Nem Objektív Tájékoztatás

Csúsztatás itt: szerk.ugar@gmail.com

Ez van most

Budapest légszennyezettsége

Igényes Humor

Hyperlátogatottság

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Zsidó-e vagy? - avagy mi a fene nagy antiszemitizmus oka

2008.06.18. 12:06 kovács andrás \"totya\"

 A tegnapi halálbüntetéses poszt kommentjei közt megindult zsidózás/ellenzsidózás (ami már csak azért is fura, mert sehogy sem jött a témához, és ez némileg felbőszített a maga primitívségével) arra indított, hogy a magam módján megpróbáljam feltárni az antiszemitizmus (világnap nemrégen, itt az Ugaron is megemlékeztünk róla) gyökereit. Lássuk csak!

 Már az ókorban is jelentős ellenszenv uralkodott a semita és arámi törzsekkel szemben (vigyázat, ők még nem zsidók!), méghozzá azért mert kereskedelemmel foglalkoztak, még pontosabban erőszakos árucserére kényszerítették az Arab-félsziget ill. Kis-Ázsia népeit. Később a zsidókat Egyiptomban kezdték el utálni, aminek az lehetett az oka, hogy minden kényszer nélkül is ők voltak a legjobb kereskedők. Éppen ezen történelmi beágyazottság okán a nemzsidók általában kétféle érzelmet táplálnak a népcsoport irányába: vagy gyűlölik, vagy (és most jól figyeljenek) sajnálják őket. Nézzük az elsőt!

 Az antiszemiták legfőbb érve általában az, hogy "a zsidók uralják a világot" (nota bene: a zsidó tőke, ha már nagyon pontosan akarunk idézni). És ha még így is lenne, azt mindenestre el kell ismerni, hogy ez nem valamiféle világuralmi cionista konspiráció eredménye lehetne, hanem a zsidó mentalitásból fakad. A zsidóknak nemhogy az egész világ uralma, de még saját államuk sem volt hosszú-hosszú évszázadokon keresztül, valahogy mégis összetartottak. A mellüket verő hungarománok és kurucok az "indul a vonat Auschwitzba!" kezdetű örökzöld helyett inkább tanulhatnának némi összetartást és jómodort a zsidóktól, mert elárulom, ebből a kettőből a magyaroknak egy fikarcnyi sincs, akármennyire is büszkék vagyunk szittyaságunkra, nem is beszélve alkalmazkodási készségünkről. Azt meg azért mégsem gondolhatjuk, hogy eme nagy vélt összeesküvés részeként e nép direkte módon deportáltatta magát különböző helyekre az évek során, csak azért hogy ott megtelepedjen, és tovább növelje "birodalmát"! Kétszáz év múlva  a gój motorosokon fog mosolyogni a világ, ahogy ma azt nem értjük, hogy gondolhatták komolyan régen a kútmérgezés vádját, vagy a szűz lányok vérének szívását (ld. vérvád)!  

 Lássuk az ellenzéket (a.k.a. sajnálkozók)! Bár egyes történelmi tények arra sarkallnak bennünket, hogy éjjel-nappal antiszemitizmust sejtsünk minden mögött, az igazán értelmes ember belátja, hogy ettől a világ tapodtat sem mozdul se előre, se hátra. No de, miért is tartanánk a zsidókat szerencsétlennek és sajnálatra méltónak? Megannyi, az antiszemiták érveihez hasonlóan komoly érv juthat eszünkbe:

ad 1: tizenkét törzs + egy vezér=tizenhárom, az meg azért mégiscsak egy szerencsétlen szám

ad 2: a leghíresebb királyuk úgy került a trónra, hogy fejbevágott kővel egy úriembert, akiről rejtélyes módon később elneveztek egy galvánelemet

ad 3: a hagyomány megköveteli a férfiaktól, hogy körülmetéltek legyenek, ami azért mégiscsak egy fájdalmas eljárás

ad 4: hasonló okból nem ehetnek disznót, ami meg disznóság, bár azt hiszem, a sertések ezúttal örömmel viseltetnek, ami a negatív diszkriminációt illeti

ad 5: saját állam helyett szerte-széjjel kellett élniük a világban, úgynevezett diaszpórákban.

 Hát persze! Fenét kell sajnálni a zsidókat, ahogy gyűlölni sem kell őket, ők egy tehetséges és munkabíró nép, akiknek nem büdös például a tanulás, ellentétben nagymúltú nemeseink nagy részével, akik aztán csak kapkodták a fejüket, amikor 100-130 évvel ezelőtt sorban alakultak a sikeresebbnél sikeresebb zsidó tőkén épült gyárak, amelyek nélkül mellesleg ma még annyi és olyan ipar sem lenne Magyarországon, mint amilyen. Az antiszemitizmus pedig mindaddig nem fog eltűnni, amíg lépten nyomon (akár negatívan, akár pozitívan) diszkriminálunk. Mert -és most egy pillanatra gondoljunk bele- a kisebbségek az állandó rasszistafób megnyilvánulásaikkal saját magukat diszkriminálják, és különítik el. A melegekkel sem lenne senkinek semmi baja, ha nem vonulnának fel, ilyetén módon kvázi megkülönböztetve magukat a többi embertől. De ettől máris beindul a csőcselék agya: "Menjünk már ki, és vágjunk hozzá a buzikhoz egy-két törött sörösüveget!" Aki ezt a reakciót nem látja előre, az vagy teljesen naiv, vagy teljesen vak. Ha pedig mindenütt antiszemitizmust sejtünk, akkor ott fel is fog bukkani.

 Egyszerűbb lenne talán a sok megkülönböztető elnevezés helyett egyszerűen annyit mondani: a másik ember.

312 komment

Címkék: magyarország hungarista szánalom balhé&buli

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugar.blog.hu/api/trackback/id/tr65526984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztavrosz 2008.06.18. 15:57:59

Távol áll tőlem az antiszemitizmus, mégis kapok eleget ha kikérem és felháborodok a "mocskos arab" vagy a "minden arab mocskos terrorista" kifejezéseken.

Nemígy van. És nemkéne harcihelikopterrel lőni a tolószékes imámot se.

Bobby 2008.06.18. 15:59:40

minden apró-cseprő beszóláson felháborodnak a nagy libsik, és jönnek ezzel a sz*r antiszemita dumával

50 éve abból élnek, hogy menedzselik, hogy ellenük esküdött össze a világ

el kéne már felejteni, régesrég

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.18. 16:03:54

nem minden libsi zsidó, de nem minden zsidó se libsi
sztavrosz, szerintem se kéne lönni a toloszékes imámot

VERDAD 2008.06.18. 16:05:57

Most mélységesen rávilágítottál az antiszemitizmus legfőbb okaira és gyökereire. Szegény, nyomorék, sok száz gyerek haláláért felelős terroristát vállaltan, saját néven - előre bejelentve - megölni. Nahát...
Na, inkább máshol, olvasgatok.

Dzsokki 2008.06.18. 16:06:47

"50 éve abból élnek, hogy menedzselik, hogy ellenük esküdött össze a világ"

és előtte miből éltek??

ChF 2008.06.18. 16:10:29

Na, ilyen suttyón szolgalelkű filoszemita firkálmáynt sem olvastam még, pedig tele van vele a magyarországi média. Ilyen mondatok kellettek volna már csak ide:

- A zsidók a legokosabbak és a legszebbek!

vagy

- Úgy szeretnék egy kis metszett bránert nyalogatni!

esetleg

- Hiába no, nem véletlenül ők a kiválasztottak, isten is őket szereti a legjobban.

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.06.18. 16:15:48

Mutass egy melós zsidót! Ennyi a véleményem...

Hattory Hanzo 2008.06.18. 16:17:50

Alapvetően tévedsz: Te azt hiszed, hogy az antiszemitizmushoz kellenek zsidók, pedig dehogy!
Lásd pirézek.

belzebub 2008.06.18. 16:18:40

A legjobb barátom magyar-izraeli állampolgár. Nincs bajom a zsidókkal. nem tudom ennek a blognak mi acélja. Senki sem foglakozna a zsidókkal, ha az anti-antiszemiták nem irogatnának ilyen hülyeségeket folyton.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.18. 16:18:47

vaszics rövid és velös, nem dolgoztál rajta sokat

marosy 2008.06.18. 16:18:58

Ha már szóbahoztad a halálbüntetést:
Nagy Imrét a cionista Vida Ferenc vérbíró itélte halálra.
Talán a Holocaustot próbálta megbosszulni Nagy Imrén...

"Vida Ferenc 1911-ben született Csongrádon, jómódú ügyvéd apa fiaként. Részt vett a cionista mozgalomban 1932-1933-ban, közben elvégezte a jogi akadémiát 1934-ben Szegeden, majd 1934-ben Tel-Avivba ment, ahol részt vett az ottani munkáspárt megalapításában. Magyarországon 1936-tól ügyvédjelöltként dolgozott, emellett az illegális kommunista mozgalomban is dolgozott."

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.18. 16:20:17

belzebub olvasd el a cikk elejét, a blogteret elárasztó zsidózásról szól, bár én erre nem látok példát 0:

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.06.18. 16:21:05

minden téma oda lyukad ki ,hogy orbángyúrcsány meg zsidónáci...a múltkor egy tök nem oda illő témánál azt magyarázta valaki ,hogy izrael európa védelmezője...ikszdé

julius evola 2008.06.18. 16:22:17

hat ez nagyon szar volt. hanyadikas gimnazista vagy?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.18. 16:27:37

blas nem véletlen erre jó a néplélek, melesleg nekem az elenkezöjét szokták magyarázni.
marosy minden bizonyal, semmi köze nem lehetett egy kommunista koncepciosperhez, bár tudom nálad kommunista zsidó egykutya
julius

Muhi 2008.06.18. 16:27:38

Vaszics! Miért kéne melós zsidót mutogatni? mutass te egy hatcsöcsű tehenet: persze hogy nem tudsz, de kit érdekel? Mással foglalkoznak, te is foglalkozz a magad dolgával, ha ahhoz van kedved, akár melózhatsz is.

A zsidók sokat letettek az asztalra, sokat el is vettek (ez szükségszerű, hiszen ha nagyra nősz, mindenhova bevered a fejed-térded-könyököd). Vannak ezzel mások is így, azokat is sokan utálják. Váljék egészségükre. És aki ezek miatt újabb holokausztot vizionál, azt nem kell komolyan venni, csatornát kell váltani, vagy odébblapozni.

nadivereb 2008.06.18. 16:30:27

belzebub: Szép lenne, ha így lenne. A baj az, hogy nincs így. Épp elég hibbant antiszemita van az országban, csak éppen nem sújtja őket össztársadalmi megvetés. És ez épp elég ahhoz, hogy újratermelődjenek.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.06.18. 16:30:54

ÁÁÁ, ez nem ér, már egy hete írok egy postot a témában! De nagyon jó az írás, ráadásul erősen hasonló az enyémhez...

Stirlicz 2008.06.18. 16:32:49

Az antiszemitizmusként aposztrofált megnyilvánulásokat pontosan az "antiszemitizmus" ellen "küzdő" nyilatkozatok váltják ki. Egyes csoportoknak, pártoknak (pl. SZDSZ, MSZP), érdekköröknek létszükséglete az antiszemitizmus látszatának fenntartása, hiszen ez adja létjogosultságukat, így van mi ellen küzdeni, tüntetni. Ezzel bármikor besározhatják politikai ellenfeleiket, hiszen rájuk nem lehet ugyanezt mondani (zsidót nem lehet leantiszemitázni). Jó példa erre Nancy Goodman Brinker volt budapesti nagykövet belépője, amikor pár hét ittlét után kijelentette, hogy M.o.-gon nagy az antiszemitizmus. Forrás? Úgy hallotta...

fourgee 2008.06.18. 16:36:19

Marosy: meg még azt sem árt megemlíteni, hogy Rákosi Mátyás sem Rákosi, hanem asszem Roth, és talán a vajdasági zsidó iskolába járt? Hm.

Hogy miért van antiszemitizmus? Nem azért mert bizonyos emberek utálják a zsidókat. Az antiszemitizmus az egy gerjesztett dolog. Ennek részletezésébe nem megyek bele, úgyis lesznek akik leszólnak.

Hogy hogyan lehet "megszerettetni" a zsidókat az átlag magyar közvéleménnyel? Hát úgy, hogy meg kell ismerni külföldön élő zsidókat. Ezt sem fogom részletezni, csak megemlítek egy dolgot: akiket Magyarországon ismerek, azok állandóan csak panaszkodnak, hogy ez nem jó, az nem jó, mindenki antiszemita, stb, stb, stb. Londonban volt egy főnököm, aki izraeli, amikor megtudta hogy magyar vagyok, nagyon megörült nekem! Mondta hogy szereti Magyarországot, szereti a magyarokat, szereti Budapestet, szereti a magyar ételeket, stb, stb. Ha egy magyar mondja el ugyanezt Magyarországon, akkor a baloldali "érzelmű" emberek - akik között több a zsidó származású mint a jobboldaliak között - egyből leszólják, hogy ne magyarkodj, mi van te "mélymagyar", stb, stb, stb.

Hogy akkor most mi is van? A magyar társadalom olyan lehetett az I. világháború előtt, mint most itt a brit társadalom. Az emberek barátságosak egymással, nem gazdagok de jól élnek. Ha bemegyek a boltba, akkor mosolyognak rám, és nem feltételezi senki sem azt, hogy én át akarnám őt vágni, stb. Eddig bárki bárhol lakott fejlett országban, mindenkitől ezt hallottam, hogy ez van. Hogy akkor nálunk miért nincs? Valószínűleg az elmúlt 50 év öröksége. Hogy gyanús mindenki, hogy be kel súgni a szomszédot is, hogy nem kell mosolyogni a vevőkre mert úgysem tud máshol vásárolni (ez megváltozott, mert 1000 bolt lett, de a hozzáállás maradt a régi kommunista, akarom mondani szocialista).

Ha a társadalmat sikerülne "visszavarázsolni", akkor előjönne a magyarokból az összetartás, és a magyarországi zsidó sem beszélnének antiszemitizmusról. De, mivel azt látjuk hogy a kommunista pártban elég sokan voltak, és a kommunista pártnak és örököseinek köszönhetjük a jelenlegi helyzetünket, ezért azt lehet mondani, hogy "egyétek meg amit főztetek".

Ja, lenne egy kérésem: aki le akar szólni, az gondolkodjon el előtte, hogy élt e már külföldön, olyan országban ahol jólét van és ha igen a válasz, csak akkor szóljon le. Mert aki bele van ragadva a nagy magyar valóságba, az úgysem érti hogy miről pofázok...

Meg még valami: amíg divat szidni Magyarországot, divat leszólni azt aki magyarnak tartja magát, addig ne is várja senki sem hogy megszűnik az "antiszemitizmus", vagy legalább is az a másolata, ami jelenleg van. Mert igazi nincs. Ha az lenne, akkor senki sem "ugatna" a gépe előtt ülve, kényelmesen, biztonságban...

Yay 2008.06.18. 16:38:47

"Marosy: meg még azt sem árt megemlíteni, hogy Rákosi Mátyás sem Rákosi, hanem asszem Roth"

Tanuljátok már meg, hogy Rosenfeld volt a neve, vazze, ha már ez a legfontosabb számotokra rákosiból!

marosy 2008.06.18. 16:39:45

Szerintem a sidók sok helyen lejáratták magukat. A felsorolásból kimaradt jónéhány ország.

A zsidókat kiüzték a következő országokból:
Spanyolország (1609-ben), Portugália (1497-ben), Anglia (1290-ben), Franciaország (1394-ben).

Talán el kéne gondolkodni, hogy hol van a hiba.

Magyar 2008.06.18. 16:41:18

"Londonban volt egy főnököm, aki izraeli, amikor megtudta hogy magyar vagyok, nagyon megörült nekem! Mondta hogy szereti Magyarországot, szereti a magyarokat, szereti Budapestet, szereti a magyar ételeket, stb, stb. Ha egy magyar mondja el ugyanezt Magyarországon"

Én szeretem Magyarországot, szeretem a magyarokat, szeretem Budapestet, szeretem a magyar ételeket - de az antiszemitákat nem szeretem.

Stirlicz 2008.06.18. 16:45:20

Fourgee hozzászólásához:

Pl. próbálj meg mély-amerikaizni vagy lefasisztázni egy amcsit, aki a zászlót pl. az autójára kiteszi... Nálunk meg ez mindennapos dolog: aki magyarságát hangoztatja, az fasiszta, antiszemita, kirekesztő, stb.
Más: a zsidóságnak is az a baja, hogy míg szerintem 98 %-uk elfogadható, rendes ember, addig a politikába és hatalomba felkapaszkodott társaik megkeserítik mindenki életét, anti-antiszemita demagóg megnyilvánulásaikkal szántszándékkal gerjesztik az addig nem létező antiszemitizmust. Majd amikor ennek hatására valóban megjelenik - nyomokban - akkor boldogan tapsikolnak, hiszen ott van, tessék, megmondtuk, jujjujuj!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.06.18. 16:46:45

fourgee:
"A magyar társadalom olyan lehetett az I. világháború előtt, mint most itt a brit társadalom. Az emberek barátságosak egymással, nem gazdagok de jól élnek."

Olvass utána ,hogy élt akkor az emberek nagy része...ez csak egy romantikus képzelgés amit egyre többet hallok-olvasok.Papok,tanítók,jegyző urak uralkodtak akkor,nem lehetett egy szép világ az átlagembernek.

Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk 2008.06.18. 16:47:10

Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk

apa 2008.06.18. 16:47:32

hát nem sokan értettétek meg az iromány lényegét

marosy 2008.06.18. 16:49:25

Kun Béla (született Berele Kohn),
Szamuely Tibor(született Samuel Tibor),
Rákosi Mátyás (született Rosenfeld Mátyás),
Gerő Ernő (született Singer Ernő),
Hidas István (született Háder István),
Apró Antal,
Farkas Mihály (született Lőwy Mihály),
Vida Ferenc

Egyes balliberális körök szerint az '56-os forradalom csak egy antiszemita pogrom volt.

Judit · http://krokiki 2008.06.18. 16:50:07

munkás zsidó vagyok, olyan mint rajtam kívül sokan.A blogban azt olvastam, hogy szüzlányok vérét szívják ki a zsidók a vérvád szerint.Olvassátok el a Tiszaeszlári vérvádról szóló könyvet.Egy meggyilkolt kislány halálát varrták a zsidók nyakába, a húsvéti macesz készítéséhez kellett.(szerintük)Nos az egyik fontos törvényük: tilos a vér fogyasztása! A hús kaserolása is ezért történik, egy csepp vér sem maradhat benne a fogyasztáskor.Buta emberek egymást egymást erősítik a butaságban, gyűlölködésben,ahelyett, hogy érdeklődéssel fordulnának egy több ezer éves kultúra felé.

Stirlicz 2008.06.18. 16:50:09

Már megint egy okostojás! Te meg mindent értesz mi?

kovács andrás \"totya\" 2008.06.18. 16:51:36

Kedves marosy!

A középkorban rendszeres pogromok voltak a zsidók ellen - hogy mást ne mondjak, mikor 1095-ben II. Orbán (vicceket mellőzni) pápa meghírdette a keresztes hadjáratokat, egyszersmind engedélyezte, hogy a felmerülő költségeket a csapatok zsidók szabad kirablásával is fedezhetik(azért őket, mert nekik volt pénzük). Ez tehát igaz, ahogy az is, hogy sok helyről kiűzték őket. de nehogy már erről vegyünk példát!

Bagoly 2008.06.18. 16:51:37

"Pl. próbálj meg mély-amerikaizni vagy lefasisztázni egy amcsit, aki a zászlót pl. az autójára kiteszi... Nálunk meg ez mindennapos dolog: aki magyarságát hangoztatja, az fasiszta, antiszemita, kirekesztő, stb."

Nem! Nem a zászló miatt lesz valaki fasiszta!
Nem! Nem a magyarságát hangoztatás miatt lesz valaki fasiszta!

Csak sajnos a legtöbb, magyarságát hangoztató embernél azt jelenti a 'magyarság' hogy ő nem zsidó!
Sok magyarságát hangoztató embernél azt jelenti a 'magyarság', hogy nézz le mindenkit aki nem magyar.
stb. stb...

A magyar zászló kirakása nem indok - az csak a jele valaminek. És nem a hazaszeretetnek...

Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk 2008.06.18. 16:51:57

Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk

_wood_ 2008.06.18. 16:52:30

...én sem értem az iromány lényegét.
kevés a napi oldalletöltés talán?

Yay 2008.06.18. 16:53:28

marosy, te ugye nem vagy antiszemita? :))))))))
deeeeeehogy vagy az.
ártatlan, tisztalelkű magyar ember vagy.

marosy 2008.06.18. 16:53:31

"A magyar zászló kirakása nem indok - az csak a jele valaminek. És nem a hazaszeretetnek..."
Na húzz a kurva anyádba. De gyorsan.

kovács andrás \"totya\" 2008.06.18. 16:55:30

Judit! A tiszaeszlári eset egy Solymosi Eszter nevű cselédlánnyal történt tudomásom szerint, és több értelemzése is volt az esetnek - értve: sok idióta pletyka röppent fel ezt illetően akkoriban, ami egyben a (hál' Istennek rövid életű) Magyar Antiszemita Párt megszületéséhez is vezetett. A vádat egyébként ejtették, mert már akkor is volt, akinek volt agya, két hétre rá pedig kivetette a Tisza a lány holttestét.

vilinenike 2008.06.18. 16:55:46

Nem szoktam írogatni, DE azért azt hadd írjam le, hogy akár tetszik, akár nem, a magyar igenis az egyik legbefogadóbb népcsoport európában. elég a dns-t megvizsgálni. van itt német, román, szláv, zsidó, stb. itt nem voltak zsidóüldözések, ellentétben portugália, spanyolország, stb. itt a köznép nem diszkriminált soha annyira mint máshol. az, hogy a politika mit csinál, a politika dolga. nyilván a "vészkorszakot" nem sorolom ide, mint ahogyan nem is tartozik a magyar történelemhez.

Pál 2008.06.18. 16:55:59

Pár reflexió gyorsan.

A középkorban üldözték a zsidókat, mert más volt a vallásuk, mint a keresztényeké. Éjszakára nem maradhattak a városokban, hanem utazó életmódra kényszerültek, és abból éltek, amiből az ilyen ember megélhet: pénzváltásból és kereskedelemből. Persze, hogy belejöttek. ;-)
Aztán, amikor letelepedhettek, a zsidók nagy része megpróbált asszimilálódni - nem mindig hagyták nekik.

Aki metszetteket, metélteket emleget, gondolkodjon el rajta, hogy az iszlámban is szokás a körülmetélés, úgyhogy őket is megcélozza vele.

Aki meg azt emlegeti, milyen régen volt Auschwitz, és ezért el kéne felejteni, az felejtse el Trianont is, mert az meg még régebben volt.

Antiszemitizmus, meg anti-akármi mindig akkor van, ha egy országban gazdaságilag nehéz a helyzet. Ellenségkép kell, hogy megmagyarázzuk, nekünk miért olyan rossz.

És végül: én nem valami ellen szeretek magyar lenni, hanem valami miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.18. 16:56:55

"ma azt nem értjük, hogy gondolhatták komolyan régen a kútmérgezés vádját, vagy a szűz lányok vérének szívását (ld. vérvád)! "

Azt te csak hiszed, hogy nem hiszik el ezt nagyon sokan a mai napig. Nézz csak körül a kuruc.info-n... Szánalmas, ez tény.

dudi 2008.06.18. 16:58:05

ChF! A középső javaslatodat tedd magadévá!

marosy 2008.06.18. 16:59:45

"marosy, te ugye nem vagy antiszemita? :))))))))"
Szerintem a világ legnagyobb antiszemitái a cionisták, mert gyülölik a palesztinokat, akik egy szemita nép.
Helikopterből lövik ki saját állampolgáraikat. Rasszista apartheid falat építenek a palesztinok elszigetelése céljából. Semmibeveszik az ENSZ 242-es és 338-as határozatait, melyek felszólítják a cionista államot, hogy vonuljon ki a megszállt területekről.
Leszarják a Hágai Nemzetközi Bíróság döntését, melyben kimondják, hogy a fal illegális.

miami 2008.06.18. 16:59:46

muhi:nagyra nőttek,vissza is metszették őket. Szerintem is teljesen rendben van ez.

initram5 2008.06.18. 17:01:39

A Gój Motorosokon már most is nevetnek, nem kell rá évtizedeket várni.

kisokos 2008.06.18. 17:04:55

Izreal = NÁCI ÁLLAM ugyanúgy, vagy még jobban mint PERON ARGENTINÁJA, FRANCo SPANYOLORSZÁGA, vagy az APARTHEID DÉL- AFRIKÁBA. Ehhez 0 antiszemitizmus kell. Ennek semmi köze sem a zsidó valláshoz, sem a zsidó népcsoporthoz. Amit Izreal csinál az rosszabb mint Auswitz, mert lassan, kínozva folytja meg a Palesztinokat, a Palesztinok álmát. Befalazzák, megalázzák Őket. Nem tárgyalnak velük ha van demokrácia, NEM tárgyalnak velük ha nincsen demokrácia. A világ szomora palesztina sorsa. Persze, ez is POLITIKA.

snakekiller23 2008.06.18. 17:06:17

fourgee 2008.06.18. 16:36:19

"Ha egy magyar mondja el ugyanezt Magyarországon, akkor a baloldali "érzelmű" emberek - akik között több a zsidó származású mint a jobboldaliak között - egyből leszólják, hogy ne magyarkodj, mi van te "mélymagyar", stb, stb, stb."

Azért ilyesmiért ritkán hallottam beszólogatni. A díszmagyarba pózolást, a Nagy-Magyarország matricát, a Szent-Koronát világegyetem középpontjának nyilvánítást szerintem nem meglepő, hogy kigúnyolják. Szép dolog a hagyomány, ápolni is kéne sokkal jobban, mint szoktuk; de azért disztingválni is tudni kéne. Főleg, hogy az efféle különcségek egyfajta monomániaként jelentkeznek: az élet minden területére megpróbálják kivetíteni a "magyar létet", mintha az időt akarnák visszaforgatni, nem csak az órát. Nekem a "Wass Albertes", Kárpátiás, rovásírásos "hazzaffyaschág" a nemesi patriotizmus legrosszabb vonásait (mert jók is voltak bőven) elegyíti a XIX.-XX. század nemzetállami küzdelmeire összetákolt romantikus áltörténelemmel és a modern, "újpogány" szinkretizmussal. Ha kompenzálni akarják az évtizedekig ránk erőltetett nemzetköziséget, szerintem ne így tegyék, a lónak ez nagyon nem a háta.

moralisa 2008.06.18. 17:06:28

az azért egy jókora badarság a posztíró részéről, hogy a homoszexuálisokat azért utálják, mert fölvonulnak, erről esetleg kérdezz meg néhány homoszexualitását fölvállaló embert is

az az itt is elhangzott közhely a kulcs, hogy az antiszemitizmushoz nem kellenek zsidók, azaz a tömegnek mindig szüksége van valamilyen jól megkülönböztethető kisebbségre, akiket hibáztathat a lustaságáért, tehetségtelenségéért, szexuális frusztrációiért (erre pl. jók a homoszexuálisok)

ami a zászlólengetős magyarkodást illeti, azt (tisztelet a kivételnek) az különbözteti meg az amerikaitól, hogy ott ez az összetartozást fejezi ki, ezzel szemben itt sokan arra használják, hogy kifejezzék, hogy míg ők magyarok, mások kevésbé - azt belátom, hogy ez egy erősen szubjektív vélemény, kizárólag az általam ismert zászlós magyarokkal szerzett tapasztalatokból szűrtem le

apa 2008.06.18. 17:06:38

stirlitz:
bizonyos embereknek ártottak bizonyos zsidó emberek. Vagy úgy gondolják, hogy ártottak. Ezt kifejezésre juttatják. Aztán ez így megy tovább a generációkon keresztül.
Nem a fasizmusról van szó, hanem a nacionalizmusról. Az az amerikai akinek kint lobog a zászló minden nap, az a legtöbb esetben nacionalista. Nem kéne a dolgokat keverni.
Nem értek mindent, csak próbálom nem egy oldalát nézni a dolgoknak. Próbáld ki te is. Megéri.

Ace 2008.06.18. 17:06:42

Szerintem azért utálják a "zsidót" mert végtelenül arrogáns, becstelen "sikeres" kereskedők. Visszaélnek az emberek jóhiszeműségével, beférkőznek a megfelelő helyekre, tönkreteszik, majd felvásárolják az általuk kiszemelt célpontot. Ezt művelik, amióta világ a világ, és ezért üldözik őket régtől fogva, minden egészséges, és önmagára valamit adó társadalomban...

Ace 2008.06.18. 17:08:59

Valószinűleg ezért nyüszítenek, mint a megvert kutyák, amikor kiebrudalnák őket valahonnan. Ilyenkor esedékes az antiszemitázás szöveg bedobása a részükről...

_dave_ · http://szubjektivfranko.blog.hu/ 2008.06.18. 17:09:18

pontosítok: az ilyenek miatt.

mizie 2008.06.18. 17:12:25

de bazmeg akkora faszság eleve, akár pozitív akár negatív irányba zsidózni...

Repülős Gizi 2008.06.18. 17:13:33

_dave_, láthatóan te is túl sötét vagy hozzá, hogy feltűnjön, hogy az is provokáció. napnál világosabb pedig, hogy aki azt az oldalt csinálta, pont ugyanannyira zsidó, mint te. sőt, pont ugyanannyira "magyar" is.

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:15:09

Csak 2 dolog. Az egyik, hogy én nem vagyok zsidó, de vannak zsidó batátaim és izraelben is voltam már kint náluk. Tetszik a kultúrájuk és az életfelfogásuk. Dolgoznak és nem csak a saját közösségükért, hanem más nemzetiségüekért is köztük magyarokért. Ahogy egyik kommentező írta, összefognak, segítenek egymáson és azokon is akik közel állnak hozzájuk. Ilyen összefogást hát nagyon nehéz találni a büszke Magyarországon, olyan helyen ahol a földönfekvőt megkerüljük, pedig lehet, hogy csak rosszúl van és összeesett. Olyan helyen ahol a koldust megrugdossák és elkergetik.
Nem keverném őket össze azokkal az iszlám terroristákkal akik ártatlan CIVIL lakosságot ölnek meg, hogy bizonyítsák bátorságukat és felsöbbrendűségüket. Hozzáteszem a fasisztáknak is a felsőbbrendűség lebegett és lebeg most is a szemük előtt, ők mikor fognak robbantani civil lakosságot?
Ugyanakkor vannak arab ismerőseim, tudom nem zsidók, de akkor is róluk is lehetne példát venni emberségből. Jordánia nagy része sivatag, ahol az ember abból él amit tenyészt vagy termeszt. Mindenki tudja milyen rossz a helyzet ezeken a területeken. Egyik útunk alkalmával összetalálkoztunk egy beduin kecskepásztorral. Kint közel 50 fok volt. A Kísérőnk megállt és egy teljesen idegen embernek a kezébe nyomott 2 üveg ásványvizet. A beduin éppen hogy nem csókolt neki kezet a vízért, ami ott kint ugye nem olcsó. ilyet hol látsz Magyarországon, és azt mondják ők a vadak és őket kell írtani, mert elárasztják a világot. Inkább tanulhatnánk tőlük, azt amit sok-sok évvel ezelőtt elfelejtettünk

moralisa 2008.06.18. 17:15:34

Nem tim, a hehehehehe t miért kell mindig kimoderálni, rendkívül színvonalas hozzászólásokkal gazdagítja a társalgást

kisokoks 2008.06.18. 17:16:24

Amúgy én gyűlölem IZRAEL államot. A zsidókkal, akár vallás, vagy népcsoport semmi bajom sincsen. Pont ugyanolyanok mint a többi nép. Náluk is vannak hülyék, ügyesek, okosak, buták. Semmiben sem különbek senkinél szerintem. Pont ugyanolyanok mint mi. Minden más propaganda...Miért is lennének ők másokok egyébként?

marosy 2008.06.18. 17:18:36

egynemfanatikus:
Az apartheid falat meg sem említed, vagy talán nem is hallottál róla?

Íme a gyülölet fala (link):
uk.youtube.com/watch?v=XPpkCf6637E

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:20:06

ACE te nagyon idióta, az szúrja a szemed, hogy valaki sikeresebb mint te, vagy okosabb, jobban ért az üzleti ügyekhez? Akkor a 100 leggazdagabb magyart is utálhatnád, pedig ők magyarok és nem zsidók. Utálhatsz engem is mert van jó munkám, de nem vagyok zsidó.

Nem vagyok fideszes 2008.06.18. 17:20:51

Az összes hőbörgő kuruttynak tudom ajánlani, hogy a kuruttyinfo helyett olvasgassa Walter Scottól az Ivanhoe-t, sokat tanulhat belőle. Ja, hogy az szépirodalom, bocsánat, igazi kurutty olyat nem vesz a kezébe...

hehehehehe 2008.06.18. 17:21:18

hm? hagyd is bent a tobias8-at, lássuk csak kik az elvtársaid...

kisokos 2008.06.18. 17:21:28

kedves hehehehe, isten szava sokat mondott. szerintem azt, hogy kiválasztott nép másnak is, más népcsoportoknak is odaigérte. nekem személyesen is üzent, hogy én lennék a kiválasztott, ettől nem vagyok különb vagy 2 billió más egyéb beképzelt embernél:)

Nem vagyok fideszes 2008.06.18. 17:21:50

hehehehe, te meg talán szedj fel egy nőt, egy alapos kúrás után talán csökkenne a frusztrációd.

hehehehehe 2008.06.18. 17:21:56

lófasz: sorstalanság helyett? hülye vagy?

Repülős Gizi 2008.06.18. 17:25:32

_dave_, összekevered az én anyámat a tieddel. lehet, hogy azért, mert az enyémet nem ismered, a tiedet viszont igen alaposan.

miért kéne egy koholmánytól bármilyen zsidónak elhatárolódnia? lehet pl., hogy egy sem olvasta, mert van jobb dolga.

hehehehehe 2008.06.18. 17:25:42

hamar regisztrációhoz lesz kötve itt a kommentelés :D

megjöttem :D

szuri 2008.06.18. 17:26:27

Marosy, ha már ilyen okos vagy, és utánanéztél az összes létező kommunistának, akkor nézz utána a magyar Nobel-díjasoknak is. Ha találtál egy nem zsidót is közöttük, légyszíves tedd közzé!!!

marosy 2008.06.18. 17:29:07

szuri: Veygük például Teller Ede Nobel díjast.
80000 japán civil lakos szárad a lelkén az atombomba miatt.
Remélem büszke vagy Teller Edére.

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:29:11

marosy , de igen hallottam róla
ez igaz, de kérdem hányszor sértették meg a palesztinok a tűzszünetet?
A válasz az, hogy mindig ők sértik meg, holott, ha csak egyszer is betartanák, már lehet, hogy vége lenne, de nem bínak nyugton maradni.

_dave_ · http://szubjektivfranko.blog.hu/ 2008.06.18. 17:29:39

nem keverem össze, a mutterod ugyanis a ló előtt nekem is megvolt

azért, mert jönnak az olyan egysejtű primitív ösztönlényeg, mint pl. személyed is, csak mondjuk ők nem leszarni fogják ("koholmány!"), hanem pict felhúzzák magukat, s az első szembejövő rabbinak elkenik a száját. provokáció ellen nicns jó orvosság, de a legkisebb akkor a kár, ha jelet adnak azok, akik olvassák.

Nem vagyok fideszes 2008.06.18. 17:32:11

"Veygük például Teller Ede Nobel díjast.
80000 japán civil lakos szárad a lelkén az atombomba miatt."

Ja, ha meg nem dobják le az atomot, ami miatt Hirohito bedobta a törülközőt, és partra kellett volna szállni Japánban, milliók haltak volna meg, és több százezer jenki. Kicsit olvass utána a történelemnek, te ostoba barom, mielőtt ideböffentesz!

Archenemy 2008.06.18. 17:33:30

Elnézéstkérek pl. szép példája a zsidó kulturáltságnak :p

Hattory Hanzo 2008.06.18. 17:33:46

hehehehehe

Ha az idiotizmus jóval gyakoribb náluk, akkor Te biztos, hogy zsidó vagy. Halmozottan.

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:33:53

marosy, vagy ő vagy más.
Ha nem rajtuk akkor lehet, hogy rajtunk próbálják ki mások. A háborúban mindig mindenki beveti az általa készített legerősebb fegyvereket pl. V-2es rakéták német részről.
Ja és az atomenergi most az egyik legkörnyezettkímélőbb energiaforrás ami a te számítógépedet is működteti.

Archenemy 2008.06.18. 17:34:32

ja látom má' kimoderálták :p

viszont:
"tanulhatnának némi összetartást és jómodort a zsidóktól, mert elárulom, ebből a kettőből a magyaroknak egy fikarcnyi sincs, "

Hábazze, és még a rasszerek általánosítanak :p Vicc ez a blog.

Ronald 2008.06.18. 17:34:46

Én csak szólok: a 14 darab magyarnak mondott Nobel-dijjasból - 9 darab bizony echte-zsidó.
Számoljuk csak aránypárként - egy hangyányit.

Jaaa, lehet, hogy már a svéd Akadémia is kifeküdt nekik...vagy csak simán tehetségesek és nagytudásuak?

hehehehehe 2008.06.18. 17:37:25

lófasz hagyjuk a legendákat: a bombákat azután dobták le, hogy a megadás feltételeiről elkezdtek tárgyalni.
a végén pont azokat a feltételeket fogadták el az amerikaiak, amihet a bombák ledobása előtt a japánok ragaszkodtak...

marosy 2008.06.18. 17:39:20

marosy, vagy ő vagy más.
"A háborúban mindig mindenki beveti az általa készített legerősebb fegyvereket pl. V-2es rakéták német részről.
Ja és az atomenergi most az egyik legkörnyezettkímélőbb energiaforrás ami a te számítógépedet is működteti."
Az atomenergia békés célú felhasználásával messzemenően egyetértek, viszont a Hiroshimai atombomba bevetése szerintem háborús büncselekmény és emberiesség elleni bűn, mivel a civil lakosságot súlytották vele.

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:40:26

hehehe látom kicsit üldözési mániád van. Te is mindig hátrafelé nézegetsz, hogy nem követnek e :-))

akkor szerinted melyik ország nem a zsidók "melegágya" Európában?

Archenemy 2008.06.18. 17:41:30

bazeg hehehe te se mész a szomszédba egy kis primkóságér' :p

De osszad nyugodtan. Ahol rengisztrálatlanul lehet kommentelni egy ilyen témában, megérdemli a modi.

Lord_Cica (törölt) 2008.06.18. 17:41:43

Szerintem az antiszemitizmusnak két oka van:
-a Biblia (az újszövetség persze :) )
-és az ortodox zsidó csoportok zárkózottsága, a hagyományokhoz való túlságosan is erős ragaszkodásuk, az asszimiláció hiánya.

Trasher 2008.06.18. 17:44:30

Namost a zsidó az nem egy vallás, hanem egy nemzet. Poén lenne, ha egy pár német fogná magát, bejönne Magyarországra, aztán szépen összebeszélne, pártot alapítana, bejutna a parlamentbe, esetleg többséget is szerezne, lenne egy német származású miniszterelnökünk, aki magyarul beszél, viszont nem biztos, hogy ide húz a szíve. Persze, ember-ember. Viszont nem mindegy, hogy honnan jön, a zsidó ilyen tekintetben pedig rendkívül ravasz népség! Ezt már régen megmondták, de az emberiség csak nem tanul a hibáiból.

hehehehehe 2008.06.18. 17:44:35

miért archenemy, mit írtam, ami nem volt igaz? engem primitívséggel vádolni elég botor tett :)

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:45:14

de nem a fegyver öl, hanem aki használja - ez még nem hallottad?
Teller Ede megcsinálta, mert tudta, hogy meg lehet, de nem ő adott ki parancsot a bevetésére. Utálhatjuk akkor az oroszokat is, mert egyik fegyverkészítőjük Kalasnyikov elkészítette a gépfegyvert.

román patkány 2008.06.18. 17:45:25

Ha én zsidó lennék, nagyon nem szeretném hogy a szemitizmus/antiszemizizmus ügyet a pártpolitikai vagdalkozás eszközévé tegyék, sőt rettegnék tőle.

Aki szavazatszerzésre használja fel ezt az ügyet, az a zsidók sorsával játszik, attól függetlenül hogy szemita vagy antiszemita vagy anti-antiszemita. Csodálom hogy a rabbik ezt hagyják. Talán a köztársasági elnöknek kellene felszólalnia ellene, de akkor megkapná a médiától hogy antiszemita.

marosy 2008.06.18. 17:47:46

egynemfanatikus:
Tömegpusztító fegyvert nem szabad készíteni és civilek ellen nem vetünk be atombombát.

lorp 2008.06.18. 17:47:47

Egyiptomban a legjobb kersekedők lettek, rabszolgaként??? Ezek vagy tényleg nagyon ügyesek, vagy valamelyik állítás nem igaz.
Egyébként felesleges túlragozni. Zsidókról csak elismerően szabad beszélni, aki nem így tesz, az antiszemita. Ez ilyen egyszerű.

- 2008.06.18. 17:48:05

A cikk szerintem kicsit sántit.
Zsidóellenesség nem csak Magyarországon van.
Fel kéne már tenni azt a kérdést - hogy miért van az, hogy az a nép amelyik kapcsolatba került a zsidókkal ott megfigyelhető antiszemitizmus.
Esetleg nem lehetséges, hogy a kisebbség nem tud vagy épp nem akar alkalmazkodni a többséghez?
(kérdés)
Egyébként ha már kereskedelem, én ezt úgy szoktam, megfogalmazni, hogy ha zsidók a legjobb kereskedők, akkor miért nem tudják magukat eladni 2000 éve?
Nem hiszem, hogy a vallás, a disznóhús hiánya vagy az eltérő kultúra 2008-ban bárkiből is antiszemitiznus gerjesztene.
A pénz, a termelés és a kereskedelem, a termelés és az irányítás közötti aránytalan értékelosztás között kellene, lehetne az okokat keresni - szerintem. Meg a megoldást is
Ha már mindenáron keresni akarsz. Bár nem tudom minek. Nekem ma már ugyanolyan jelzős szerkezet zsidó, mint a kurva anyád. Vagy egyik vagy másik politikai párt felemlegetése. Nem tudok vele mit kezdeni és nem is akarok. De ettől még van. Én már csak szeretnék a racionalizmusnál maradni, de az meg mást nem érdekel.

Lord_Cica (törölt) 2008.06.18. 17:48:46

marosy 2008.06.18. 17:45:38

még 50 év és az olajnak leáldozik. Miután meggyengült az olajlobbi végre jöhet a bioüzemanyag, ami a napenergia leggazdaságosabb felhasználása. (bár sajnos ugyanolyan szennyező lesz)

Hattory Hanzo 2008.06.18. 17:50:09

marosy

Ha két zsidózás és cionistázás között/helyett foglalkoznál alapfokon imádott hazád anyanyelvével, akkor talán soha többé nem írnál olyat, hogy : "súlytotta", Te szerencsétlen!

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:50:18

hehe - biztos bevetted a a gyógyszereidet? vagy megint rossz dobozból vettél be valami dolláros vagy smileos bogyót?

marosy 2008.06.18. 17:50:54

"Zsidókról csak elismerően szabad beszélni, aki nem így tesz, az antiszemita. Ez ilyen egyszerű."
Ráadásul aki kritizálni meri Izraelt az antiszemita.
Ha egy zsidó fogalmaz meg kritikát Izaraellel szemben akkor ő egy öngyülölő zsidó (selfhating Jew).

Dr House 2008.06.18. 17:51:55

Nem vagyok antiszemita de szerintem a "zsidók" a legnagyobb fasiszták a világon.

Miért van az, h nekik van KÜLÖN iskolájuk, kórházuk, sőt a ferihegyi repülőtéren KÜLÖN várótermük. Miért van az, h egy keresztény országban, egy nem antiszemita nyomatékosítom NEM ANTISZEMITA keresztény vallású ember nem mehet ill. nem használhatja ezeknek a létesítményeknek a szolgáltatását pusztán amiatt, mert más vallású.. A templomaikra nem is térnék ki külön, mert oda pusztán kiváncsiságból INGYEN bejutni lehetetlen. A zsidó vallást gyakorló emberek mindig azt hangoztatják, h minden ember egyenlő, amely véleményt osztok én is (egy két kivétellel) De azt már vérlázítónak tartom, h egy filmvetítésre azért nem mehettünk be egy barátommal mert tőlük eltérő vallást gyakorolunk. A telefonban ezt a választ kaptuk:"Csak a zsidó egyház gyermekeinek fentartott ez a vetítés" Akkor én azt mondom nem kell a vetítés, hanem mondjuk ki végre, h ők is hibásak abban, h sok emberből antipatikus érzelmeket váltanak ki.

hehehehehe 2008.06.18. 17:52:53

na berakom helmuth lottitól a shalom alechemet :)

marosy 2008.06.18. 17:53:40

Lord_Cica/Original
"még 50 év és az olajnak leáldozik"
50 év múlva én is alulról fogom szagolni az ibolyát.
Jelenleg nem gazdaságos a bioüzemanyag. Bár ha tovább drágul az olaj akkor elönyösebb lesz a bioüzemanyag.

hehehehehe 2008.06.18. 17:53:49

na berakom helmuth lottitól a shalom alechemet :D

snakekiller23 2008.06.18. 17:54:18

marosy 2008.06.18. 17:39:20

Végülis egyetértek, de vedd figyelembe, hogy Japán totális háborút vívott: minden férfi, nő és gyermek a háborúra, támadás esetén a végsőkig tartó ellenállásra volt kondicionálva. Az atombombák civil áldozatai valószínűleg eltörpülnének amellett a vérveszteség mellett, ami egy konvencionális invázió esetén érte volna a japán civileket. Nem hadsereg harcolt volna hadsereg ellen, hanem egy hadsereg egy egész ország ellen. Képzeld el, mi lett volna, ha itt 56 nov. 4.-e után pl. egész Budapest nekimegy a ruszkiknak fegyverrel. Nem sok maradt volna se a lakosságból, se a városból.

Budai Zöld 2008.06.18. 17:54:37

Az antiszemitizmus nem csak a következménye, hanem oka is a nyomornak. Addig itt legalja nyomor lesz, amíg ilyen túlgerjesztett problémákon vagyunk képesek fröcsögni mindkét oldalon, úgy hogy az a tetteinket is befolyásolja. Ahelyett, hogy felelös felnött emberként normális emberi kapcsolatokat építve tennénk a dolgunkat értelmes célokért. Ehelyett fetrengünk a komplexusainkban és a történelmi sérelmeinkben és másokat hibáztatunk (mondanom sem kell, mindkét oldalon).
Megnyugtatok mindenkit, ez már a XIX. század végén is így volt. Kettészakadt, víziótlan, felelötlen népség voltunk. Az egész ország egy nagy nemzeti vágta volt, csak szerencsétlenségünkre becsúszott egy-két maradandó alkotás, ami miatt száz éve ebbe az operettországos szánalmasságba próbálunk visszaevickélni.

marosy 2008.06.18. 17:56:50

Hattory Hanzo:
"Ha két zsidózás és cionistázás között/helyett foglalkoznál alapfokon imádott hazád anyanyelvével, akkor talán soha többé nem írnál olyat..."
Szerintem a tartalom most fontosabb a formánál.

hehehehehe 2008.06.18. 17:56:57

mit hazudtok? semmilyen totális invázióra nem került volna sor.

az atomot le kellett dobni, mert tudták, hogy soha többé nem lesz lehetőség élesben kipróbálni.

nagaszakit például direkt megkímélték, hogy utólag lássák, hogy milyen pusztításra képes...

a többi japán várost elpusztították sima és gyújtóbombákkal..

egynemfanatikus 2008.06.18. 17:58:14

Dr csak azért van, mert így próbálják megvédeni magukat a támadásokkal szemben. Érdekes, hogy én tudtam használni a terminál a Ferihegyen és Izraelben is örömmel fogadtak, és ők mutogattakmeg mindent ami érdekel és nem zárkóztak el és mindezt azért, hogy megmutassák az ő kúltúrájukat, mert engem érdekel és a barátnőmet is. Nem zárkóznak el.

Barnabás 2008.06.18. 18:00:18

Dobj be egy irást a zsidózásról,antiszemitizmusról takarmányként egyes embereknek nevezett élőlények közé, és mindjárt egymást kezdik gyalázni primitiv, útszéli hangnemben.Szégyen és gyalázat.Szomorú,hogy az ember nem választhatja meg melyik országba szülessen.

snakekiller23 2008.06.18. 18:00:36

hehehehehe 2008.06.18. 17:56:57

Szándékosan biztos nem hazudok, én mindössze, ezeket ismerem tényekként. Szívesen látok olyan forrást, ami ezt cáfolja.

marosy 2008.06.18. 18:00:52

snakekiller23:
"Végülis egyetértek, de vedd figyelembe, hogy Japán totális háborút vívott."
Civilekre nem dobunk atombombát!
Élete vége felé Teller Edének lelkiismeret furdallása volt amiatt, hogy ledobták az atombombát.

Lord_Cica (törölt) 2008.06.18. 18:00:57

Dr House 2008.06.18. 17:51:55

Ez az az elzárkózás, amiről én is írtam. Sajnos sokan nem fogják fel, hogy több bajt okoz, mint amennyi a haszon belőle. És ez tényleg ugyanolyan megkülönböztetés, mint ami őket éri.

kisokos 2008.06.18. 18:01:49

A magyar/zsidó nobeldíjas példája is csak a magyar nép végtelen befogadóképességét támasztja alá. hiszen zsidó-magyar nobeldíjasaink szinte mind az 1920-as és 1940-es évek között tanultak magyarországon. Nem vagyok biztos benne, hogy ha orosz zsidók lettek volna (van ilyen?) akkor is ugyanazt elérték volna. Hol az Izreali utánpótlás, ha csak etnikai alapon lehet valaki okos? Nem hiszem, hogy csak azért mert zsidók lettek nobeldíjasok, hiszen ez maga a rasszizmus csirája. igenis számított a környezet, a haza, a nevelés. Szinte mind keresztény iskolákb jártak. És nem tudom, hogy az amerikai nobeldíjasok hány százaléka zsidó, de nem is érdekel. Az sem, hogy a svéd nobel díjasok hány %, stb. Azért olyan nagyon nem lehet antiszemita a magyar nemzet ha kinevelte ezt a nagy nemzedéket! Érdekes, mert ausztrál, osztrák származású nobel díjas zsidóról nem hallottam... ilyen arányban végképp nem. továbra is fentartom, a magyar nép, ellentétben a propagandával, az egyik legbefogadóbb népcsoport. továbra is fentartom, hogy a zsiók legyen npé vagy vallás ugyanolyan mint a többi nép/ vallás. én ismerek kimondottam buta és ügyetlen zsidó kereskedőt, minatahogyan, keresztény és parsit is.

Archenemy 2008.06.18. 18:02:11

forugee elszólása elsikkadt, de a legjobban tetsző részt hadd emeljem ki:

"Meg még valami: amíg divat szidni Magyarországot, divat leszólni azt aki magyarnak tartja magát, addig ne is várja senki sem hogy megszűnik az "antiszemitizmus", vagy legalább is az a másolata, ami jelenleg van. Mert igazi nincs. Ha az lenne, akkor senki sem "ugatna" a gépe előtt ülve, kényelmesen, biztonságban... "

/signed

egynemfanatikus 2008.06.18. 18:02:40

marosy sajnos a bioüzemanyag valószínüleg soha, vagy nagyon sokára lesz bevezetve, ugyanis ez élelmiszerár robbanást idézne elő és nincs annyi termőterület ahol az étkezésre és az üzemanyagnak elegendő növényt lehetne termelni. Ezen területek megszerzésére ersdőket kellene kivágni ami persze nem fog bekövet5kezni, mert az ökológiai katasztrófáfoz vezetne.

Dr House 2008.06.18. 18:03:28

egynemfanatikus

Örülök, h neked sikerült, nagyon szerencsés ember lehetsz. Én kicsit máshogy látom a helyzetet. Miért van az, h egy keresztény idős beteg nénit KITESZNEK(!) egy kórházból, mikor kiderül, h nem zsidó vallású. Sajnos ez nem mese, valóban megtörtént az eset.

Archenemy 2008.06.18. 18:04:18

pl. itt is tele van minden "hát, ilyenek a magyarok" hozzáállású emberrel, akik persze közben minden vélt általánosításon fennakadnak... vicces.

snakekiller23 2008.06.18. 18:04:35

marosy 2008.06.18. 18:00:52

Persze, hogy volt. Emberből volt ő is és ez egy erkölcsileg borzasztóan ellentmondásos mozzanata volt a történelemnek. Persze, ha a japánoknak nem kellett a bomba ahhoz, hogy komolyan leüljenek tárgyalni; akkor nem ellentmondásos, épp ellenkezőleg.

mi? 2008.06.18. 18:05:03

Énkérekelnézést írta a fallal kapcsolatban:
nehogymár hágai gójok mondják meg, h mit szabad és mit nem!>>>akkor most az a baj, ha az ilyen hányadék fröcsögések nem tetszenek?

Hattory Hanzo 2008.06.18. 18:05:25

marosy

Nem tudsz figyelni a helyesírásra, mert nagyon koncentrálsz a tartalomra? Ez jó, ilyen nagy ökörséget már régen gyűjtöttem.

marosy 2008.06.18. 18:07:28

Hattory Hanzo
Nem ezt írtam, hanem azt hogy fontosabb a mondanivaló mint a helyesírás.

Dr House 2008.06.18. 18:08:01

Hozzáteszem, h bizonyos fokig megértem, h megakarják védeni a kultúrájukat. Ezt el is fogadom. Az összetartásuk is példaértékű ezt is elismerem, lehetne tőlük tanulni. DE(!) KÖNYÖRGÖM EGYÜTT ÉLÜNK. akkor nekik is kéne nyitni, nem csak minden vélt vagy valós sérelmet felnagyítani és ujjal mutogatni, h na látjátok antiszemiták...

Lord_Cica (törölt) 2008.06.18. 18:08:37

Dr House 2008.06.18. 18:03:28

Hát nemtudom, én ismerek néhány orvost és olyan antiszemiták, hogy na :)
A korházakból meg mindenkit kitesznek amint csak lehet (tehát már nem hal bele).

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2008.06.18. 18:08:51

Lófasz Hadnagy 2008.06.18. 17:32:11
"Veygük például Teller Ede Nobel díjast.
80000 japán civil lakos szárad a lelkén az atombomba miatt."

Ja, ha meg nem dobják le az atomot, ami miatt Hirohito bedobta a törülközőt, és partra kellett volna szállni Japánban, milliók haltak volna meg, és több százezer jenki. Kicsit olvass utána a történelemnek, te ostoba barom, mielőtt ideböffentesz!

Nem kell utánaolvasni, tény hogy teljesen szükségetelen volt a térdrekényszerített japánt atommal bombázni, mivel azt megelőzően a szovjetunióval már megzedték a béketárgyalások előkészüéleteit. Jenkik egyszerűen ki akarták próbálni a legújabb játékszerüket. (nyócadikostörténelemóra)

huncros 2008.06.18. 18:09:39

Dr. House: sok helyen sántít a dolog, amit írtál.
- Külön iskola azért van, amiért van külön egyházi iskola. Megjegyzem, amikor én jártam oda, voltak keresztények a Lauderben, ez hülyeség, h keresztény nem járhat oda.
- A reptéren azért van külön várószoba az Izraelbe menő utasoknak (és nem a zsidóknak, nem ugyanaz), mert az egy rizikósabb járat (Entebbe, gépeltérítés, ha mond valamit), ezért az ELAL (izr. légitársaság) sokkal szigorúbb biztonsági intézkedésekkel indítja a járatait, mint általában.
- Többször jártam már zsinagógába, egyszer nem kellett letolnom a gatyámat igazolásként, h ingyen bemehessek. Keresztény barátaimat is vittem már be. Amikor kiállítás, hangverseny van benne (Dohányban szokott ), akkor persze fizetni kell mindenkinek, meg ha kiállításnak csinálták meg, akkor is, de ugyanez igaz mózeumokra is, meg több templomra is.
- Valóban vannak olyan rendezvények, amik csak zsidóknak szólnak, de ezek ált magánszemélyek/Izrael/stb.. által szponzorált esemény, h zsidó fiatalok identitását segítsék. Sztem máshol is van ilyen, pl. fiatal keresztényeket visznek templomos táborba vagy zarándokútra

mi? 2008.06.18. 18:11:29

huncros tesókád írta: nehogymár hágai gójok mondják meg, h mit szabad és mit nem!

snakekiller23 2008.06.18. 18:13:55

hehehehehe 2008.06.18. 18:04:27

Ezzel a stílussal mit akarsz elérni? Meggyőzni így nem fogsz senkit; olyan leszel a többség szemében, mint az aluljárókban hablatyoló OPNI-szökevények. Ha olyan nagy veszélynek látod a zsidóságot, nem azért kéne tenned elsősorban, hogy ezt minél többen felismerjék?

Persze, ha csak trollkodni jöttél ide, akkor IGNORE ON.

Dr House 2008.06.18. 18:16:48

Mégegyszer: zsidó nem zsidó keresztény vagy más vallású mi a lényeg? Az, h EMBER.
De én azt vettem észre, h a zsidó vallású emberek, lehet, h kulúraféltésből vagy más miatt sokkal jobban becsukják az ajtót (persze képletesen) a más vallású emberek előtt. Ez pedig csak feszültséghez vezet...

hehehehehe 2008.06.18. 18:16:51

jah értem. miattam veszik el a világ...
micsoda teher van rajtam :D

marosy 2008.06.18. 18:17:36

"nehogymár hágai gójok mondják meg, h mit szabad és mit nem!"
Izrael igazságügyi minisztere, a néhai Tomi Lapid szólította fel a saját kormányát, hogy be kéne tartani a Hágai Nemzetközi Bíróság döntését.
Izarelnek nem fog tudni a hágai bírósághoz fordulni szükség esetén, ha nem tartja tiszteletben a döntéseit.

egynemfanatikus 2008.06.18. 18:18:05

dr nem a kultúrájukat féltik, mert azt nem, hanem az ÉLETÜKET

efhábé 2008.06.18. 18:18:26

Kedves Dr. House,

nem akarlak elkeseríteni, de pl. a katolikus iskolákat sem használhatja másvallású ember, pl. a piarista gimnázium felvételi tájékoztatójában ez áll:

"Zárt borítékban plébánosi v. hitoktatói v. osztályfőnöki (katolikus iskolában) jellemzés, amely a következőket tartalmazza:
milyen a jelentkező és családjának vallásos élete (ministrálás, szentségek vétele, szentmisék látogatása, egyházközségi élet, stb.),
a jelentkező volt-e; illetve mikor volt elsőáldozó, hol és mikor vett részt hitoktatáson,
személyes benyomás, észrevétel, megjegyzés."

Ugyanakkor a 3 zsidó iskola közül kettő felvesz nem zsidó hallgatókat is. Akkor most miről beszélünk?
A ferihegyi külön váróról esetleg mesélhetnél, ugyanis még sosem találkoztam vele, pedig jártam Ferihegyen egy párszor.

A zsinagógák közül egyedül a Dohány utcai szed belépődíjat (csak a tájékoztatás kedvéért:
Belépődíjak
Felnőtt 700 Ft
Diák, nyugdíjas 480 Ft
Gyermek (6 éves korig) ingyenes
Családi jegy (1 v. 2 szülő + gyermekeik) 1 200 Ft
Audio guide bérlése 400
Bruttó árak (16,66%-os Áfá-t tartalmaznak)
A Budapest Kártyával rendelkezőknek ingyenes belépést biztosítunk.

Nem, ezek nem a Dohány utcai árak, ezeket a Mátyás-templomban szedik a Várban).
De a Dohány utcai zsinagóga is megtekinthető ingyen bármely istentisztelet során, akárcsak bármely másik zsinagóga. Egyikben sem fogják lehúzatni veled a gatyádat.

zártkörű filmvetítések pedig vannak, de azért lehetnél egy kicsit konkrétabb, hol, melyik moziban, milyen filmre, mikor nem engedtek be téged? (És hogy ellenőrizték, hogy aki bemegy, tényleg zsidó-e?)
Az, hogy neked fel sem tűnik, természetesnek veszed, hogy egy katolikus iskolába csak katolikus iratkozhat, vagy hogy a frekventált helyen lévő, turista-látványosságnak számító Mátyás-templomban belépti díjat szednek, ugyanakkor felháborodsz, ha egy zsidó iskolába csak zsidó gyerek járhat (ami, mint említettem, a 3 iskola közül csak egyre igaz), arra utal, hogy bizony itt az ellenérzésekről nem a zsidók tehetnek...

Lord_Cica (törölt) 2008.06.18. 18:19:09

kkk666 2008.06.18. 18:08:51

Én úgy emlékszem, hogy tellernek inkább a hidrogénbombában volt szerepe, az atombombánál a Szilárd Leó jeleskedett

marosy 2008.06.18. 18:19:52

Barnabás:
"Szégyen és gyalázat.Szomorú,hogy az ember nem választhatja meg melyik országba szülessen."
Alijázni még mindig lehet :-D

ábrahámtöhötöm 2008.06.18. 18:21:13

Első!

Budai Zöld 2008.06.18. 18:22:00

Ja, és az elözö igazságosztásomból kihagytam a szüklátókörüt. Fáj nekünk marhára, hogy a világ nem is hallott a rengeteg nobeldíjasunkról, de mi bezzeg nem tudunk egy orosz vagy osztrák zsidót mondani, aki vitte valamire. Nem félinformációkra kéne építeni a nemzettudatunkat, mert aztán meg majd jogosan kapjuk meg, hogy etnikai alapon vagyunk buták. Pedig csak az van, hogy nálunk (kollektív és egyéni) öngyilkos viselkedési minták könnyebben terjednek.

huncros 2008.06.18. 18:22:07

Dr. House: ezt a becsukják az ajtót pontosan mire érted? (kérdés kiváncsiságból megy, nincs hátsószándék, én belülről máshogy szembesülök a dologgal, mint te kívülről, ezért szeretném érteni)

marosy 2008.06.18. 18:22:25

efhábé
"A ferihegyi külön váróról esetleg mesélhetnél, ugyanis még sosem találkoztam vele, pedig jártam Ferihegyen egy párszor."
Csak megerősíteni tudom. Saját szememmel láttam.

hehehehehe 2008.06.18. 18:22:36

"Ugyanakkor a 3 zsidó iskola közül kettő felvesz nem zsidó hallgatókat is."

más vallású zsidókat magyarul

judaisztikából nehezen tudná egy nem zsidó teljesíteni a felvételit...

fatgirl 2008.06.18. 18:22:47

Csak annyit, hogy sem az antiszemitázás, sem a filoszemitázás (vagy akármilyen +/- diszkrimináció) _nem_ a célcsoportról beszél, hanem a beszélőről, az akármizélőről.
Sokkal több öndefiníció van abban, amit valakikről/valamiről mondunk, mint a leírt fikcó.
Na ehhez kellene (össztársadalmi) önvizsgálat. Egy zsidozó, cigányozó, buzizó közösség ugyanannyira beteg mint a pc-görcsben szenvedő (látszólagos) "ellenoldal" (lásd. amerikai / ny-európai jófejbetegek).

efhábé 2008.06.18. 18:23:03

Lord_Cica, rosszul emlékszel, a Manhattan projektben mindketten benne voltak.

efhábé 2008.06.18. 18:23:56

hehehehehe, judaisztikából nincs felvételi sem a Lauder iskolában, sem a Scheiberben. Konkrétan mindkettőbe járnak keresztény magyarok is.

egynemfanatikus 2008.06.18. 18:24:27

nincs külön várójuk, csk szigorúan örzik a gépet a fenyegetettség miatt, de csak ennyi, csak hogy tudjátok nagyon okosak haha és dr

marosy 2008.06.18. 18:26:14

Íme hogyan fogadnak egy magyar újságírót a Tel-Avivi repülőtéren (link):
veniko.blogspot.com/2007_01_01_archive.html

efhábé 2008.06.18. 18:26:22

hehehehe, egyébként ez van a Scheiber iskola felvételi tájékoztatójában:

Valamennyi évfolyamra a jelentkezés a 221-42-15 vagy a 221-42-20 vagy a 469-02-82 telefonszámon, Cserhalmi Zsuzsa vagy Vámos Éva iskolatitkárnál.

A gimnáziumba jelentkezõknek jelentkezés 2008. február 15-ig az általános iskolákban kapható jelentkezési lapokon.

Szerinted van külön zsidó jelentkezési lap az általános iskolákban? No most akkor ezt vesd össze pl. a piaristákkal...

hehehehehe 2008.06.18. 18:26:49

gondolom a Vitézy Dávidra gondoltál, mint keresztény magyar...

Nádasi Balázs 2008.06.18. 18:28:13

"Fel kéne már tenni azt a kérdést - hogy miért van az, hogy az a nép amelyik kapcsolatba került a zsidókkal ott megfigyelhető antiszemitizmus."

Inkább meg tanulni kéne róla, vagy utánaolvasni, hogy csak ott alakult ki antiszemitizmus, ahol nem került kapcsolatba a két nép egymással, vagy csak minimális interakcióban voltak. Miért nincs/nem is volt antiszemitizmus Olaszországban? Miért tiltották ki az angolok a zsidó kereskedőket a XIII. században (akik nem voltak túl sokan), és aztán hogyhogy mégis antiszemita Shakespeare Velencei kalmár című darabja?

Kicsit sánta az érvelésed, és ha kicsit sánta a premissza, a konklúzió még jobban.

"A templomaikra nem is térnék ki külön, mert oda pusztán kiváncsiságból INGYEN bejutni lehetetlen."

Egy ortodox zsinagógába (nem templom, az i. sz. 70 óta a zsidó vallásban nincsen) nem is lehet bejutni, ám tény, hogy a Hit Gyülekezete vagy a szcientológus "vallás" rendezvényeire még kevésbé mehetsz be kéretlenül. Ellenben egy neológ zsinagógába mindenkit szeretettel várnak, ingyen. Próbáld ki.

Dr House 2008.06.18. 18:28:26

Kedves efhábé!

Kérdezősködj a repülőtéren talán tudnak majd neked segíteni.

Az általános iskolák (keresztény) 99%-ba járhat zsidó vallású gyerek is. Nekem is volt osztálytársam, aki az volt, és hozzáteszem kötélmászásba ő volt a leggyorsabb., és focizni is jól tudott, sőt a mai napig ha találkozunk jól eldumálunk. A vetítésről annyit, h ezt a diszkrimináló mondatot, mondják egy zsidó vallású embernek akkor ő kapásból mit mond?? igen, azt antiszemita

hehehehehe 2008.06.18. 18:28:30

efhábé: fűalatt csinálják...nem nyíltan.

snakekiller23 2008.06.18. 18:28:32

efhábé 2008.06.18. 18:18:26

Egy kis nonszensz ezen apropóból: katolikus iskola újraéledésének kezdeti lépéseit volt szerencsém nyomon követni kisiskolásként...
Még _évekkel a beiratkozás után_ is téma volt, hogy x és y miért nincs még megkeresztelve. Az osztályom nagy része annyiban volt katolikus, hogy néha elment vasárnap misézni, mert különben megszidják hittanórán, de ez nem nagyon érdekelte az illetékeseket a panaszkodáson túl. Szóval keresztény iskolák között is sokféle van.

Archenemy 2008.06.18. 18:29:47

Amúgy szerintem az antiszemitizmus terjedéséért Orbán Viktor a felelős.

hehehehehe 2008.06.18. 18:30:09

mielőtt okoskodnátok: nem vagyok megkeresztelve...sem megmetszve...

efhábé 2008.06.18. 18:31:17

marosy, legalább tanulnál meg magyarul rendesen...

Őt nem fogadták, hanem búcsúztatták így, valamiért gyanús lett és ellenőrizték, igazat mond-e.

marosy 2008.06.18. 18:33:56

Nádasi Balázs
Hűha, már Shakespeare is antiszemita?

efhábé 2008.06.18. 18:34:47

kedves hehehehehe, Vitézy Dávidot nem ismerem (csak a tévéből), de nekem pl. keresztény lány volt az osztálytársam, aki saját elmondása szerint azért jött zsidó iskolába, mert érdekelte a zsidóság. Felvették, gond nélkül.

Dr. House, te tudsz különbséget tenni adott légitársaság számára elkülönített váró és vallási alapon elkülönített váró között?????
Szerinted El-Al géppel csak zsidók repülnek? Szerinted a British Airways zsidó utasa, aki Londonba akar repülni, bemehet oda? Ne légy már ostoba...

ábrahámtöhötöm 2008.06.18. 18:35:57

ma gój levest eszem

efhábé 2008.06.18. 18:36:02

snakekiller, persze, nem mondtam egyetlen szóval sem, hogy katolikus iskolába csak katolikus gyerek járhat. Van ilyen katolikus iskola is, ahogy a zsidó iskolák közül sem mindegyikre igaz, hogy csak zsidókat vesznek fel. Csak ezt itt néhányan képtelenek felfogni, jön a duma, hogy fű alatt csinálják...

Hattory Hanzo 2008.06.18. 18:36:31

hehehehe

A hihető sztorid alapján tehát a norvég csávónak esélye sem lett Izraelbe utazni, ha véletlenül egyedül megy a reptérre? Te tényleg lassan elhiszed ezt a sok baromságot, amiket firkálsz?

Dr House 2008.06.18. 18:36:44

huncros 2008.06.18. 18:22:07

Ezt úgy értettem ahogy írtam:) Csak egy példát tudok mondani, előre érzem, h majd mit kapok...
Az ismeretségemben volt egy lány aki beleszeretett egy zsidó fiúba, és fordítva.. de a fiú családja ellenezte a kapcsolatot, és tönkretette az életüket. A leányzó pedig egy nagyon aranyos okos valaki, aki nagy ívben leszarta, h a fiúnak zsidó vallása van. Egyszerűen szerette...

huncros 2008.06.18. 18:38:24

Dr House: Ha egy zsidónak azt mondják, h bocs, de ez a vetítés a katolikus cserkészeknek lett meghírdetve, akkor valszeg elfogadja. Esetleg bosszankodik rajta, mint Te ezen. Vannak persze olyanok, akik mindenre ugrannak, h rasszizmus (nem is kell zsidónak lenniük), de ez a túlérzékenyréteg máshol is megvan: a "mélymagyarok" ugyan úgy mindenre azzal jönnek, h itt üldüzik, elnyomják a magyart az "idegenszívűek"; a feministák között is megvannak, akikhez ha hozzá mersz szólni, már szexuális zaklatásnak veszik, stb..

marosy 2008.06.18. 18:38:29

efhábé:
Mi lenne ha ezt a búcsúztatási formát alkalmaznák a Ferihegyen az izraelitákkal?

imperial 2008.06.18. 18:38:36

Szerintem a zsidó iskolák túlságosan szegregáltak, nem ártana néhány hátrányos helyzetű cigányt beíratni oda.

Archenemy 2008.06.18. 18:40:33

"Szerintem a zsidó iskolák túlságosan szegregáltak, nem ártana néhány hátrányos helyzetű cigányt beíratni oda. "

LOL!

marosy 2008.06.18. 18:40:41

"Szerintem ártana néhány hátrányos helyzetű cigányt beíratni oda."
Miért is ne?
LOL

gejza 2008.06.18. 18:44:56

az esélyegyenlőség nevében én is támogatom, hogy a jó képzést adó zsidó iskolákba osztályonként 7-9 hátrányosherlyzetű roma járhasson és járjon! meg kellene adni az esélyt ezeknek a szerencsétlen embereknek is, h egy erős képzésben részesüljenek mert ugyanolyan állampolgárok mint mi! persze amíg itt az emberek nagyrésze rasszista, és a cigányokra fog mindent ez nem fog megvalósulni :(

Alfonzhal 2008.06.18. 18:46:51

"akiknek nem büdös például a tanulás, ellentétben nagymúltú nemeseink nagy részével, akik aztán csak kapkodták a fejüket, amikor 100-130 évvel ezelőtt sorban alakultak a sikeresebbnél sikeresebb zsidó tőkén épült gyárak"

Azt a jó szentséges Úristenit neki! Hát ezt meg hogy voltál képes leírni? Mi köze van a Rotschild, junker, stb. tőkéből épített gyáraknak a nemesekhez? Légyszíves ehhez az ordenáré állításhoz tisztességes irodalmat linkelni, mert - bár nem vagyok nemesi sarj - igen durva sértésnek érzem ezt a mondatot. Nagymúltú nemeseinkre, igen.

efhábé 2008.06.18. 18:47:02

marosy, te nagyon okos kisfiú vagy, de nem ártana felfogni, hogy nem azért kérdezték ki a biztonságiak a hölgyet, mert keresztény, hanem azért, mert mindenkit kikérdeznek. Még az izraelieket is.
Én beszélek héberül, viszont nem vagyok izraeli, ezért mindig jó hosszan kérdezgetnek, mert gyanús vagyok (pont azért, mert beszélek héberül, de nem vagyok izraeli állampolgár). Múltkor meg is fogadtam, hogy reptéren csak angolul fogok kommunikálni.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.06.18. 18:48:16

Én csak azt nem értem, hogy a nemzeti érzület miért kell azt jelentse, hogy hülye zsidó, buzi cigány. Mintha enélkül nem lehetne magyar lenni, s rovásírással mást nem is lehetne írni. Jelentem, lehet.
Én kérek elnézést...

RIO 2008.06.18. 18:48:39

...másik ember, másik gój.
marosy ---> Shakespeare korában a zsidókon kívül senki nem szerette a zsidókat. (Csak ey indokot ragadnék ki: a hivatalos világvallás alapítóját zsidók ölték meg.) Ezzel, és a számtalan zsidók elleni pogrommal együtt is sokkal "harmonikusabb" volt az együttélés.

efhábé 2008.06.18. 18:49:53

"Csak megerősíteni tudom. Saját szememmel láttam."

A zsidó várót vagy az El-Al várót? Nem mindegy...

kovács andrás \"totya\" 2008.06.18. 18:51:54

Míg a zsidók rengeteg különböző munkát hajlandók voltak elvállalni és feltölteni a különböző (pl: jogi, orvosi, stb...) pályákat(ami hosszú távon kiváló befektetéseket biztosított nekik), addig a korábbi rendi társadalomhoz szokott elemek egy része nem. Belőlük alakult ki az elég jelentős dzsentri réteg, ugyibár.

gejza 2008.06.18. 18:52:33

mert itt mindenki csak az árpádsávos zászlót tudja lengetni, meg döngeti a mellét, h mekkora magyar, ahelyett, h pl. ezeket a szerencsétlen roma fiatalokat segítenék, h egy erős (legjobb sulik mnaapság) zsidó iskolába járhassanak, tanulhassanak és becsülettel, szorgalommal akár intézmény elsők váljanak belőlük!

snakekiller23 2008.06.18. 18:52:48

gejza 2008.06.18. 18:44:56

Ha komolyan írtad: a jó minőségű képzés egyik legfontosabb eleme a "gyerekanyag". Az elitgimnáziumokban azért tudnak jól haladni, mert a gyerekeket nem írni-olvasni-ember módjára viselkedni kell megtanítani; ha jórészt ezekkel kéne foglalkozni a Lauder, vagy a Fazekas sem lenne sokkal jobb bármelyik gyengébbnek kikiáltott iskolánál. Az egyenlősdi ez eseteben sem oldana meg az égadta világon semmit; csak kicsesznénk vele mindenkivel.

huncros 2008.06.18. 18:52:52

House: köszi, így már világosabb mire gondoltál. Ez valóban benne van, még a kevésbé vallásos családokban is, ez történelmi hagyaték. Ebből a szempontból etnikai kisebbségként viselkedünk. Ez a baráti kapcsolatokat, románcokat általában nem szokta zavarni, de az igaz, h a legtöbb szülő zsidó feleséget/férjet szeretne a gyerekének - bár személyes tapasztalataim alapján az esetek többségében azért megbékélnek a helyzettel.

efhábé 2008.06.18. 18:54:09

Dr. House,

a mozira azóta sem válaszoltál. Konkrétan melyik moziban, mikor, milyen filmet? Csak azért kérdem, mert nagyon gyanús a történet. Ne értsd félre, nem azt mondom, hogy ez nem történt meg, hanem azt, hogy félinformációk alapján szűrted le a rossz következtetést. A zsidó egyház gyermekei kifejezést egy zsidó sosem fogja használni. Felteszem, egy kedves jegyárus mondta ezt neked a telefonba, aki annyit tudott, hogy vmi zsidó szervezet bérelte ki a termet a vetítésre. Ha meg zsidó, akkor egyház és kész. Viszont a zsidó hitközség nem szokott vetítéseket rendezni. Vannak zsidó szervezetek, akik igen (ahogy itt utaltak is pl. a katolikus cserkészekre). Ők viszont nem "a zsidókat" engedik be a vetítésre, hanem a saját tagjaikat. Akik nagy valószínűséggel egyébként zsidók, különben miért lennének tagjai egy zsidó szervezetnek. De a moziba azért mehetnek be, mert tagok és nem azért, mert zsidók. Egy másik, nem tag zsidót sem engedtek volna be a vetítésre. Ezt hívják zártkörű vetítésnek.

efhábé 2008.06.18. 18:56:12

snakekiller23, ráadásul a zsidó iskolák nem is számítanak ilyen szempontból jó iskolának. Egyik sem ér még a közelébe sem az ún. elitiskoláknak, nyilvános az iskolák rangsora, meg lehet nézni. Jópár keresztény gimnázium megelőzi őket a sorban (pl. a piaristák vagy a fasori evangélikus).

gejza 2008.06.18. 18:57:38

snakekiller látszik, h te is milyen ember vagy: mi az, h ember módjára viselkedni meg írni-olvasni?
talán ezek a szerencsétlen nyomorúlt emberek nem tudnak ember módjára viselkedni? menj árpádsávos zászlót lengetni mi meg harcolni fogunk, h ezeknek a fiataloknak az aránya az elit zsidó iskolákban minél nagyobb százalékot érjen el. ez egy lyan cél, amit nem lehet elvenni tőlünk, mipróbálunk valamit tenni a romák integrálódásáért.

hehehehehe 2008.06.18. 18:58:23

efhábé: csak nem a gusztustalan haveralapítványra gondoltál....

efhábé 2008.06.18. 18:59:26

huncros, tegyük hozzá azt is, hogy ez a legtöbb szülő zsidó feleséget/férjet szöveg csak nagyon kis részére igaz a magyar zsidóságnak. A kb. nyolcvan-százezerre becsült magyar zsidóság legalább 90%-a teljesen asszimilált és nem foglalkozik ezzel. A maradék 10% 90%-a meg elmondja a gyereknek, aztán örül az édes, aranyos nem zsidó menynek, vőnek. A ma magát zsidónak vallók bőven több, mint 50%-a eleve már vegyesházasságból származik.

Dr House 2008.06.18. 19:02:31

1065 Budapest, Révay utca 16. és a telefonszámot tudtam. Gondolhatod, ha tudtam volna, h nekünk tilos menni akkor fel se hívom őket. Barátaimmal van egy olyan fura szokásunk, h szeretjük végigjárni bp kis mozijait, pl: cirkógejzír, szinbád. stb

efhábé 2008.06.18. 19:02:42

No kedves Dr. House, az egészen biztos, hogy te nem hívtad fel a Bálint-házat és nem próbáltál meg bejutni oda vetítésre.

Elolvastad a port.hu-n a leírást és ebből:
"Nyitva áll a zsidó közösség minden tagja előtt, függetlenül irányzatokra, és identitásbeli különbségekre." leszűrted, hogy oda csak zsidókat engednek be. Aztán eldöntötted, hogy a zsidók fasiszták.
Menj oda egyszer és próbálj meg jegyet venni, meg fogsz lepődni, nem fogják letolatni veled a gatyádat és azt sem fogják megkérdezni, zsidó vagy-e.

olan 2008.06.18. 19:03:00

efhábé 2008.06.18. 18:59:26 Nem is tudtam, hogy a zsidóság egy rassz.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.18. 19:03:38

"tanulhatnának némi összetartást és jómodort a zsidóktól, mert elárulom, ebből a kettőből a magyaroknak egy fikarcnyi sincs"

Itt abbahagytam.
Nem fogok általánositást hallgatni, mint érvet az általánositás ellen. Ez röhej.

efhábé 2008.06.18. 19:05:01

Csak hogy ne a levegőbe beszéljek:

A Bálint Ház nem háttérintézmény, hanem egy valódi zsidó közösségi színtér, ahol lehetőségeket, támogatást nyújtunk. Nyitottak vagyunk a ránk kíváncsi, nem zsidó érdeklődők felé, és hisszük, hogy látogatóink a Bálint Házat a társadalmi dialógus katalizátoraként és a társadalmi elfogadás példájaként ismerhetik meg.

www.balinthaz.hu/2006/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=19&Itemid=62

rettegettegérfog 2008.06.18. 19:05:06

Gratulálok a nagyszerű hozzászólásokhoz!

Le a kalappal, mintha egy kisegítő iskolában a szünetben veszekedő debileket figyelném... :)

A Talmudot olvasta e már valaki közületek?
Tudom, minden nem héber változat hamisítvány, meg rosszindulatú félrefordítás, de azért mégis - olvassatok csak bele. Aztán kezdjünk el beszélgetni arról ki a rasszista, és mi az antiszemitizmus igazi forrása... Csókoltatok minden kedves ápoltat... :)

Dr House 2008.06.18. 19:05:09

efhábé 2008.06.18. 19:02:42

Most én nem fogok veled vitatkozni, én tudom, h felhívtam, és azt is tudom mit mondtak. Ha kétségbe vonod az állításomat azt elfogadom, mert túlzottam nem érdekel.

efhábé 2008.06.18. 19:07:12

d.z. ebben egyetértünk, maga az írás szar, mégha az elkövetője jóindulatú is akart lenni.
Eleve nem kell a zsidókhoz sehogy viszonyulni, nem kell szeretni őket, nem kell utálni őket. Ahogy az ember nem viszonyul egy itt élő svábhoz, szlovákhoz, ruténhez sem, legalábbis normális esetben :)

gejza 2008.06.18. 19:09:53

legutóbb is a szenny gárda náciai anyonvertek 100-120-an két nyomorban élő roma családot, szétlőtték a tv-jüket csak azért mert romák! milyen ország ez, ahol egy cukorka ellopásáért meghurcolnak embereket csupán származás alapján?

efhábé 2008.06.18. 19:10:05

Dr. House, én meg tudom, hogy a bálint-házban senki sem mond olyat, hogy a zsidó egyház gyermekei, az ugyanis keresztény terminológia. A zsidó az nem egyház, hanem hitközség, az országos szervezete sem egyház, hanem hitközségek szövetsége (Mazsihisz=Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) és a tagjait nem szokás gyermekeinek hívni. És mint be is idéztem a bálint-ház honlapjáról, a bálint-ház deklaráltan nyitott a nem zsidó érdeklődők felé is.

kovács andrás \"totya\" 2008.06.18. 19:10:43

efhábé és d.z. Szerintem az író is ezt gondolta :)

boblaci 2008.06.18. 19:11:55

"Mutass egy melós zsidót! Ennyi a véleményem... "

Hááát elég sok van, pl. Izraelben!
Egyébként, csak úgy tájékoztatásul a "tisztelt úri közönségnek": a világon az egyedüli vallás, amely nem térítő, az bizony a zsidó vallás. Akár tetszik ez egynémely szittyamagyarnak, akár nem!
Átolvasva a fentebbi kommenteket, egyre inkább az a véleményem, nagyon ráférne egypár emberkére egy kis náci diktatúra! hamar megtapasztalnák: "mecsoda különbség". Mármint az általuk csodált ideológia hívei az ázsiai népeket is az alacsonyabbrendű faj-ba sorolta!
S bizonyára közismert a szittyamagyarjaink számára, hogy a magyarságot is az ázsiai faj-hoz sorolta a Felsőbbrendű ideológiát hirdetők népes tábora!
Ki nem hiszi, járjon utánna.
Forrás: Mein kampf (magyarul: harcom).
De abban a bizonyos vészkorszakban terjesztették is ezen állítást még írásban is a volksbundisták között! Bizony!
Ja, és majd elfeledem, mit gondoltok, a "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország" című dalt ki szerezte?
Bizony jól tippeltek. Ő is zsidó magyar volt!
S tudjátok, hogy halt meg?
Munkaszolgálatosként a fronton, aknaszedés közben, ahová e "szép gyönyörű magyarország" küldte sárga csillagos szallaggal a karján!
Lehet könnyezni szittyamagyarok, mikor hallgatjátok ezt a valóban gyönyörű dalt!

RIO 2008.06.18. 19:12:18

rettegettegérfog rulz. ott a zigazság, vagy legalább arrafelé kacsingat...

gejza 2008.06.18. 19:13:40

legutóbb is a szenny gárda náciai anyonvertek 100-120-an két nyomorban élő roma családot, szétlőtték a tv-jüket csak azért mert romák! milyen ország ez, ahol egy cukorka ellopásáért meghurcolnak embereket csupán származás alapján? NÁCIK HAZA

snakekiller23 2008.06.18. 19:14:51

gejza 2008.06.18. 18:57:38

Kérlek, a hátrányos helyzet bizony ezt jelenti. Nem csak azt, hogy kevés a betevő, hanem azt, hogy az ingerszegény, kulturálatlan, antiszociális környezet hatására, mire iskolapadba kerül, szocializáció és "literáció" szempontjából mérföldekkel le van maradva a jobb sorsból származó gyerekektől. Ezeknek a gyerekeknek személyre szabott felzárkóztató program kell, nem a Lauder.

Tapasztalatból beszélek, tudom milyen az az átlagos/tehetségesebb többség számára, amikor az osztály fele-harmada messze átlag alatt teljesít mind viselkedés, mind tanulás szempontjából és a pedagógus, persze hozzájuk alkalmazkodik, mert a tanítás metódusa nálunk ilyen.

Mikor átkerültem egy úgymond "válogatott" gimibe nem csak a tanárok, vagy a felszerelés miatt éreztem magasabbnak a színvonalat, hanem mert mindenki volt egy olyan szinten tudását tekintve, hogy közösen haladni tudjunk. Régebben meg az volt a helyzet, hogy négyen-öten akik már oviban megtanultunk írni-olvasni-számolni évekig(!) tétlenül tengődtünk az órákon, mert a tanár (jogosan) azzal foglalkozott inkább, aki egy mondatot nem bírt hangosan felolvasni még negyedikben sem.

Ha bevezetünk valami alternatív, személyre szabott, nem "frontális" iskolarendszert támogatom az efféle deszegregációt, addig veszélyes, bárgyú naívitás azt hinni, hogy azzal, hogy a Kolompár Józsikát berakod az elitgimibe azzal neki teszel jót. Azok nem erre valók. A hegyekbe kocsikázni sem Lamborghinivel mész, ettől még a Lamborghini nem gyárt szemetet, ugye.

A személyeskedést meg kikérem magamnak.

RIO 2008.06.18. 19:15:10

---> boblaci

"...az általuk csodált ideológia hívei az ázsiai népeket is az alacsonyabbrendű faj-ba sorolta!"
mármint a hitleri harmadik birodalom, például a tibetieket? az árja tibetiekre gondolsz?
és még egy: ki csodálta itt a szélsőséges megoldásokkal operáló diktatúrákat?

efhábé 2008.06.18. 19:15:55

RIO, mesélj, te melyik kiadást olvastad és milyen nyelven?

RIO 2008.06.18. 19:16:06

---> gejza mindjárt agyvérzést kap. :D rofl
én náci (aka nacionalista) vagyok :D

RIO 2008.06.18. 19:17:27

milyen kiadást :?
milyen nyelven? micsodát??

states 2008.06.18. 19:17:37

Ezzel a témával már tele van mindenkinek... Az egyik fél lengeti az árpádsávot, a másik a Dávid-csillagot. Az utóbbiakkal az a probléma, hogy a népirtásnak bizony stichje van a Közel-Keleten, és erre nem jelent semmiféle mentséget bizony a holocaust, a második világháború már régen véget ért, de mintha Izrael állam ezt nem akarná észrevenni. A náci fajelméletet pedig szintén bizonyos zsidó körökben érhető leginkább tetten napjainkban, hol burkoltan, hol nyíltan hirdetve a zsidó felsőbbrendűséget, itt ebben a blogban is...

gejza 2008.06.18. 19:17:51

persze snakekiller mindent meg lehet magyarázni,még azt is, h nem vagy rasszista pedig sajnos az vagy.
az sikolákban tanárok megengedhetik szted maguknak, h cigányozzanak?
aztán, h ezt szerencsétlen nem veszi jónéven és kikéri magának, akkor tanárverésről hazudozznak? szép ország mondhatom

Dr House 2008.06.18. 19:18:06

efhábé 2008.06.18. 19:10:05

Most engem akarsz meggyőzni?? Elárulom nem fog menni. Velem történt ez az eset. Nagyon ügyesen bemásoltad a kis tájékoztatót a honlapjukról amit ÉN IS OLVASTAM ÉS TUDTAM MIELŐTT BELINKELTEM VOLNA. Ezért fokozottan szomorúbb a történet...
Amúgy meg kb te indokoltad meg egy előző írásodban, h mi történhetett: "A zsidó egyház gyermekei kifejezést egy zsidó sosem fogja használni. Felteszem, egy kedves jegyárus mondta ezt neked a telefonba, aki annyit tudott, hogy vmi zsidó szervezet bérelte ki a termet a vetítésre."
ENNYI én befejeztem...

efhábé 2008.06.18. 19:18:57

RIO, rettegettegérfog a talmudról beszélt, te meg nagyon helyeseltél neki, gondoltam, megkérdem, milyen nyelven és milyen kiadást olvastál, hogy igazat tudsz neki adni...

RIO 2008.06.18. 19:19:12

jam egvan, rettegettegér kommentje...!
egészben nem olvastam Talmudot, elismerem, nem is mondtam az ellenkezőjét...
és nem is erre írtam h jó felé kacsingat. a kirekesztés hagyományára.

efhábé 2008.06.18. 19:20:27

Dr. House, kedves jegyárus a rendes moziban van. A bálint-házban nincs külön filmjegy-árus. És egyik ott dolgozó sem mond neked olyat, hogy zsidó egyház gyermekei. Ez egészen biztos. Te vagy valamit nagyon félrenéztél vagy nagyon-nagyon-nagyon félre akartál érteni...

boblaci 2008.06.18. 19:20:37

Csak a miheztartás végett!
Nacionalizmus: Idegenek elutasítása.
Patriotizmus: Mieink szeretete!
Lehet választani!

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.18. 19:22:15

efhábé, csúny dolog itt reklámozni, de nagyon nem szeretek leirni dolgokat sokszor, feleslegesen, szóval a véleményem a témában itt található meg:

masikmagyarorszag.blog.hu/2008/06/02/zsidocigany

Illetve most, hogy átolvastam itt sincs minden leirva.
A lényeg az, hogy lesz szives mindenki a problémákat a maguk valójában kezelni és nem kiterjeszteni azokat, azaz általánositani. Engem pl. ne parasztozzék le senki mert magyar vagyok! Garantálom, hogy én se fogok senkivel szemben semmilyen sztereotipiát felállitani, semmilyen alapon.

efhábé 2008.06.18. 19:23:35

RIO, akkor összegzem, rettegettegérfog szerint a Talmudból következik a kirekesztés hagyománya és ennek folyománya az antiszemitizmus. Te ezzel egyetértesz és igaznak gondolod, bár talmud még nem volt a kezedben.
Rendben, értem én, semmi gond, utálod a zsidókat, oké. De minek ehhez ideológiát gyártani, ráadásul olyat, aminek az alapjához nyilvánvalóan hozzászagolni sem bírsz? Nem sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy utálod a zsidókat és kész? Akkor mindenki tudja, merre hány méter, én nem zaklatlak hülye kérdésekkel, tudomásul veszem, hogy nem szeretsz és élünk mindketten békésen egymás mellett, de nem együtt.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.18. 19:23:49

Amúgy a pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve... Az átgondolatlan jóindulat szüli a legnagyobb problémákat.

RIO 2008.06.18. 19:24:01

de valaki már írta: a zsidó vallás az egyetlen, ami nem térítő. ez még persze nem jelent kirekesztést (lásd pl zsidó hun törzsek, kr.u. IV.sz., zsidó örmények kicsit később, végtelen a sor) és nem is feltétlen elítélendő, de a leg szelídebben is: anakronisztikus.

Dr House 2008.06.18. 19:24:57

efhábé 2008.06.18. 19:20:27

Ahogy érzed...a telefonba akkor félrehallottam...vagy nem tudok magyarul vagy lehet, h te beszéltél velük nem is én...na mindegy.. Remélem a barátaidnak esetleg a párodnak nem mondod meg, h mit és hogyan kell érteni..lehet, h tudják nélküled is.

efhábé 2008.06.18. 19:26:17

d.z., elolvastam, egyetértek.

RIO 2008.06.18. 19:26:53

efhábé, vigyázz! nem utálom a zsidókat, illetve ez túlmutat ezen a blogon. ejnye. maradjunk annyiban, hogy egy ember nekem csak egy ember. az általánosítást pediglehet rossznak gondolni, de enélkül nemhogy emberszabásúak nem lennénk, de emlősök sem. emberi agyműködés. csak nem szabad az általánosítást általánosítani.

efhábé 2008.06.18. 19:29:00

Dr house, nem mondtam meg, mit és hogyan kell érteni. Csak azt mondtam, hogy a Bálint-házban kizárt, hogy a zsidó egyház gyermekei fordulatot használták volna. Továbbá a Bálint-házba járnak nem zsidók is rendszeresen. Ezek után nehezen hiszem, hogy neked a telefonba bárki azt mondta volna, hogy adott program a Bálint-házban "a zsidó egyház gyermekei" számára van fenntartva. Soha senkitől nem kérdik meg, hogy zsidó-e, mielőtt beengedik a Bálint-házba.

RIO 2008.06.18. 19:29:01

és ráadásul: a "zsidókat" nem szeretni nem ugyanaz mint utálni. kelkáposztát utálom, magyaros pizzát nem szeretem.

efhábé 2008.06.18. 19:30:22

RIO, nem utálod, illetve túlmutat ezen a blogon, tehát mégis utálod, csak különféle peremfeltételekkel. Rendben, mondom én, hogy nem kell nekünk feltétlenül kommunikálnunk...

gejza 2008.06.18. 19:31:38

remélem ezt a hungaritsa náci indexet meg blogjait leszedetik végre a világhálóról mert undorító ami itt folyik

RIO 2008.06.18. 19:32:20

és még tovább: a diaszpórában létezésből következik a bezárkózás, a csontmerev hagyományőrzésből pedig a deviáns kirekesztés. jó példa erre a zsidóság EGY RÉSZE (nem általánosít!!!) és a turulos-kócsagtollas magyarok EGY RÉSZE. szvsz érzed, melyik része.

snakekiller23 2008.06.18. 19:32:23

gejza 2008.06.18. 19:17:51

Ember én érveltem, te meg építed itt a légvárakat.

Nem cigányokról beszélek elsősorban, nekem pl. személy szerint többségében nem cigány (olyan sztereotípikus egy se volt közöttük) osztályban volt nagyon rossz. Hátrányos helyzet, rossz szocializáció nem bőrszín kérdése. Bizony, aki a putriból, lepukkant lakótelepről érkezik, tartósan munkanélküli, alulszocializált, "lumpenproletár" családból; az nagy valószínűséggel le van maradva a középosztálybeli gyerekektől minden tekintetben, minden akarat ellenére is; ezért nem lehet _a jelenlegi tanítási metódus mellett_ ilyen formában egyenlősdit játszani. Felzárkóztatás után felőlem szabad a gazda, járjanak egy osztályba a borsodi cigányok és a Zwack csemeték.

Ha én rasszista vagyok, te meg valami provokátor a kurucinfóról/bombagyárról, hogy felhergeld a jónépet a létező legostobább érvekkel.

boblaci 2008.06.18. 19:33:10

"A náci fajelméletet pedig szintén bizonyos zsidó körökben érhető leginkább tetten napjainkban, hol burkoltan, hol nyíltan hirdetve a zsidó felsőbbrendűséget, itt ebben a blogban is... "
Nem!
Csak az ész diadalát, a butaság felett!

Siona 2008.06.18. 19:33:24

hello,

egy kis plusz info:
a Scheiberbe jarnak ciganyok, meg mas keruleti lakosok, mivel keruleti iskola, igy felveszi a jelentkezoket. A Lauderba minden olyan gyerek jar, akinek apu Budan meg tudja fizetni a tandijat, igy a kereszteny zoldseges kisfiatol kezdve barki.

Mas: a zsinagogak imaidioben vannak nyitva es barki csatlakozhat ahhoz, igy jar pl. a nagyfuviba sokszor el egy kereszteny anyuka, ket kicsi gyerkevel egyetemben (nem zsido szarmazasu), de johet barki imadkozni, barmelyikbe, ingyen (unnepekkor meg kimondottan tilos penzt vinni zsinagogaba vagy barmit). Orthodox zsinagogaba is be lehet menni, hulyeseg, hogy nem. Termeszetesen, ott feltunobb, ha vki nem tudja, mitevo legyen, de nem zavarjak ki (unnepen aze ne legyen nala mobil vagy kapcsolja ki).

Az meg termeszetes, hogy fizetett vetitesre nem engednek be masokat csak a meghivottakat.

Amugy az antiszemitizmus okairol ajanlanek figyelembe egy remek konyvet: Bibo Istvan: a modern antiszemitizmus Mo.-n 1944 utan. Ez igen remek munka.

Aki nem erti, mi tortent Magyarorszagon az elmult 200 evben (lasd nemesek es toke, Mo. politikai es gazdasagi szerepenek csokkenese), az ne itt varjon a kerdeseire valaszt, de tegye meg (ez a minimum sztem egy hazajat szereto embertol), hogy maga utanaolvas, tobb, nivos tortenelmi munkaban (elektronikus vagy Szabo Ervin konyvtar rulez!).

Aki viszont csak kotozkodni szeretne erdeklodes helyett, tehat tokmindegy mi a valasz a kerdeseire, az termeszetesen folytassa tovabbra is nyugodtan, senki mulattsagat en elrontani nem akarom.

Udv

Ajtony 2008.06.18. 19:38:00

Sziasztok!
Ebbe aztán el lehet fáradni. Jól elminősítgetni egymást - ki a zsidó, a mélymagyar, cigány, tót, stb. Azt már senki se veszi észre, hogy némi kutakodás után közép-európai "tur-mix" ból készültünk.

El kéne már felejteni ezt a hülyeséget, a feszültség szításából frankón megélő f*szkalapokkal együtt. Egyszerűen elég már abból, hogy bárki, bármit mond, azt a másik fél a saját szájíze szerint értelmez. Erre aztán előugrik a politikai tőkét gyűjtögető, éppen többszörösen, és bizonyítottan tehetségtelen virtigli boss, és antifasisztaként megvéd bennünket.

Inkább azzal védene, hogy jól irányít. Ha nem megy, akkor meg odébb áll. A valódi jóléti államokban nem léteznek ezek a problémák. Ahol sok a szegény, ott lehet valamilyen (nép)csoportot bűnbakká tenni.

Üdv

RIO 2008.06.18. 19:38:27

na most meg Siona rulz.
efhábé kötözködik, tancsinéni, azt akarja kiprovokálni, hogy aszongyam hogy utálom azsidókat, pedig eskü hogy nem!
"peremfeltételekkel" vazze. ha a perem a szélsőségesen hülyéket jelenti, akkor igen, peremfeltételekkel, faszom.

efhábé 2008.06.18. 19:42:09

RIO, miért lenne anakronisztikus? Mégis kommunikálhatunk, ha van értelmes témánk :)
Sejtem, miért gondolod, hogy anakronisztikus. A keresztény felfogást ismered és abból indulsz ki. A keresztény felfogás szerint csak az üdvözülhet, aki elfogadja Jézust és magára veszi a keresztség szentségét. Hogy mindenki üdvözülhessen, meg kell téríteni az embereket, meg kell velük ismertetni Jézust.
A zsidó vallás nem üdvözülésről beszél, hanem eljövendő világról, amiben vkinek lésze resz. De tekintsük egyenlőnek a kettőt. A zsidó vallás szerint ahhoz, hogy valakinek része lehessen az eljövendő világban (a továbbiakban üdvözülhessen), be kell tartania az isteni parancsolatokat, amik Mózes 5 könyvében szerepelnek, ha zsidó az illető. Ha betartja őket, üdvözül, nem tartja be, nem üdvözül. És itt jön a csavar, ugyanis a zsidó vallás szerint aki nem zsidó, annak nem kell betartania ezeket a törvényeket ahhoz, hogy üdvözülhessen. Van néhány szabály, amit be kell tartania, de nem az összeset. Ezeket úgy hívják, a noahiták 7 törvénye.
1. Ne imádj bálványokat
2. Ne gyilkolj
3. Ne lopj
4. Ne paráználkodj (vérfertőzésre vonatkozik elsősorban)
5. Blaszfémia tilalma (Isten nevét hiába szádra...)
6. Állatokkal való kegyetlenkedés tilalma (tilos élő állat húsából enni)
7. Bíróságokat kell felállítani, hogy a törvények szerint éljenek az emberek

Ennyi az elvárás zsidó szemszögből ahhoz, hogy valaki üdvözülhessen. A monoteista vallások ezeket bőven túlteljesítik, úgyhogy nekik már ott a jegy a kezükben az üdvözüléshez a zsidó vallás szerint.
Ha viszont lehet úgy is üdvözülni, hogy valaki nem zsidó, akkor nincs veszélyben a lelkiüdve attól, hogy nem veszi fel a zsidó vallást, tehát nem kell téríteni sem. Ez az ok és nincs benne semmi anakronisztikus.

gejza 2008.06.18. 19:43:06

snakekiller te vagy nem olvastad el mit írtam, vagy simán kötekedni akarsz, mert más a véleményem mint az átlag turulosmélymagyarnak. felsőbbrendűséged tudatában ordíod, h a romák nem tudnak viselkedni és akkor még rám fogod, h kuruttyinfós avgyok.ezekután azt is eltudom képzelni, h náci egyenruhában pózolsz a tükör előtt.

states 2008.06.18. 19:43:23

boblaci
Hagyjuk a dajkamesét, a zsidó rasszizmus pont olyan visszataszító, mint a náci volt, egy tőröl fakadnak, a németek szerint ők volta a felsőbbrendű faj, a zsidók szerint pedig ők a kiválasztott nép, meg az egyéb babla a bibliai Izraelről és a 6000 éves múltról...

efhábé 2008.06.18. 19:43:56

Ja, és RIO, bocs, ha rossz céltáblára lőttem, de a luzsénszky-féle talmudferdítés miatt eléggé harapós tudok lenni, te meg annak helyeseltél első hsz-edben.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.18. 19:48:35

states

Bazmeg te átlagot vontál a zsidókból, hogy kijelented, hogy cakkumpakk felsőbbrendűnek tartják magukat nálad?!

Jézus de kiakaszt a primitivség...

RIO 2008.06.18. 19:49:10

gejza, nem hiszem hogy te nem kurucos vagy :D
efhábé, nem a zsidó vallás (meg a nemtérítés) az anakronisztikus. hanem a (nem a teljes zsidóság) zárkózottsága. ezzel együtt a zárkózott, konzervatív közösségek híve vagyok.

boblaci 2008.06.18. 19:50:07

"Hagyjuk a dajkamesét, a zsidó rasszizmus pont olyan visszataszító, mint a náci volt, egy tőröl fakadnak"
Hahh!
Ekkora hazugságot csak Goebbels lenne képes kitalálni!
Szerintem csak cukkolod a "népet"!
Nem lehetsz ennyire aljas!

efhábé 2008.06.18. 19:50:17

states, a zsidók szerint ők választott nép, nem kiválasztott. A választottság pedig azt jelenti, hogy Isten a zsidókat választotta arra, hogy megtartsák a törvényeit. Héberül nem is kiválasztottat jelent a kifejezés, hanem sokkal inkább elkülönítettet, elkülönített nép, akire más szabályok vonatkoznak, mint a nem zsidókra, lásd fentebb az üdvözülés kapcsán írtakat. Héberül a kiválasztott nép ám nivchar lenne, de a választott nép úgy hangzik, ám szgulá.
6000 éves múlt nem is lehet, hiszen a zsidó időszámítás szerint is 5768-at írunk, azt meg elvileg a világ teremtésétől számítják. A világ teremtése és Ábrahám színre lépése között is eltelt azért pár év, úgyhogy sehogy sem jön ki a 6000 éves múlt :) Úgy kb. 3000-3500 éves múltról van szó, az meg messze nem kiugró, ilyen történelme sok népnek van.

efhábé 2008.06.18. 19:52:48

RIO, hát az meg pláne nem, mitől lenne anakronisztikus? Mivel nem térítő vallás, ezért nem kell nyitottnak lennie, ergo nyugodtan lehet zárkózott, márcsak azért is, mert azért egy vallásos zsidót a szokásai, törvényei eléggé elzárnak a külvilágtól (csak vedd a kóserság szabályait példaként. Nem ehet akárhol akármit, ergo nem mehet akárhová vendégségbe sem). Nem véletlenül használja már a biblia is az elkülönített nép kifejezést.

huncros 2008.06.18. 19:53:07

efhábé: hadd kötekedjek: mondj néhányat!

hoppáré 2008.06.18. 19:54:31

A gyűlöletet gyakran azt tartja életben, hogy megpróbálják elfolytani.

efhábé 2008.06.18. 19:54:53

huncros, néhány mit?

rettegettegérfog 2008.06.18. 19:54:58

Tökre izgalmas ez a blog!
Nagyon markánsan körvonalazódnak az indulatoktól túlfűtött-alulinformált jobb oldali nézetek és a liberális kötődésű ezáltal magát sértett félnek tekintő zsidómajmolók csoportja. Őszintén!

Szerintetek mi a francért jelennek meg ilyen postok az indexen? Nem lobog még eléggé a tűz, kell egy kis olaj rá. Magyarországon nem antiszemitizmus van hanem kétségbeesett elszegényedő tömegek, akik minden bajukra egy egyszerű kézzelfogható magyarázatot keresnek. Akinek a cigányok keserítik meg a mindennapjait őket fogja okolni, akinek a zsidók vélt vagy valós disznóságai az a zsidókra lesz bepöccenve, aki meg hányni tudna a mélymagyar árpádsávos turulkalitkától az meg a jobb oldalt köpködi.

Butuska kérdés, de talán jogos... KINEK JÓ MINDEZ? Mi zajlik már évek óta ebben az országban? Hova tűntek a valódi demokratikus értékrendek? Megmondom. Lassan 20 éve alkotmányos diktatúrában élünk, a politikai elit egyetlen korlátozó tényezőtől tart csak, ami szerencsére megosztott és különböző ideológiák mentén acsarkodik egymásra. Bezony, ott a pont. Nincs civil kontroll, nincs társadalmi párbeszéd, nincs elszámolási kötelezettség. Viszont van cigányozás, van zsidózás, és ha valaki nem figyel eléggé megkapja az antiszemita-nacionalista bélyeget a homlokára. Oszd meg és uralkodj...

BIRKÁK!!!

efhábé 2008.06.18. 19:55:44

Ja, néhány népet :)
Hát pl. mindjárt kezdetnek itt vannak az arabok

boblaci 2008.06.18. 19:56:59

hoppáré:
"A gyűlöletet gyakran azt tartja életben, hogy megpróbálják elfolytani. "
És ha szabad folyást engedünk neki, akkor megszűnik?

efhábé 2008.06.18. 19:57:35

az indián kultúrák, az ausztrál abók, a görögök, van bőven

boblaci 2008.06.18. 20:00:49

efhábé:
"Hát pl. mindjárt kezdetnek itt vannak az arabok "
Nem jó példa!

Dr House 2008.06.18. 20:04:27

rettegettegérfog 2008.06.18. 19:54:58

Szerintem azért van ez a blog, h te is leírd a véleményedet amivel szinte teljesmértékben egyetértek. Szerintem inkább itt röpködjenek a vélemények, érvek és ellenérvek persze a megfelelő hangnemben. Hiszen mindennek az alapja a komunikáció, persze a megfelelő hangnemben.

RIO 2008.06.18. 20:04:43

boblaci ---> nem, akkor szűnik meg, ha a kiváltó okokat megszüntetjük. (aki itten most már kipróbált módszerekre gyanakszik, annak rossz rugóra jár az agya. NEM a zsidók és cigányok mexüntetésére gondolok. ismerlek ám titeket, rám basznátok a nácit rögvest ha nem körülményeskednék ennyit!!!)

Dr House 2008.06.18. 20:05:41

volt pár szóismétlés...

states 2008.06.18. 20:07:32

efhábé
Én Landeszmannt azért becsülöm, mert kimondta azt, amit gondolt a zsidó felsőbbrendűségről, és nem körített ilyen magyarázatokat, mint te, aki szintén ugyanazt hirdeti, hiszi mint Landeszmann, csak némi csűrés-csavarással...

boblaci 2008.06.18. 20:07:33

RIO:
"ha a kiváltó okokat megszüntetjük."
És melyek azok a "kiváltó okok"?

gejza 2008.06.18. 20:09:47

hihetetlen, h ha az ember egy kicsit is az értékekre, akár a cigányság értékeire próbálja felhívni a figyelmet nagyon erős ellenkezésbe, elutasításba, rágalmazásba ütközik. itt a magyarok gyűlölnek mindenkit akinek más a kultúrája, máshogy éli meg mindennapjait. más országokban toleránsak az emberek szeretik, ápolják kisebbségeiket azoknak kultúráját. itt viszont minden lopásért, bűnért a romákat teszik felelőssé akik szegénységük, elnyomottságuk ellenére próbálnak tenni is vlamit, h úgy éljenek mint minden normális ember ebben az országban. de amíg itt rasszisták tömegei hömpölyöghetnek az utcákon, cigánycsaládokat verhetnek agyon, egy kifli ellopásáért meghurcolják őket addig ez az ország nem lesz méltó , h európához tartozzon

RIO 2008.06.18. 20:10:38

boblaci, ez most tök általános volt, nem zsidó-dolgora írtam. de általában a tüdőrákosnak se a köhögésére írnak fel szirupot.

boblaci 2008.06.18. 20:11:07

states:
Hááát, ha komolyan belegondolunk, van benne némi igazság.
Ez akkor is így van, ha nehány "jóembernek" nem tetszik!

nolan 2008.06.18. 20:12:34

efhábé 2008.06.18. 19:50:17 states, a zsidók szerint ők választott nép, nem kiválasztott. A választottság pedig azt jelenti, hogy Isten a zsidókat választotta arra, hogy megtartsák a törvényeit. Héberül nem is kiválasztottat jelent a kifejezés, hanem sokkal inkább elkülönítettet, elkülönített nép, akire más szabályok vonatkoznak, mint a nem zsidókra, lásd fentebb az üdvözülés kapcsán írtakat. Héberül a kiválasztott nép ám nivchar lenne, de a választott nép úgy hangzik, ám szgulá. 6000 éves múlt nem is lehet, hiszen a zsidó időszámítás szerint is 5768-at írunk, azt meg elvileg a világ teremtésétől számítják. A világ teremtése és Ábrahám színre lépése között is eltelt azért pár év, úgyhogy sehogy sem jön ki a 6000 éves múlt :) Úgy kb. 3000-3500 éves múltról van szó, az meg messze nem kiugró, ilyen történelme sok népnek van. Kedves efhábé, válaszolnál? zsidó: faj vagy vallás?

RIO 2008.06.18. 20:12:56

na, viszont ezt a gejzagyereket kapja már le valaki innen.
"itt a magyarok gyűlölnek mindenkit akinek más a kultúrája".
akkor most te nem magyar vagy, HANEM zsidó? vagy mi a fasz?

RIO 2008.06.18. 20:14:19

hopp, két vonalon, de ugyanoda jutottunk: nolan. bár szvsz ez nem kérdés. sem egyik, sem másik. MÉM.

nolan 2008.06.18. 20:14:46

Kedves efhábé, válaszolnál? zsidó: faj vagy vallás?

boblaci 2008.06.18. 20:15:15

"zsidó: faj vagy vallás?"
Ószövetség!
Egyértelmű!
Vallás!
Bocs.

nolan 2008.06.18. 20:17:31

boblaci te nem vagy efhábé. 1-0 a vallás számára?

boblaci 2008.06.18. 20:18:46

Ezért írtam, hogy bocs. :-)

olan 2008.06.18. 20:22:00

várom válaszod efhébé. vagy inkánn belügyes? ani ve ata neshane et olam

states 2008.06.18. 20:22:03

boblaci
Ma a magyar zsidó értelmiség egy jó része rasszista, hol nyíltan, hol burkoltan hírdeti a zsidó entellektüel, a zsidó kultúra felsőbbrendűségét a magyarral szemben, nemcsak egy Landeszmann volt, van ebben az országban, hanem sok. Lehetne itt idézni Kertésztől Konrádig. Azutóbbitól ime egy kis kóstoló: „A zsidók… kitüntetett szerepet vállaltak a világ kommunikációs összekapcsolásában, a hírközlésben, a kereskedelemben, az intellektuális dialógusban, a Föld és a rajta élők világgá változtatásában… Ez az egyetlen világnép, és ebből fakad a rendeltetése is… A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezred alatt felhalmozódott intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra. Az érzékenységet, az alkatot és valószínűleg az intelligenciánk természetét is összeadjuk abban a génkoktélban, amik a gyermekeink.”
Konrád György

A náci körzők és vonalzók helyett Konrádnak lombikja van, ahol kevergeti a zsidó génkoktélt. Az ember tényleg nem tudja, sírjon vagy nevessen. És mindez a zsidó értelmiség egyik idoljától vett idézet, és nem valami futóbolondtól...

gejza 2008.06.18. 20:22:38

globálliberális kisebbségjogi világfi vagyok akinek elege van már,a cigányság elnyomásából, az árpásdsávból, turulmadárból és az egyre növekvő rasszizmusból. Megálljt kell parancsolni a náciknak amíg nem késő!

snakekiller23 2008.06.18. 20:22:55

gejza 2008.06.18. 19:43:06

Náci egyenruhában pózolok. :DDDDDDDDDDDDDD Zsidózni már lezsidóztak, de ez... fáj a hasam a röhögéstől. :D

NEM a roma származású emberek nem tudnak viselkedni en bloc, per definitionem. Ilyet sohasem írtam. Azt írtam, hogy akiket érintene a deszegregáció, (nagy részük valóban roma) azok jórészt oly módon szocializálódtak (társadalmi helyzetükből kifolyólag), hogy viselkedésük, kultúrájuk, értékrendjük és műveltségük gyökeresen eltér a társadalom többségétől. Egy putriban, ahol majdhogynem ősközösségi állapotok uralkodnak, vagy egy bűnözéssel és munkanélküliséggel fokozottan sújtott lakótelepen, lecsúszott lumpenproletárcsalád sarjaként értelemszerű, hogy más viselkedésmintákat szív magába a gyerek, mint a többségi társadalom tagjai. Ez a lényeg, a bőrszín és egyebek csak a rasszisták számára fontosak, én meg az nem vagyok.

boblaci 2008.06.18. 20:28:10

states:
Igazad van!
Hülye mindenhol van, s hülyeséget, néha még a zsenik is szoktak beszélni, cselekedni.
Rengeteg példa van rá kis hazánk történelmében is!
Továbbá:"A zsidók nem lesznek utcaseprők, mert a sok évezred alatt felhalmozódott intellektuális tőke tovább öröklődik az utódokra."
Ez is egy nagy marhaság, hisz elég csak kitekinteni a világba, hogy már Izraelt ne is említsem.

gejza 2008.06.18. 20:29:19

"akiket érintene a deszegregáció, (nagy részük valóban roma)" látom nem általánosítasz "egy putriban"
tehát nem nem vagy raszista. aha.értem. szted ha valki roma akkor putriban él?

ellenseg 2008.06.18. 20:31:03

boblaci ---- ha a felhalmazott intellektiuális tőke öröklődik a gének által, akkor a hülyeség is. mi már csak hülye primitiv goyok lehetünk, akit okítani kell, nehogy raszisták legyenek. terelni kell minket mint a marhákat. csak az a kérdés, ha egy rassz a zsidóság, akkor mi a pöcs történt etiópiában?

RIO 2008.06.18. 20:32:59

ne haragudj, gajza, de a turulmadár és árpásáv nem náci. a dávidcsillag alatt is követtek el rémtetteket, csak kérdezd meg az arabokat a közelkeleten, mégsem üvöltök, hogy tiltsák be.

nolan 2008.06.18. 20:33:45

efhábé---most a talmudot konzultálod, hogy faj vagy vallás a zsidóság, vagy a moszadot hívod? eddig nagyon aktív voltál? megölt egy palesztin szabadságharcos vagy épp élvezkezd a legújabb palestine snuff filmen?

boblaci 2008.06.18. 20:34:07

ellenseg:
"ha egy rassz a zsidóság, akkor mi a pöcs történt etiópiában?"
Már mondtam!
Ószövetség!
Nem rassz a zsidóság, hanem vallás!

RIO 2008.06.18. 20:36:17

ha valaki putriban él, nagyobb eséllyel roma, mint nemroma. nem-e?

gejza 2008.06.18. 20:37:00

magyar világfi vagyok nem zsidó.
csak az abaj, hogy aki tuulmadarat meg árpádsávot hord az nem szereti a romákat, pedig a romák nélkül most mit csinálnál? lenne pl. világhírű mgayar cigánymuzsika? és még sorolhatnám...

boblaci 2008.06.18. 20:39:15

nolan:
"palesztin szabadságharcos"
Ugye ezt magad sem gondoltad komolyan?
Ezen az alapon akkor Beszlanban is szabadságharcosok gyilkoltak.
Vagy nem?

RIO 2008.06.18. 20:41:44

boblaci ---> akkor miért lehet 10ből 9 zsidót felismerni arcról? tényleg nem a rosszindulat beszél belőlem, csak kérdem. ez nekem vértagadásnak tűnik. 10ből 9 franciát is megismerek, ugyanígy hawaii-t, északamerikai őslakost (roma, vazze, indiánt), sőt legtöbbször még a kínait a koreaitól is meg tudom különböztetni...

gejza 2008.06.18. 20:43:02

a romát természetesen zárójelben kell írni...

RIO 2008.06.18. 20:43:06

erm, boblaci meg nolan, ezt talán hagyjuk, kötődik, de egészen más téma. vitatkozhatunk ugyanígy az IRA-ról, az ETA-ról is. más téma, más nap, szvsz.

nolan 2008.06.18. 20:43:16

boblaci --- az egyik ember szabadságharcosa a másik terroristája. régi igazság. beszlánban szabadságharcosok voltak. ahogy castro mondta" history will absolve me"...biztos vagyok benne, hogy a beszláni mészárlásról is ki fog derülni, hogy volt köze az orosz titkosszolgálatnak hozzá, mégpedig nagyobb részben mint gondoljuk, mint a színházi afairnál....mellsleg oroszországot mor rég fel kellett volna...örüljünk, hogy mások hajlandóak helyettüni is...

RIO 2008.06.18. 20:45:26

gejza, természetesen. ha van tisztességes, becsületes neve egy népcsoportnak, miért használjak politikai jelszót?

boblaci 2008.06.18. 20:46:23

RIO:
Hülyeséget beszélsz!
Menj el Izraelbe, és magad is látni fogod: Nem lehet megkülönböztetni az arabokat a zsidóktól, csak legtöbbször az öltözetük alapján!
Teljesen másképp néz ki az ottani születésü, gyökerü zsidó, mint pl. a kelet európai származásu!
Természetesen ez azonos öltözékre vonatkoztatva igaz.

RIO 2008.06.18. 20:46:59

talán nem teljesen jó a példa, de a zsidókat se levitáknak nevezzük. a zsidók se magukat.

gejza 2008.06.18. 20:47:38

rasszista ember vagy.

ellenség 2008.06.18. 20:49:19

rio---bocsánat de hogyan lehet felismerni a zsidókat? kérem segítsen, hadd tudjam én is?

RIO 2008.06.18. 20:50:07

nem beszélek hülyeségeket, de ebben igazad van. az afgánoktól és irániaktól-irakiaktól nehéz megkülönböztetni őket (meg minek is, nemdebár?), de azért egy libanonival talán ritkábban keverik össze...
és még valami: ha vallás és nem faj, akkor minek saját ország? egyáltalán mire fel? az újbóli lenácizásom helyett szorítkozzunk arra, hogy a kérdés logikusan követzkezik a logikádból....

ellenség 2008.06.18. 20:52:03

rio---hogyan lehet a zsidót felismerni, kérem oszd meg velem tapasztalati tudásod! ország azért jár nekik, mert sokat szenvedtek, auswitz meg ilyenek.

RIO 2008.06.18. 20:52:20

gejza, ezt mind hozzámfűzted? és nem, rasszista sem, meg toleráns sem.

boblaci 2008.06.18. 20:53:51

"biztos vagyok benne, hogy a beszláni mészárlásról is ki fog derülni, hogy volt köze az orosz titkosszolgálatnak hozzá, mégpedig nagyobb részben mint gondoljuk, mint a színházi afairnál.."
Persze.
Mint ahogy a holokauszt is a zsidó ármány része/következménye. Nem?
Elvakult ostoba "emberekkel" nem, hogy vitatkozni, de még beszélgetni sem érdemes! :-((

gejza 2008.06.18. 20:54:24

sajnos mennem kell, felszólitom az antinácikat, hogy segítsenek megállítnai a náci burjánzást, amíg nem késő!

nolan 2008.06.18. 20:56:49

boblaci---persze, sztalin nem kötött paktumot hitlerrel, ezt 1990ig mindeki így tudta. ocsmányság és primitivségre vall mindenbe belehozni az auswitzet. ilyen alapon nem érdemes beszélgetni. ha mindenre az az induklás, hogy perszer mert az auswicc is kamu, mi, akkor hagyjuk.

RIO 2008.06.18. 20:58:45

ellenseg ---> belekérdeztél a tutiba. én megérzés alapján. nem szimpatikus-nem szimpatikus, pusztán intuíció, vagy olyasmi. és nem A zsidót, a zsidó, török, kun, sváb jellegzetességeket. (most így hirtelen magyaréknál ennyi jutott eszembe.)
és igen, azér váratott magára ennyit a komment, mert megpróbáltam tudományos támaszt találni ;)

nolan 2008.06.18. 20:59:16

boblaci---ausviccnek rendületlenül légy híve! 1 mmt se engedj! öld a paleztin rémet! UI: én nem voltam ott ausviccbe, nem tudom mi történt, nem is érdekel, de a lágerslágert az oroszok is szerették, akik ugyebár ártatlan bárányok...szegényeket ártatlanul megtámadták beszlánban, ők semmit sem tettek, nem öltek soha senkit.

RIO 2008.06.18. 21:01:30

termtud.akg.hu/okt/9/3/rassz.htm

nagyrasszok és rasszok. további kutakodással illusztrációt is találhatnánk.

RIO 2008.06.18. 21:02:43

OFF
ráadásul a koncentrációs tábort a spanyolok találták ki a 19.sz.-ban, és az angolok fejlesztették tökélyre a búr háborúban.
ON

boblaci 2008.06.18. 21:03:15

nolan:
"persze, sztalin nem kötött paktumot hitlerrel, ezt 1990ig mindeki így tudta."
Hááát akkor ez elég nagy baj, mert hiányoztál az alapiskolai történelem oktatásról. Ugyanis ott már tanították!
De ha nem voltál ott, akkor ugyebár...

gejza 2008.06.18. 21:04:48

a segélyt nem engedjük, h megvonják a becsületes roma emberektől és hogy utcasepréssel alázzák mg őket, és ha akicsik nem járnak iskolába akkor haljanak éhen??? ha nem hajlandók dolgozni az alig 60 ezres segélyért haljanak éhen? hát nem engedjük, h megcsinálják ezt a pofátlanságot segítsetek ti is!

RIO 2008.06.18. 21:06:07

gejza, a kurucinfóra kellene irnod. megörülne a sok birka, hogy lám, a "másik oldalon" is van aki ilyen sík ;)

nolan 2008.06.18. 21:08:52

boblaci---bocs, de egészen biztosan csak 1989 ben derült ki a paktum sztálin és hitler között, lsd wikipedia, és emlékszem, mert nem magyarországon éltem és az összes újság (time, ewsweek) cimplaján volt. hüjy és primitiv is vagy. link: en.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentrop_Pact info legalul, ha tudzs angolul

gejza 2008.06.18. 21:08:54

azért fogunk harcolni jövő héttől, h a segélyt megduplázzák, mert 55 ezer forintból nem lehet megélni és ha ezért kenyeret lopnak akkor meg súlyos éveket kapnak? nem engedhetjük meg összefogásra van szükség!

snakekiller23 2008.06.18. 21:09:26

gejza 2008.06.18. 20:29:19

Bevezetés a formális logikába:

Én ezt mondtam:

Érintené az erőszakolt deszegregáció (eleme A halmaznak) -> A halmaznak sok eleme olyan, hogy: szociálisan hátrányos helyzetű ÉS a többségtől eltérő módon szocializálódott

Szociálisan hátrányos helyzetű ÉS roma -> nagy valószínűséggel a fent említett közegekből származik

Amit te nekem tulajdonítasz az:

roma -> putriban lakik.

Ez két különböző állítás.

Szerinted főleg hol vannak hátrányos helyzetű romák? Persze nem mindannyian élnek putriban, vagy lakótelepen, de attól még a legtöbbjük számára realitás sajnos az. amit mondtam. Ez nem rasszizmus, semmi köze a bőrszínhez, genetikához; ez pusztán az elmúlt évszázadok, évtízedek gazdasági, társadalmi folymatainak következménye: a társadalom többségétől évszázadokig általában elkülönülő romák integrációja a rendszerváltással félúton megrekedt és jó részük lumpenproletári sorba süllyedt, ennek eredménye a falvakban látható putrik, cigánynegyedek és a városi lakótelepek roma lakosainak nyomora és a szegénységet, a többségi morállal összeegyeztethetetlen értékrendet újra-újratermelő környezet.

Oktatási és szociális politikát nem lehet néhány ritka kivételből kiindulva kialakítani.

NEM a barna bőrű diákokat kell elkülöníteni a a nem barna bőrüektől. Az rasszizmus volna, valóban. Azt állítom, hogy az esélyegyenlőség jelszavával nem szabad "hátrányos helyzetű" gyerekekkel "alanyi jogon" telenyomni az úgymond elit iskolákat, mondván a teljesítménybeli különbségek társadalmi helyzet által determináltak, ezért az alapján nem szabad szűrni a jelentkezőket.

Aki jó képességű, szorgalmas, azt nem szabad származása folytán elutasítani, ezzel _teljes mértékben egyetértek_.
A hátrányos helyzetűek, romák felzárkóztatására azonban per definitionem nem alkalmasak az elit/átlagosnál jobb iskolák (hányadszor írom le ezt?), erre személyre szabott, speciális intézmények alkalmasak, VAGY egy _teljesen átszervezett_ iskolarendszer.

nolan 2008.06.18. 21:10:50

boblaci---persze a moszad iskolában, már lehet előbb tanították, lebuktál, de primitv állat, és ezt maximálisan kultúrálisan mondom, de ilyen hiányos ismeretekkel, nem kéne tollat ragadnod, nálad a gének zsákutcába kerültek. az én zsidó géneim győzedelmeskedtek feletted!

gejza 2008.06.18. 21:10:57

minden roma egyenlő, azonbelül is minden nő, gyerek, férfi, öreg, és öregtelen.

boblaci 2008.06.18. 21:12:01

RIO:
"ráadásul a koncentrációs tábort a spanyolok találták ki a 19.sz.-ban, és az angolok fejlesztették tökélyre a búr háborúban."
Ez így nem teljesen igaz, mert a tökélyt a német "precizitás" hozta létre.
Na ezt nem akarta elhinni Európa, és az USA, míg a saját szemükkel nem győződtek meg róla.
Na ekkor jött a borzalmas felismerés, hogy milyen állatot képes kihozni az emberből a gyűlölködő demagógia!

gejza 2008.06.18. 21:19:18

igen az öregtelen romák is egyenlők!

boblaci 2008.06.18. 21:19:19

nolan:
Wikipedia?
Hahaha. Röhöghetnékem van!
Oda még ilyen tudatlan is beszerkeszthet, mint amilyen Te vagy!!! :-)))
Na Isten veletek!
Még sokat kell olvasnotok/tanulnotok!
Különösen Neked, "nolan"!

nolan 2008.06.18. 21:23:09

boblaci---iszom majd minden szavadat, mert azt csak az igazság hagyhatja el, igaz forrás nélkül.. te mindent tudsz. a legjobb tulajdonságod azt, hogy ha tévedsz sohasem engedsz, mert e fehér az feket ha te mondod ugye! ő te mini JHVE, vezessd az én kis lelkemet, hogy tanulhassak a nagy mestertől-boblacitól. UI: nem csak a wikipedia, hanem a times, new york times, newsweek mind mind hazudnak, boblaci megírja a történelmet. jó vicc vagy ausvicc? mindegy!

nolan 2008.06.18. 21:24:53

bye bye te primitiv állat boblaci, tekerd még a génaidet, mert nem vagy te tiszta még

snakekiller23 2008.06.18. 21:26:55

gejza 2008.06.18. 21:10:57

Az érvelésed hasonlít az átkosbeli "felzárkóztató programokéra" aminek nevében munkás, meg zsellérgyerekeket küldtek rohamtempóban egyetemre, tettek meg gyárigazgatónak, stb. Aztán csodálkoztak, hogy a gyár csődbe megy, az élcsapat ifjú reménysége meg a túlvilágra mert nem bírta az elvárásokkal járó stresszt.

Egyenlőnek születünk, egyenlőek a jogaink, de nem vagyunk egyformák; egyformán alkalmasak bizonyos dolgokra. Nem ugyanúgy kell mindenkit tanítani pl.

boblaci 2008.06.18. 21:28:45

nolan:
Ja, hogy Te nem magyar történelmet tanultál?
Hát miért nem ezzel kezdted, Te "igazmagyar"??? :D:D
De most már tényleg itthagylak azzal: Pótold hiányos tudásod a magyar töriből, Te, "igazhitü szittyamagyar"! :-)))

gejza 2008.06.18. 21:35:10

snakekiller igazad van, úriember módjára érveltél, de bevallom nem gondoltam annyira komolyan a baromságokat ne haragudj ;)

snakekiller23 2008.06.18. 21:36:19

gejza 2008.06.18. 21:35:10

Tudtamtudtamtudtam. :DDD

Mandarin 2008.06.18. 22:28:46

Shalom mindenkinek :)
Gondolom most borzolom itt a kedélyeket ezzel a köszönéssel... :P De sebaj. Csak gondoltam, hozzászólok a témához, tekintve hogy Lauderes diák volnék. Szóval. Vicces volt Dr House [jaj Istenem, a kedvenc sorozatszereplőmet miért kell ilyenekbe belerángatni?!] kommentjét olvasni, miszerint a zsidó iskolákba, zsinagógákba, stb nem teheti be lábát más felekezet 'gyermeke'. Jómagam megkeresztelt katolikus vagyok, mégis a Lauderbe járok, megtanultam alapalapalapfokon héberül, egészen értem a judaisztikát, és minden pénteken ott állok a suliban rendezett 'szombat-fogadáson'. Ha cigány iskola lenne, akkor is ezt tennék, vagy néger, vagy kínai, vagy jó ég tudja mi.. Mert szerintem - már elnézést- rohadtul mindegy hogy az ember kinek minek az istenét imádja, illetve hogy karácsonyt vagy hanukát ünnepel, mert nem az a fontos. Hanem az, hogy:
- becsületes-e az illető
- intelligens-e
- segítőkész-e,
stb.
Mit szólna egy antiszemita ember, ha autóbalesetet szenvedne, és egy zsidó azért nem állna meg segíteni, mert az illetőnek a visszapillantóján ott fityeg egy feszület? Badarság. Meg kéne már tanulni elfogadni másokat.

Mandarin 2008.06.18. 22:29:53

javítok: akkor is ezt tenném

efhábé 2008.06.19. 09:32:03

"states 2008.06.18. 20:07:32"

fogalmam sincs, miből szűrted ezt le, de talán vitasd meg ezt a protestáns magyar feleségemmel, jó?

efhábé 2008.06.19. 09:43:26

"nolan 2008.06.18. 20:12:34"

Kedves nolan, nem kell ám hisztizni, nem mindenki éli az életét a neten napi 24 órában. Egyébként pedig szívesen válaszolok, fajnak semmiképpen sem külön faj, mert a homo sapiens sapiens egy faj. Ha azt kérdeznéd, hogy nép-e vagy vallás, akkor azt mondanám, mindkettő. Tudom, ezt nehéz megérteni ma, mert amikor népről beszélünk, egyértelműen genetikai alapon tesszük azt, míg ha vallásról, akkor pedig a nagy térítő vallások okán generikus fogalmakban gondolkodunk. A zsidó önmeghatározás viszont ezeknél régebbi, onnan származik, amikor még a kettő nem vált el egymástól. Teljesen természetes volt, hogy a görögök saját istenei az Olümposzon laknak, természetes volt, hogy az egyiptomi istenek Egyiptomban laknak, természetes volt, hogy a jebuzeusoknak saját istene van, de akár emlegethetjük a magyar törzsek saját vallását is. Egy nép, egy vallás. Ráadásul akkoriban még a nép fogalmát sem feltétlenül vérségi alapon határozták meg. A zsidó vallás pl. azt mondja, hogy aki betér (felveszi a zsidó vallást), az zsidóvá válik, ugyanúgy a zsidó nép része lesz, mint az, aki Ábrahámig tudja visszavezetni a családfáját. Nem tudom, mennyire ismered a Bibliát, de épp erről a kérdésről szól Ruth könyve, aki azt mondja Noéminek, hogy " Mert ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem, és Istened az én Istenem." És ha elolvasod a teljes könyvet, az így zárul:

Elvette tehát Boáz Ruthot, és az a felesége lett. Bement az asszonyhoz, és az Úr megadta neki, hogy teherbe essen; és fiút szült.
4,14 Akkor ezt mondták az asszonyok Naominak: Áldott az Úr, aki nem hagyott most téged rokoni támasz nélkül! Legyen híres a neve Izráelben!
4,15 Legyen ő életed megújítója, és gondviselőd öreg korodban! Hiszen menyed szülte őt, aki szeret téged, és többet ér neked hét fiúnál.
4,16 Naomi pedig fogta a gyermeket, ölébe vette, és dajkálgatta.
4,17 A szomszédasszonyok nevet adtak neki, és azt mondták: Fia született Naominak! És elnevezték őt Óbédnak. Ez volt Dávid apjának, Isainak az apja.

Dávid király zsidóságát meg nagyon szokták kétségbe vonni, ebből is látszik, hogy nem feltétlenül célravezető mai fogalmakat visszavetíteni a múltba és mai értelmében használni.
Nép és vallás is, hogy röviden válaszoljak a kérdésedre.

egynemfanatikus 2008.06.19. 10:37:23

Kicsit hosszú volt végigolvasni miután tegnap fél 7kor abbahagytam.
A kedves párommal beszélgettünk erről a blogról és a felvetett kérdésről és 2 dologra jutottunk.
1. A zsidókat utálják, mert jól kereskednek és jól bánnak a pénzzel. A barátnőm elmondta, aki mellesleg nem zsidó de ugyan úgy mint én szereti a kultúrájukat és sokat olvasott róluk, hogy annak idején alantas dolog volt pénzzel foglalkozni, ezért az egyiptomiak ezt lenézték. Mivel a zsidók rabszolgák voltak ezért csak ezzel foglalkozhattak és a kereskedelemmel. Tehát volt idejük rá, hogy gyakoroljanak és ha élni akartak akkor azt jól kellett csinálniuk.
2. a Bálint-házba senkinek a vallási hovatartozását nem firtatják. Én is többször voltam már ott hórázni is (zsidó tánc) és tudják, hogy nem vagyok zsidó és ők győztek meg róla, hogy próbáljam ki. Ki próbáltam, mert nem veszíthettem semmit, sőt nyertem is barátokat. Mert ott is a közösség, az összetartozás számít. Néhány öreggel is leültem kártyázni is és beszélgetni is. Érdekes volt hallgatni őket és mikor megmondtam, hogy nem sokat tudok a vallásról nem zavarta őket és bármit kérdeztem válaszoltak rá, nem rekesztettek ki.

Zsanpapa 2008.06.20. 15:09:27

Omg de megugrott a nézettség. Csak így tovább MagyarUgar. :)

J. 2008.06.26. 21:58:29

Nocsak, mintha törlődött volna a két hozzászólásom. A 309-es és a 310-es.
Nagyon húsbavágó volt mi? Azt hiszem elég jól megválaszoltam az álnaiv kérdésedre a választ.
Persze jogod van törölni, de te is tudod hogy igaz.
De nem rajtad fog múlni, ne aggódj.
süti beállítások módosítása