De ne fogjunk mindet a politikára. Az csak egy tényező.A sportolóknak is el kéne gondolkozni hogy csinálja teljes erőbedobással vagy nem.Ne a multból éljenek hanem a mából.Mindettől a magyar politikaiközélet egyenlő a nullával. Demokrácia?=korrupció,pénzmosása holdudvar támogatása nekünk legyen jó a többi nem számit mindegy ki lessz a vezető nekünk csak a csont jut ha jut

INkvizítor 2008.08.21. 19:37:39

Én kicsit mélyebbre is leásnék....
csak hogy a gyökerek körül keresgéljünk.
Jogkövetés, ismeretlen fogalom az "elitünk" számára.
Van ma mo.-n úgy 30.000 ember (elit)+ úgy 300.000-es pereputty, akik a törvények felett állóknak képzelik magukat a 30.000-nek mindent, a 300.000-nek, szinte mindent lehet.
És most nem erőszakos bűncselekményekre gondolok, mert már arra sem veszik a fáradtságot, (mint az első három kormányunk tette), hogy kiskapukat helyeznek el a megalkotott jogszabályokban, és azt kihasználva, azt ismerve, "extra profitra" :) tesznek szert, hanem egyszerűen szarnak rá és kész. Amíg megvoltak a kiskapuk, addig azt legalább mások is használhatták(ha rájöttek hogy hol van, és "kikövezték" :) hozzá az utat), ezzel szemben most erőből átnyomnak mindent, tüzön-vizen át. (Ő megteheti mert erő pozícióban van, te meg nyeljél és kussoljál)
A hatályos törvények ilyen szintű magasról történő leszarására. sztem az Árpád-ház kihalása óta nem igazán volt példa, mind a társadalom, de még inkább vezénylő elitünk által.

blaise 2008.08.21. 19:42:05

.45ACP 2008.08.21. 19:28:35: egyebkent, hamar igy szobakerul ;), a kormanyzasnak is van transzcendens mivolta, most tenyleg nem a caratyuskarol beszelek, de ahhoz komoly formatumu ember kell aki meg tudna teremteni az nemzeti egyseget, legalabb az alapkerdesekben. MAs kerdes, hogy szerintem e tekintetben a rendszervaltas ota komoly eselyeket szalasztottunk el, a balliberalis media igen hatasos korzremukodesevel. (Nevezzuk oket hazaarulonak? Amennyiben anyagi erdek a kozos erdekek ele helyezese hazaarulas...) Most meg itt allunk ikonok nelkul es azt varjuk, hogy legyen valami. Esetleg irjunk ki egy palyazatot tanulmanyra az orszag felemelkedeserol sokszazmilkoe`r, oszt majdcsak lesz egy marketinges aki megmondja, hogy legyen... :)

dimitrij 2008.08.21. 19:42:21

az ilyen cionizmust felelősnek találó bbarmok legalább vegyék a fáradtságot, és alap dolgokkal jöjjenek tisztába... idióta. :(

dimitrij 2008.08.21. 19:44:51

" de ahhoz komoly formatumu ember kell aki meg tudna teremteni az nemzeti egyseget "

na olyan még nem volt ebben az országban, hogy valaki életében nemzti egységet teremtsen, és azt ne akarják eltiporni, kicsinálni stb.

egyébként nincsenek ikonesélyes politikusaink se, nemhogy valódi ikonok. ez az egyik fő probléma...

vasutas 2008.08.21. 19:46:21

megkérdeztem egy újságíró barátomat, aki egy objektív, független(tehát fidós) lapnál van, hogy megírta e már a két cikket? Az egyik arról szól, hogy azért nincs érmünk, mert a gyurcsány személyesen intézkedett, ezért monnyon le. A másik cikk szerint azért remekeltünk, mert smittpál a bölcs vezér, aki már évtizedek óta, az most is... Mire csodálkozva kérdezte, hogy honnan tudok erről a két cikkről, amit a főszerkesztő készített el és az olimpia végén majd az jelenik meg, ami éppen aktuális.

dimitrij 2008.08.21. 19:47:19

"INkvizítor 2008.08.21. 19:37:39 "

ez sajnos így van... a versenyszféra egyik ágáben dolgozom, és látom, hogy mik történnek. ha egy nagyágú neje úgy dönt, hogy szakácskönyvet ad ki, akkor lelátogatja pl.a piaci szereplők közül a komolyabbakat, akik szépen kitömik pénzzel... nem mintha apu ne tudna fizetni a köbyvért, de így olcsóbb. :(

Páneurópai harci Kos 2008.08.21. 19:55:17

az eredetihez:)
Hát ja:D
Sőt mindennap jégesőért imátkozik.

blaise 2008.08.21. 20:00:26

dimitrij 2008.08.21. 19:44:51
"na olyan még nem volt ebben az országban, hogy valaki életében nemzti egységet teremtsen, és azt ne akarják eltiporni, kicsinálni stb."

De azt azert szogezzuk le, errol nem azok tehetnek akik megprobaltak! Merthogy megprobaltak es nem is lettek volna eselytelenek!

Sajnos tenyleg van valami a magyar mediaban (merthogy ikonokat a media tud teremteni es/vagy elbuktatni) ami miatt maskent mukodik, mint mas orszagokban. Itt Quebec-ben pl. olyan szinten dul a nacionalizmus, hogy az otthon elkepzelhetetlen lenne. Es senki nem nacizik meg fasisztazik es ez szerintem igy van jol. Nekunk is illene nemzetben gondolkodni, csak ha sokaig nem hagyjak akkor ertelemszeruen jonnek a szelsosegek (kurucinfo, garda esatobbi) amik visoznt a jovore nezve lehetetlenitik el a nemzeti retorikat. Ordogi kor. De akkor is mi vagyunk a hibasak, hiszen tudjuk es megis hagyjuk hogy igy legyen.

pritamin 2008.08.21. 20:04:46

Mit akar egy olyan ország az olimpián, amelynek még sportminisztériuma sincs ?

.45ACP 2008.08.21. 20:07:33

"na olyan még nem volt ebben az országban, hogy valaki életében nemzti egységet teremtsen, és azt ne akarják eltiporni, kicsinálni stb." Ehez sincsen semmi koze a cionizmusnak ugye? Idiota! Vagy tenyleg olyan hulye vagy hogy halvany fingos sincsen arrol hogy mi folyik ebben az orszagban, vagy pontosan tudod csak probalod elterelni a feleloseget a cionista testvereidrol.? Egy szonak is szaz a vege, az orszag rohad le piszok gyorsan, es az tuti hogy nem az atlag magyar az okozoja.

bakfitty 2008.08.21. 20:08:01

nem a pénzröl van szó , elvtársak, hanem arról hogy a magyar nép egy kunzumidióta internacionalista fos lett, nincs hit nincs lélek

pritamin 2008.08.21. 20:11:02

Sportvezetők egybehangzó véleménye , hogy már jóideje a sportélet leépítésén fáradozik a ballib csürhe, hiszen a sportsiker indukálhatja a nemzettudat erősődését és nemzeti büszkeségre adhat okot. Ez pedig egyáltalán nem áll érdekében az internacionalistáknak.

ctrl 2008.08.21. 20:19:09

Hígfosás gyötör.
Felkerestem gyógszerészemet,aki azt mondta, hogy tartsak ki, 2010 -ben majd elmúlik.

pritamin 2008.08.21. 20:20:57

Emberek ! Mért is kapott állami kitüntetést Csehák Judit ? Mit is tett ő az ország érdekében ? Azt tudom , hogy az átkosban KB tag volt és ténykedett rendesen, azt jutalmazták volna ekkora késéssel ?

pritamin 2008.08.21. 20:33:36

Felvetésemre válaszolhatna például Kovács András , vagy Hacs..

ctrl 2008.08.21. 20:41:25

Olimpia.
Gyurcsány a felelős avagy sem.
Ki nem szarja le amit írtál?

dimitrij 2008.08.21. 20:49:59

"Ehez sincsen semmi koze a cionizmusnak ugye? Idiota! "

te ostoba állat ,legalább ne használj szitokszónak olyan kifejezést, aminek ne mvagy tisztában a jelentésével.


"vagy pontosan tudod csak probalod elterelni a feleloseget a cionista testvereidrol"

ja tehát a te ököséged az már mindjárt kész tény, ugye? kimondod, és azzal a lendülettel igazzá válik, mi? milyen cionista testvéreim, szerencsétlen? :) mi van, zsidó lettem, mert elfogytak az érveid?

dimitrij 2008.08.21. 20:51:12

"Sportvezetők egybehangzó véleménye "

kiké? Schmidt Páloké? vagy kiké? mondj már párat légyszi...

dimitrij 2008.08.21. 20:53:01

"De azt azert szogezzuk le, errol nem azok tehetnek akik megprobaltak! "

én most a távolabbi múltról beszélek, ne maz utóbbi évekről. az utóbbi időkből nem tudok olyat, aki ikon lehetett volna...

.45ACP 2008.08.21. 21:04:15

"mi van, zsidó lettem, mert elfogytak az érveid? " Nem en mondtam ki, de amugy a temahoz fuzodo agresszios valaszaidbol itelve nem lett volna nehez kitalalni.;)

dimitrij 2008.08.21. 21:17:12

látod, a magadfajta ostoba gyökereknek mindenre az a megoldás, hogy az, akivel nem tud vitában mit kezdeni, az minden bizonnyal zsidó... ahhoz nem vagy elég tökös, hogy kimond, legfeljebb a magad ostoba módján célozgatsz rá.

"a temahoz fuzodo agresszios valaszaidbol itelve nem lett volna nehez kitalalni"

aham, tehát az, hogy egy idiótát - aki mellesleg nyilvánvaló antiszemitizmusát nem képes leplezni - leidiótázok, akkor azzal elismerem, hogy zsidó vagyok... logikus.

minden bizonnyal így van, akinek több esze van, mint neked, az zsidó. aki nem utálja a zsidókat, az is zsidó. aki szól, hogy ne hasznáj szitokszóként olyan szót, aminek nem ismered a jelentését az is zsidó... egyszerű ez, mint amilyen te is vagy, kb. egy kavics szintjén mozogsz. :)

ctrl 2008.08.21. 21:22:23

ha megnyilt megint a kuruttyinfó akkor a betegek miért nem húznak oda?

.45ACP 2008.08.21. 21:42:22

"dimitrij" Ereszd ki a gozt, mert beled dagad..:)
"ha megnyilt megint a kuruttyinfó akkor a betegek miért nem húznak oda?" Na megerkezett a cimborad is ugylatom, es mar nyitott is egy uj temat. Mar vartam hogy ugyan mikor lepsz elo vele, de hat nem is fecsereltetek sok idot. (veretekben van..) ;)

adolf 2008.08.21. 22:56:49

én egyet tudok: vesszenek a büdös komcsik, a tetves zsidók és a büdös cigányok! azonnal rend lesz itt...

dimitrij 2008.08.22. 07:35:49

.45ACP 2008.08.21. 21:42:22

pont egy szittyapöcs tanácsaira van szükségem.... :)

midnight coder 2008.08.22. 07:47:22

45ACP 2008.08.21. 19:28:35
"A kinaikak nem hagyjak az olimpikonjaikat ellustulni. A magyarok meg bezzeg nagy nyugati rozsaszin buborekban elmerulve szart sem ernek el az olimpian."
Tény hogy az komoly motivációs tényezõ hogy munkatáborba kerülsz ha nem nyersz az olimpián, de alapjában véve jobb egy demokratikus országban olimpiai aranyak nélkül élni mint Rákosi országában ahol a sportolók hozták az aranyakat, amúgy meg szar volt minden.

Fletóék sem épp angyalok, de Rákosinál egy árnyalattal azért talán még mindig jobbak, legalábbis ma még. Bár, amilyen irányba mennek a dolgok...

midnight coder 2008.08.22. 07:53:14

dimitrij: a zsidókérdés alapjában véve egy igen érdekes dolog. Az tény hogy van egy olyan erõ az országban aki igyekszik mindent ami picit is kötõdik a magyar nemzeti-keresztény hagyományokhoz gyökerestõl elpusztítani. Ilyen húzás volt Pl. legutóbb a piros-fekete csíkos nemzeti zászló, a tisztavatásról a korona eltávolítása, turulszobor eltávolítása, stb. Ezeket a fõleg az SZDSZ-hez és a mazsihiszhez kötõdõ erõket - szvsz tévesen - valóban sokan a zsidósággal azonosítják.

dimitrij 2008.08.22. 10:21:28

"mindent ami picit is kötõdik a magyar nemzeti-keresztény hagyományokhoz gyökerestõl elpusztítani"

ja, és ennek a csoportnak van egy komplementer tábora, akik szerint midnenki zsidó, aki nem úgy gondolkodik, ahogy azt ő a mérhetetlne ostobaságában elvárja...

számomra van egy komoly probléma, aminek több megnyilvánulása is van. aki pl. arról beszél, hogy egyes médiukban a zsidók és melegek túlreprezentáltak, az egyből náci, akkor arról beszél, hogy a bűnözők között magasabb a cigányok aránya, az egyből cigányellenes, aki azt mondja, hogy a turul és az árpádsávos zászló egyesekben rossz érzetet kelt, ezért azokkal óvatosabban kellene bánni, az egyből magyarellenes, kereszténellenes...

ettől nekem okádnom kell, így vagyok egyszerre zsidó és zsidóellenes, cigány és cigányellenes, mélymagyar és magyarellenes... :)

.45ACP 2008.08.22. 17:35:28

"dimitrij " "így vagyok egyszerre zsidó és zsidóellenes, cigány és cigányellenes, mélymagyar és magyarellenes... :)" Ezen felsoroltakbol csak ketto jelzo illik rad, "zsido" es "magyarellenes" ezek utan mar meg a "szittyapocs"-om sem adna neked tanacsot.:))

midnight coder 2008.08.23. 08:53:18

dimitrij:
Bennem is sok minden kelt rossz érzetet, de ha valaki valahol él akkor illenék elfogadnia az adott ország kulturáját, hagyományait, történelmét, akkor is ha neki ez valamiért kellemetlen. Amúgy ilyen alapon a nemzeti színû zászlóra is rossz érzéssel lehetne tekinteni, elvégre 40 éven át használták a komcsik, mind Rákosi mind Kádár alatt.

blueshark 2008.09.02. 13:48:54

Ez egy óriási bejegyzés volt, nagyon tetszett!

"a különböző automatákban egy saját kis világ lapul, gonosz mszp-s manókkal, akik régen kisz titkárok voltak, ma nagy böszme állatok, és mások cukrát lopják." :D XD

aPar aLyza 2008.09.10. 15:57:59

Megmondom mikor mond le a fletó.

Megvilágítom:
S lőn a hatodik nap, s mondá az Úr: pihenek egyet (s Te tedd ezt, mert ez a Szent Nap, bla,bla, blabla....). Pihent.
Na, amikor legközelebbi hatodik nap után mondja az Úr, hogy megpihe, na, a fletó is lemond.
süti beállítások módosítása