Nem Objektív Tájékoztatás

Csúsztatás itt: szerk.ugar@gmail.com

Ez van most

Budapest légszennyezettsége

Igényes Humor

Hyperlátogatottság

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Utáljuk embertársainkat: A rendőrség (+ a csalók)

2008.11.04. 12:17 Pereszlényi Péter Pál

Internet… minden óvaintést mellőző (világ)háló, mely rögvest körbefonja azt, ki nem lát 16’ colos monitorjánál tovább. Főként, ha pénzről esik szó: aukció, vásárlás, adás-vétel…Laptopot vennék, paraméterei kedvezőek, olcsón megszámítják. Kisokos pedig félelem nélkül cselekszik, hisz minden korrektnek tűnik (van cég cím, fax szám, mobil, e-mail, bankszámlaszám és a portékát ajánló pc-kupec cégvezetői pozícióban tetszeleg). Pénz utalva. Laptop viszont felejtve… Iszonyat.

De e történet a "csalás" megtörténte után veszi igazából kezdetét… Néhány hét elteltével a gyanú árnyéka már mindent befeketít, így a leglogikusabb, amit tehet egy magánnyomozói státusszal nem rendelkező kispolgár, hogy az örök szolgáló és vétő szervek nyújtatlan kezű főhadiszállására hajózik, és felkeresi a Rendőrséget.

 A problémasorozat kezdete, hogy hiába a beidézés (mivel előtte volt telefonos egyeztetés), de a vidéki Rendőr-főkapitányság ajtaja nem egy Szezám-típus… kb. fél óra ketyegés, kopogás, kajabálás után lép az ablakhoz egy kopottas szemű ifjonc, ki a lehető legnagyobb kedvességgel érdeklődik: -Mit akarsz má’? Az ok és a tárgyalófél (nyomozótiszt ) nevének ismertetése után újabb fél óra fogason lógás következik, s csak utána engednek be… (tisztára mint a kórházban a sürgősségi). Úriember érkezik, kedves, előzékeny, invitáló (egy rendőrségi szobába invitálásnál hátborzongatóbb dolgot ritkán tudok képzeletében leképezni).

-Mi is a tényfennforgás?

-Csalás!

-Na?

Adatfelvétel, eleinte több szó esik rólam, mint a gyanúsítottról, persze ennek így is kell lennie.

A nyomozó tiszt nem tud angolul, így néhány ismert adatot valóban ismerté kell tenni számára, az e-mail címet nem tudja begépelni, mert nem tudja, hogy kell "kukacot" írni, persze újfent jöhet a kisegítés… de ezek után jött csak a java igazán. Az internetes tranzakció végbemenetelét igazoló iratok természetesen e-mailben jöttek meg (e-számla, szerződés, stb...).

-Sajnos nem hoztam magammal, de e-mail-ben vannak, így ha beléphetek, egy pillanat alatt átadom őket.

-Nincs internet kapcsolat a Rendőr-főkapitányságon! –hangzott a válasz.

Hazaautózás, nyomtatás, visszaautózás, újabb fél órás procedúra a bejutással. Majd búcsú!

-Amúgy ne nagyon számítson rá, hogy lesz ebből valami, nyugodtan keresztet vethet a pénzére...

Zárásképpen ennyit kapok az arcomba! E rövid írás is bizonyítja, hogy biztosító szerveink minduntalan felettünk lebegnek s óvnak minket, ha baj van… Köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

63 komment

Címkék: magyarország magyar ugar fogyasztóvédelem irónia szolgálunk és védünk vendégszerző utáljuk embertársainkat

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugar.blog.hu/api/trackback/id/tr93749155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2008.11.04. 14:11:50

mennyi volt az az olcsó? a bolti árnál mennyivel olcsóbb?

Blugy 2008.11.04. 14:12:25

A gond az, hogy ha bármit elkövetsz, nagyon gyorsan megbüntetnek sok sok kHUF-ra.
De amikor védeni kell, meg nyomozni (aka. dolgozni), akkor már nem annyira serények.
Ilyen világot élünk...

paráznabillegető 2008.11.04. 14:12:43

hát ezt előre is megmondhattam volna.
különben laptopot még utánvétellel is necces rendelni! mer mi van, ha csak két téglát küldök? :p

vidéki 2008.11.04. 14:18:24

a mi kis városunkban sincs ez különbül, itt az ország közepe környékén... segélyosztáskor a hiperpigmentáltak 2 másik nem hiperpigmentált személytől is elrabolták a segélyt, mikor szerencsétlenek feljelentést akartak tenni a rendőrségen, a helyi seriff csak annyit kérdezett: 'Akarnak maguk bíróságra járni?'
vagyis büdös a munka, még a feljelentés rögzítése is, még úgy is, hogy nyomozni alig kell valamit, mert az elkövetők kiléte pontosan ismert volt

de tömeget lincselni tüntetésen, ahhoz értenek!

Azhát 2008.11.04. 14:23:45

4 hozzászólás, és már van politika meg cigányozás...

Karlitosz 2008.11.04. 14:36:36

nem baj már elkezdődött a patkányirtás...

W Joe 2008.11.04. 14:38:17

Szomorú, hogy ennyire amatőr a rendőrség. 2008-ban nincs internet? Nem tudja, hogy kell kukacot írni?

A bűnözés, csalás a neten is jelen van, és még jobban lesz. Ismerősömet is vágták már át interneten keresztül, igaz kisebb tétellel. De nem ő volt az egyetlen. És ha a rendőrség impotens az ilyen esetekhez, akkor el fognak szaporodni ezek a csalási formák.

A kezdet · http://www.indavideo.hu/video/Discos_Hit_Radio_1 2008.11.04. 14:49:25

Ez nem jogállam, majd a hülye Magyar azt hiszi, hogy a rendőr segít, segít majd megba....a anyádat az utcán, falkában. Nincs rendőrség ez egy kirakat valami, és csak akkor érted meg amikor bajba kerülsz, amikor kéne. Addig amíg nincs baj, addig azt hiszed, hogy van rendőrség. Amikor baj van akkor rájössz, hogy csak baj van rendőrség meg nincs.

Zee 2008.11.04. 14:50:35

Ne nevettess,hanem emlékezz a hülye szó fokozataira:hülye-hülyébb-leghülyébb---
rendőr-postás-vasutas....

ha ezt tudatosítod magadban,nem érhet meglepetés ;>)

Pereszlényi Péter Pál 2008.11.04. 14:51:46

mellesleg: az orfk ez év elején nyilvánosságra hozott listáján a 100 legkeresettebb bűnözővel több olyan 18 év alatti személy volt, akik rendszeresen látogatott iwiw-adatlappal rendelkeztek. épp csak a legnyilvánvalóbb úton nem keresték őket.

Cactus71 2008.11.04. 14:52:12

A rendőrségen nincs internet. Vagyis van, de az csak a kiváltságosok használhatják. Nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy a kiváltságos=munkát végző.
1, Az, hogy nem tud @ írni, nem jelenti azt, hogy nem jól végzi a munkáját (jelen esettől eltekintve), hanem csak annyit, hogy nincs otthon gépe, és nem küld e-mail-eket.
2, Nem a rendőrség, hanem a postban szereplő rendőr(ök). 40.000 ember dolgozik a rendőrségen. A nagy számok törvénye alapján, ilyen is van.
3, ha olyan könnyű nyomozni, akkor szabad a pálya. (VI, VIII, XIII kerületekben fejenként 40-60 ismert elkövetős bűnügy. Van rá két hónapod, hogy megold őket.)
4, Nem tud angolul. Te tudsz kínaiul? Nem? Hiba. Többen beszélik mint az angolt. Mellesleg, ha tudna sem használhatná. (ld.: Büntetőeljárásról szóló Törvény)
5, Ha nem érzed elégségesnek a nyomozást végző rendőr munkáját (vonatkozik ez mindenkire) akkor a nyomozás felügyeletét gyakorló területileg ügyészségnek kell írni egy szép levelet, melyben leírod a panaszaidat. Ők majd meghatározzák, hogy kinek mi a feladata az említett ügyben.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.11.04. 14:53:21

az megvan hogy hova lett talva a pénz nem? akkor miről beszélünk. ember beazonosítható, bank alátámasztja a fizetést, rendőr elmegy az emberünkhöz, akinek bizonyítania kellene hogy elküldte a laptopot. ha nem tudja sünt kell tolni a seggébe. ha tudja akkor a postának (futárcégnek) kell a sün

Cactus71 2008.11.04. 14:54:50

jav.: Területileg illetékes ügyészség. Általában azon a településen van, amelyiken a kapitányság

Sztavrosz 2008.11.04. 14:56:21

Hozzátenném hogy a rendőrségük mindenféle vagyon elleni bűncselekménynél impotens. Kivéve ha megrugdosod a rendőrautót.

Konegafi 2008.11.04. 14:57:17

Gratulálok Cactusnak, a magafajták védik az utolsó pillnatig Gyurcsányt.

Cactus71 2008.11.04. 15:02:45

Kisarkítva: Védtem én már Borosst, Hornt, Orbánt, Medgyessyt, most Gyurcsányt. És védeni fogom, aki utána jön.
Valójában (el kellene olvasni, ami erre vonatkozik), nem a kormányt, és az államhatalmat védi a rendőr, hanem a közrendet, és közbiztonságot.

Lángharcos 2008.11.04. 15:05:40

Sajnos igen. Bezzeg akarják szigorítani a törvényt az illegális letöltőkkel szemben. Aztán nézhet majd mindenki, mert letöltött valami semleges nevű fájt, és kiderül, hogy illegál, és viszik is be érte...

Cactus71 2008.11.04. 15:06:46

Lángharcos:

Valóban úgy tűnik, hogy egyeseknek ez a legfontosabb az életben. :S Már csak abban lehet reménykedni, hogy a postoló által említett rendőrhöz kerül az ügy. :D

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.11.04. 15:09:37

Az a korrektnek tűnik mit jelentett? Felhívtad őket a tranzakció előtt? Megyőztek arról, hogy ők valódiak?

Azhát 2008.11.04. 15:11:34

Mondjuk azért azt sejteni lehetett, hogy ki fogják printelni az emilben érkezett cuccokat... Naívság azt gondolni, hogy a rendőrség elhagyta volna a papíralapú cuccokat... amikor még a bankok stb. se hagyták el... Azonkívül a bankban sem mondhatod, az ügyintézőnek, hogy adssza már ide a gépét, majd letöltöm a netről a cuccokat...

báró Csekonics 2008.11.04. 15:14:47

Hmm. Interneten vásárolni rizikós, ez tény.
Sokan viszont _elemi_ dolgokat nem vesznek figyelembe (őket valószínű szemtől szembe is át lehetne verni).
Nem biztos persze hogy itt is ilyesmiről van szó, de pl. milyen email címe volt az illetőnek? Gmail-es, ne adj' isten freemailes? Mert pl. egy cég gmail-es elérhetőséggel az máris komolytalan...
Ha ilyen nagy értékről van szó, mint egy laptop, akkor pl. érdekes lehet, hogy mi a címe a cégnek - google maps korában akár a lakásból ki sem lépve meg tudja a naív ügyfél nézni, hogy nem szeméttelep van-e a címen. (Pl.)
PC-kupec cégvezetői pozícióban - tényleg naív szegény: ez egyszemélyes céget jelent általában.

Ettől függetlenül: sajnálom szegény átvertet, igazából annyi 'bűne' van, hogy megbízott a kupecben. (Öreg hiba :-( )
Rendőr (az a bizonyos el (nem) járó, nem az összes) meg elmehet a sunyiba. Az nem megoldás, hogy nem csinál semmit.
(Hurrá Torpedó leírta a kb. öt perces feladatot amit a rendőrnek a csaló azonosítása jelentene.)

Csak úgy... 2008.11.04. 15:15:09

És miért írod mindenütt nagybetűvel a rendőr/ség szót? Ennyire tiszteled őket?

báró Csekonics 2008.11.04. 15:19:37

...ja, a magyar jog tudtommal nem fogad el angol nyelvű szerződést, visszaigazolást, stb.
(Legfeljebb hitelesített fordítást.)
Szóval angol nyelvű papírt csak úgy fogadjon el bárki, hogy tudja, azzal szükség esetén bíróságon nem biztos, hogy sokat ér.)

Manyizga 2008.11.04. 15:20:39

Ugyanmááá... :) Én az önkormányzat adóirodájában gyorsan megírtam egy kérvényt a PocketPC-men és kértem, hogy adjanak egy e-mail címet, ahova elküldhetem és annyiszor nyomtatják, ahányszor akarják. Ott is csak néztek, hogy mit, hogy?! :)

(A bluetoothos nyomtatón egyből kinyomtattam volna, de olyanjuk eleve nem volt.) :))

Le vannak ezek maradva a stencil szintjén sajnos.

báró Csekonics 2008.11.04. 15:23:57

Manyizga 2008.11.04. 15:20:39

Pedig nem volna utolsó - egy csomó papírt meg annak a tárolását lehetne spórolni.
Na _erre_ speciel költhetnének az adónkból nyugodtan, hogy ezt kiépítsék (felőlem akár a 'haver' is csinálhatja).

Csak úgy... 2008.11.04. 15:24:19

"Le vannak ezek maradva a stencil szintjén sajnos. "

ha meg jobban fel lennének szerelve, mint az átlagember, akkor meg azt mondanád: ilyenekre kőtik az adónkat....

Cactus71 2008.11.04. 15:27:38

báró Csekonics:

Sajna nem öt perc. :S El kell küldeni egy megkeresést a szolgáltatóknak, bankoknak, stb. majd azok 1-2-3 hónapon belül válaszolnak. pl.: Ha meg akarom tudni, hogy valaki kiet hivogatott, akkor elmegy egy levélke a szolgáltatójához, ahonnan visszajön, hogy milyen számokat hívott. majd megy egy következő, hogy ezekhez a számokhoz kik tartoznak. Majd ezekután ismét egy levél, hogy nem azokat adták meg, mint amiket kértem.... Ez kb. 4-5 hónap...

Dezsőjóska 2008.11.04. 15:28:39

Cactus71, csak nem rendőr vagy véletlenül? A mundér becsülete mi te eszetlen barom? Szabad a pálya? Hát az nyomozzon aki ezért kapja a fizetését!
Vannak rendőr barátaim. Már nekik is forog a gyomruk attól ami nálatok megy! Megbaszni az autóst? Az megy a kurva anyátokat! De ha tőlem ellopnak valamit akkor esélyem sincs visszakapni!

Dmg 2008.11.04. 15:30:03

Cactus71:Ha jól gondolom a közrendbe a csalás is büncseleménynek számit.Akkor gondolom ez az ö dolguk lenne.
Mikor szükség van rájuk akkor kifogások azok vannak de segitség az nincs.Ha nekem kell megcsinálni akkor nekem kell.
De nagyon jó hogy nektek ott ilyen könnyü a kis életetek.Ide kell menni dolgozni mindenkinek......

Csak úgy... 2008.11.04. 15:33:08

Cactus71 most megkaptad. Nem állsz be a rendőrtfikázók közé? Rendőr vagy.

báró Csekonics 2008.11.04. 15:38:33

Cactus71 2008.11.04. 15:27:38

A rendőr munkabefektetését gondoltam 5 percnek (jó, persze ironikusan, lehet hogy fél óra is megvan az).
Persze a válasz nem azonnal jön, de addig a többi ügyével is foglalkozhat.

Lehet prémiumot kellene kapjanak a _sikeresen_ megoldott ügyek után és rögtön lenne motivációjuk... (Ez csak hirtelen jutott eszembe)

PioDVD 2008.11.04. 15:49:38

Mondjátok, a "rohadt büdös mocskos rendőr" leírásának megtanulása mellett olvasni is megtanultatok? Ugyanis nem azt mondta a rendőr, hogy nem csinál semmit, hanem hogy nem sok esélye van visszakapni a pénzét. Amiben igaza van, aki ilyen bizniszre készül, az a legritkábban ad meg valós adatokat, talán a bankszámlán keresztül elérhető. Ha sikerül azonosítani, akkor még ott van, hogy valószínűleg nem lesz pénze visszafizetni a lét. Ha meg az angol külföldi tranzakciót jelent (és nem a laptop, memory, stb. leírásának problémáját), akkor még szarabb a helyzet.

És persze a börtönöket zsúfolásig megtöltő autótolvajokat, csalókat, kábszer-kereskedőket, rablókat, gyilkosokat sem a rendőrök fogták el (hiszen nem csinálnak semmit, úgy anblock), hanem maguktól besétáltak a bíróságra, hogy ugyan ítéljék már el őket.

Kopi3.14 2008.11.04. 15:53:08

báró Csekonics 2008.11.04. 15:14:47

gmailen beallithatod mi legyen a kimeno cim. De ha nagyon hekkelhetneked van, meg szandekosan csalasnak fekszel neki, akkor letrehozol egy ceges domaint, Nemetoban mar fillerekert berelhetsz is hozza szervert akar, es utana lehet pislogni a nem megfelelo cimmel.

Chicano 2008.11.04. 16:01:57

"5, Ha nem érzed elégségesnek a nyomozást végző rendőr munkáját (vonatkozik ez mindenkire) akkor a nyomozás felügyeletét gyakorló területileg ügyészségnek kell írni egy szép levelet, melyben leírod a panaszaidat. Ők majd meghatározzák, hogy kinek mi a feladata az említett ügyben."

Ember, ez most vicc vagy komoly?

Herr Stahl 2008.11.04. 16:21:45

Egy nyári este ittasan italozgattunk haveromék nyaralója előtt (nagyon vidék), amikor kihívták ránk a Csendőrséget! Azt kérdezték, hogy "mi a k. anyátokat csináltok itt kis b.zik?". Erre hasonló ékes szólással kikértük magunknak a dolgot, majd jól lepofoztak én meg többször legyomroztam az egyik fakabát öklét. Kiforgatták a zsebeinket és minden iratunkat elvették. 2 autóval be is szállítottak az őrsre, ahol még simogattak kicsit, aztán kidobtak az utcára, csak épp a jogsim hiányzott. Kiderült ittas vezetés bűncselekményével feljelentettek, állítólag meg is szondáztattak, de nem voltam hajlandó aláírni a nyomtatványt, ezért két rendőr aláírásával hitelesíttetett vala az a dokumentum, amit én soha nem láttam. Később panaszt tettem és kértem tanúk meghallgatását. Találjátok ki! 2 hónap után kaptam egy levelet az ügyészségtől, hogy meghosszabbították 2 hónappal a nyomozást, mert elháríthatatlan ok miatt nem tudták meghallgatni eddig a tanúimat. A dolog augusztus 1-jén történt. Azóta sem hallgattak meg senkit. 3x20 munkanap, napi 8 óra = 480 munkaórája már benne van valakinek az ügyben. Pont.

sufe 2008.11.04. 16:28:22

"hisz minden korrektnek tűnik (van cég cím, fax szám, mobil, e-mail, bankszámlaszám "

és volt-e adóazonosító szám? (vagy csak te hagytad ki a feksorolásból).
ahol nincs adóazonosító, az már eleve fake.
amúgy mindet megtettél, h meggyőzödj a cég valódiságáról? vagy csak korrektnek tűnt, és kütted a zsét?

pálinkabarát · http://palinkabarat.blog.hu 2008.11.04. 16:40:16

Mondanám, hogy nem kéne ezen csodálkozni, de nem így van!

Cinizmus és pofátlanság! A rendőrség egy nagy fos Magyarországon. Semmit nem tud felmutatni, se közlekedésbiztonság, se korrupció elleni harc, se körzeti megbízotti hálózat vidéken. Csak a szarakodás és a jogsértés.

Honne 2008.11.04. 16:40:59

" Herr Stahl 2008.11.04. 16:21:45
Egy nyári este ittasan italozgattunk..."

Én meg utálom a könyvtárosokat, mert egyszer rám fogták, hogy késve vittem vissza a könyvet. Azóta én mindenütt szidom a könyvtárosokat, és bármi rosszat el tudok képzelni a könyvtárosokról...y

Oz 2008.11.04. 16:43:16

Nos, legutóbbi elszenvedett betörésem óta tudom (a nyomozóktól), hogy a tökéletes bűntény egyetlen eszköze a cérnakesztyű. Ha azt húz a tettes, onnantól megáll minden.

etetetek 2008.11.04. 16:45:01

a kocsimat 2x pőrobaltak ellopni a kertemből. mind a 2x elzavartam a serény tolvajokat, de harmik alkalommal kestem 5 percet és csak a feklámpa villantott rám a lejtő alján. mind a 3 alkalommal kihívtam a zsernyákokat: a két elzavarós (sikertelen, befejezetlen) lopásnal azt mondták szó szerint: hát ezt el fogják lopni, cserélje le. meg minek szaladgál ki a hóba egy szekercével a kezében? még megverik! mindkét esetben rongálásért indítottak nyomozást, amit le is zártak siker nélkül. csak hüledeztem: tán valakinek ez a perverziója, hogy átugrik a keríytésen, feltöri a kocsit majd eltöri az indításkapcsolót? nem akarta elvinni?
korábban az épülő házból mindent elloptak: radiátorok, szaniterek, kazan, melegvíztároló. a helyszínelő csak nézegetettazán semmit nem csinált. 10 éve nem kaptam még egy nyomozást lezáró határozatot sem. őrzünk és védünk? akkor inkább vettem 1 csontozó bárdot és 1 tiltott fajtájú kutyát a kertbe: közösen majd megoldjuk ha valaki megint itt kavar, mert a zsarukra csak a tv-ben számíthatunk, bár az se sok, ahoyg hallgatom a dadogásukat

2Lkedő 2008.11.04. 16:49:54

A szomorú az, hogy ha ilyen formában mondta a rendőr, az érezhető ki belőle, hogy eleve reménytelennek tartja a dolgot, tehát nem is nagyon fog erőlködni, hogy felderítse, hanem azon lesz, hogy mielőbb lezárhassa az ügyet.
Nyilván könnyebb "bizonyíték hiányában" megszüntetni az eljárást, mint utánajárni és beszerezni a bizonyítékot.
Ezzel a hozzáállással egyrészt az emberek rendőrséggel kapcsolatos még kevéske megmaradt bizalmát is eljátszák, másrészt ők maguk kérdőjelezik meg azt, hogy jogállamban élnénk...
És tényleg így van, vannak bűncselekmények, melyekkel nem is érdemes rendőrségre menni, mert vagy eltanácsolnak, vagy olyan kelletlenül és vegzálóan veszik fel a feljelentést, hogy az ember még egyszer nem fog próbálkozni vele, így sokkal több kisebb bűneset marad rejtve.

Oz 2008.11.04. 16:54:10

2Lkedő

...amitől legalább nem romlik a mindenható statisztika...ügyes.

storyline :) 2008.11.04. 16:54:45

A történet enyhén szólva túl van színezve.

Martian (törölt) 2008.11.04. 17:43:25

etetetek: a közismert sztori:
Éppen lefeküdtünk volna, mikor az asszony szólt, hogy ég a lámpa a garázsban.
Kinézek, és látom ám, hogy négy markos nem idén barnult legény serényen hordja kifelé a cuccaimat, aztán rakják az utcán ácsorgó teherautóra,
ezerrel. Kapom a telefont, hívom az óberhét, de azt mondja egy zsernyák, hogy momentán egy szabad kocsijuk sincs, de nyugi, amint lesz, jönnek, és már le is tette.
Nekem meg a fejem tetejébe akadt az adrenalin azonnal, úgyhogy ismét felhívtam a szervet. Mondom neki, az előbb telefonáltam, hogy jöjjenek, de már nem kell sietniük , ugyanis fogtam a vadászpuskámat, lepuffantottam mind a négyet, helyszínelni meg tényleg ráérnek később is. No, le sem tettem a kagylót, négy rendőrautó már ott is volt a házunk előtt, plusz a mentő. El
is kapták a betörőket íziben. .
Az egyik rendőr, aki velem is hajlandó volt szóba elegyedni megjegyezte:-
Mintha azt mondta volna, hogy lelőtte mind a négyet.
Mire én:- Maguk meg valami olyasmit, hogy nem tudnak küldeni senkit...

Cactus 2008.11.04. 17:58:01

Nekem nyolc, felőlem mindenki úgy oldja meg a problémáját, ahogy akarja. Próbáltam néhány ember látókörét szélesíteni, de úgy tűnik feleslegesen erölködtem. Persze, fikázni könnyű, megszabni, hogy mit kellene csinálni, a lelátóról üvöltözni.

Ide még írtam egy pár sort, de visszaolvasva úgy tűnt, hogy lesüllyedek az ő szintjükre.

Oz 2008.11.04. 18:41:45

Cactus, nem gondolod, hogy a megoldatlan - pláne "ismert elkövetős" - ügyek száma, és a bűnüldözési szándék teljes hiánya közt lehet némi összefüggés?

Kangörény 2008.11.04. 18:53:15

Úgy mégis mi az, amit tenni tud a rendőrség? Az autómat kétszer törték fel, a házamba háromszor törtek be, anyámék kertjébe kétszer. A tettes nulla alkalommal lett meg. Több bűncselekményt nem követtek el ellenünk. Most legyek elégedett? Mivel? Ja, a nyomozás az összes esetben kimerült abban, hogy két-három rendőr körülnézett, hümmögött egy kicsit, aztán pár hét múlva jött a határozat a nyomozás megszüntetéséről. Aze gyik esetben azt mondta az egyik, hogy menjek ki a piacra, hátha visszavásárolhatom az ellopott cuccot.

klacus 2008.11.04. 19:11:30

A rendőrség megmondom mit csinál, büntet... TÉGED bazmeg mert van papírod, laksz valahol, dolgozol, lenyomozható vagy.

Tehát FÉLHETSZ! Majd jól kibasszák a szemed valami tüntetésen. EHHEZ ÉRTENEK!!!!

Betörésnél, sokszor ki se mennek. Ha kimennek se lesz semmi, mert nem is akarják, hogy meglegyen, a tolvaj.

Jellemzően a tolvajok, és orvgazdák, állampolgári bejelentésre, általában ugye a rivális brigád bejelentése alapján buknak be.

Ez a nagy helyzet barátaim.

Aranyszabály, hogy interneten 1 rongynál drágább cuccot, ne rendelj, csak személyes bolti fizetéssel. Megszívtad....

Cactus 2008.11.04. 19:18:41

Oz: Az emberi teljesítőképességnek vannak határai. Ez különösen igaz, és szűkíti a határokat, ha az ember motiválatlan, belefásult, stb, stb. Szerinted mi késztessen arra egy 20 éves, 40 kilós szilikonmellű csajt miniszoknyában, hogy este 10-ig bent dekkoljon a rendőrségen? Van ötleted? (A főnöke nemi szervével nem ér jönni!) Havi 100-120.000? Hát ez nem fogja. Ezért nem fogja (meg) az elkövetőt sem. 08-16 dolgozik, és amire jut, annyira fog jutni. A jelenlegi rendőrök (saját tapasztalat) 20%-a a nyugdíjat várja, 20% azt sem tudja, hogy mennyi 2+2 (ld.még REBISZ), 40% a belét kidolgozza, a maradék 20 % pedig vezető, és a munkának a környékére sem megy.

klacus 2008.11.04. 19:23:41

Cactus 2008.11.04. 19:18:41 Amit írsz az nem mentség.

A közszolgálat nem fizet, de stabil. Ha nem tetszik akkor menjen a Tescóba békát rángatni, mert kb arra még megfelel az állomány fele... a másik fele menthetetlen.

De Én mint adófizető állampolgár, elvárom a minimális tiszteletet a kedves szerv részéről. Plusz elvárnám a jogbiztonságot, és a védelmet. De ezekbő az égadta vilgágon SEMMIT sem kapok. Tisztelet az általad felhozott 20 % kivételnek.

Tesco4yuo 2008.11.04. 19:25:53

Ez egy eleg gaz sztori. Az a baj hogy Magyarorszagon az arak magasabbak, mint kulfoldon gyakorlatilag barhol. Mindenki ugy probal penz csinalni ahogy tud. Csalok-csalok hatan.

A rendorreszhez annyit hogy, ha normalisan beszelsz a rendorrel nem feltetlenul fog bunkon viselkedni. Nekem is volt nem egy nem ket fizetos bulim felejuk, mert pont nem volt biztositasom vagy valami lejart az automrol.

Egy biztos nem ok tehetnek rola, hanem a rendszer. Csak egy kerdes hogy a pi@saba van az hogy Angliaban az elmult 3.5 evben nem allitott meg rendor?

A valasz egyszeru, mert nem kell penzt gyujteni az utcan az allam reszere. A kamera fixen fel van szerelve. Ha lefotoznak fizetsz, ha nem fizetsz mesz bortonbe + 1000£-os buntetes.
Igy a kisembert nem kell utalni.(rendor, ellenor, portas)

BKV ugyan ez itt, ha nincs jegyed nem utazol, mert nem tudsz felszallni ezaltal nincs tirpak ellenor sem. (Canada ugyan ez)

Az is biztos hogy a 10 evnyi autozasom alatt kivetel nelkul csak fostam a rendoroktol, mert mindig csak a love kellett. Es az is biztos hogy itt nem fosok toluk, mert ez nem egy rendorallam, hanem demokracia.

Nincs megoldas sajnos, mert a fejetol buzlik a hal.
Az orszag az UE-ban a masodik helyen all az adozasban, elso Belgium. Na azt meg lehet nezni hogy ott hogy elnek az emberek, mert jobban mint Angliaban. Persze azt is meg lehet nezni hogy hogyan elunk mi MO.-n. Na az sem nem Anglia sem nem Belgium.(sajnos)

Mindenki fusztralt es mindenki csak haborog es b@sztatja a masikat. Tok mindegy mit irsz belekotnek.

Hihetetlen ami otthon van. Az emberek nem az aktualis kormanyt fogjak megbuktatni, aki a penzuket nyeli, hanem egymast fogjak agyonutni elobb vagy utobb.

klacus 2008.11.04. 19:25:56

Úgyhogy sok ember esetében véleményem szerint teljesen jogos, hogy önbíráskodásra egyre inkább hajlamos. Egyre többen jönnek rá, magukat kell megvédeniük.

Én ezt teszem, a házamat kamerás rendszer örzi. Minden legális úton tartható eszköz készen áll, no de mi van azzal aki nem tud kiadni egy számszerijra 100 rongyot?

Oz 2008.11.04. 19:31:11

Cactus: én se szerelemből melózok, de legalább néha úgy teszek, mintha lenne bennem szándék. Ha elfogadjuk amit írsz, akkor a polgár vagy beletörődik a törvényi védelem hiányába (hogy rendőrrel csak a traffi végén találkozik max.), vagy megfelelő eszközzel maga veszi kézbe a dolgokat. Épp az ilyen blogok segítenek ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok nálatok.

Harcikecske 2008.11.04. 19:33:10

"A rendőrség megmondom mit csinál, büntet... TÉGED bazmeg mert van papírod, laksz valahol, dolgozol, lenyomozható vagy. "

Ott a pont!

És ez így megy abszurdisztánban minden szinten. Ezért büntet minket az APEH, a közlekedési felügyelet, a centrum parkoló meg a jó isten fasza is.

Hányszor láttál a mercis aranyláncos kancigány mellett rendőrt, apeh ellenőrt és a többit?

már megyek is tovább... 2008.11.04. 19:33:57

aha csak talán fel kellene fognia a rendőrségnek HOGY ÉN FIZETEM ŐKET! ÉS AZ ÉN PÉNZEMBŐL TERPESZKEDIK AZ IRODÁBAN ÉS NEM CSINÁL SEMMIT!

Juanhu 2008.11.04. 19:37:39

Klacus,

Off.
Én már sokszor vásároltam interneten és sose volt semmi problémám. A legdrágább cuc 170ezer Ft-ba került. Azzal se volt problémám, máig használom.
On.

Izo · http://izo.blogter.hu 2008.11.04. 20:07:52

klacus 2008.11.04. 19:25:56
Azért annyira nyugodt ne legyél, nálam a videofelvétel ellenére sem lelték a betörőket.

klacus 2008.11.04. 20:53:11

Izo · izo.blogter.hu 2008.11.04. 20:07:52

A kamera a piti bűnözők 99%-t visszatartja. Az 1% meg ritkán jár felénk. A módszer egyébbként is az, hogy nappali felderítés után, éjszaka fosztogatnak. Nna itt jön jól az infrakamera, vörös lézer nyilpuska, meg egy benga nagy kutya. 2 hete volt egy éjszakai vagyonvédelmi bevetésem, a hátsó kertben, azóta nem próbálkoztak...

Nyugodt lehetsz, hogy nem a rendőrnek adom oda a képet. Kopasz - ukránul beszél....nem sokat gondolkodik... Többet nem jön be, meg a kishaverjai, és a családtagjai se.

klacus 2008.11.04. 20:54:18

Juanhu 2008.11.04. 19:37:39 A Te dolgod, én nem bízom a netben ilyen szinten. Ennyi pénzért már felemelem a seggem, és személyesen veszem át.

Tudod az ördögnek piros a szeme, mert sosem alszik.

Cactus71 2008.11.05. 07:27:49

Még egy pár szó a rendőrök védelmében:

Egyenruhások: Reggeli/esti eligazításkor egyértelműen meghatározzák számukra, hogy mennyi embert kell feljelenteni, és mennyi bírságot kell kiszabni. Van mindez azért, mert a jelenlegi vezetők csak azzal az egyetlen statisztikával tudják mérni egy rendőr teljesítményét, hogy mennyi embert büntetett meg. Aki sokat, az jó rendőr. Aki keveset, az lusta. Pedig elképzelhető, hogy a második esetben mindenhol ott volt, ahol lenie kellet, és nem történt bűncselekmény a területén. Lehet, hogy csak figyelmeztette a szabálytalankodót. Lehet, hogy 15-20 embernek adott segítséget, a problémáik megoldásában. De az nem mérhető a vezetők szerint.

Bűnügyesek: Itt ismét a statisztika jön elő. A vezetők nem a törvények szerint minősítenek bűncselekményeket, hanem aszerint, hogy a kapitányság statisztikája hogy áll. Vegyünk egy klasszikus példát: megy valaki az utcán, odalépnek hozzá, ellökik, majd elveszik a táskáját. Ez rablás a törvény betűje szerint. Ha megvan aki csinálta, akkor ebből rablás is lesz. Ha nincs, akkor csinálnak belőle egy könnyű testi sértést, illetve egy lopást. Szép nem? :S Így a kapitányság statisztikájában egyel kevesebb erőszakos bűncselekmény lesz, és a vezetés kényelmesen hátradőlhet.

Természetesen vannak kivételek, de azok a vezetők sajnos nem sokáig húzzák a cégnél.

A jelenlegi rendőrség statisztikai alapon működik. Mindenről kimutatást kell vezetni. Ha nem történik semmi, akkor erről készíteni kell egy táblázatot, és el kel küldeni a megfelelő felettes szervhez, ahol összesítik a táblázatokat, és megállapítják, hogy nem történt semmi. Katasztrofális.

Bár úgy tűnik, hogy végre megindult valami változás. Az egyik rendőrszakszervezet több alkalommal tett feljelentést az ilyen ügyek miatt, bár eddig az esetek többségében sikerült elsimítania a vezetésnek a dolgokat. Mondjuk ennek a szakszervezetnek a vezetői ellen több alkalommal indítottak eljárást a vezetőik (van rajta sapka, vagy nincs alapon), mert nagyon nem tetszik nekik, hogy a rendőrök egyre inkább támogatják ezt a szakszervezetet. Szeretnének végre valami változást, hogy ez a posztkomunista csökevény végre eltűnjön, de ha az állami/rendőrségi vezetésnekez nem érdeke, illetve nem foglalkozik vele, akkor az egyszerű közember sem fog tudni előre lépni az ügyben.

alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.09.30. 13:14:53

Nincs internet kapcsolat a rendőr főkapitányságon? A XXI. században.
pff

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.10.29. 12:34:05

@alibabaesanegyvenhattyu:
Hogyne. Egy rendőr haverom nagy CS bajnok, és nem otthonról tolja :)
süti beállítások módosítása