Nem Objektív Tájékoztatás

Csúsztatás itt: szerk.ugar@gmail.com

Ez van most

Budapest légszennyezettsége

Igényes Humor

Hyperlátogatottság

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

"Mindenki mindenki ellen..."

2008.01.17. 18:10 kovács andrás \"totya\"

"...mindegy, csak dolgozni ne kelljen!"

 Segítséget kérek, mert határozottan nem értem, mi folyik körülöttem(rólam). Adott a vizitdíj, aminek kezdettől fogva abszolút ellene van a Fidesz, és az Orvosi Kamara is. Tóth Károly(MSZP) is indítványozza a vizitdíj eltörlését, majd javaslatát december elején a párt nyomására visszavonja. 2008 januárban azonban bejelenti: újfent benyújtja javaslatát az országgyűlésnek. A Fidesz MPSZ a várható országgyűlési szavazás eredményétől függetlenül is megtartaná a népszavazást a kérdésről(ez utóbbit Varga Mihály(Fidesz MPSZ) jelentette ki a Magyar Rádióban) Tehát jelentősen megnőttek az esélyek a vizitdíj leszavazására. Horváth Ágnes(SZDSZ) azt állítja, a tárca nem tudná pótolni az így kiesett bevételt. Az érintett szakemberek szerint a vizitdíj eltörlésével jelentős összegtől esnének el a háziorvosok, praxisuk fenntarthatósága is veszélybe kerülne. Ebben egyetért vele a Magyar Orvosi Kamara, de legalábbis Kertai Aurél(a háziorvosi tagozat volt elnöke) mindenképpen, és bár emlegetnek mindenféle "kormányváltást"(uo.), mint ígéretesebb megoldást az eltörlés helyett, azért mégis egyértelmű a közlendő: a vizitdíj hasznos az orvosoknak.

Kérdem én: most akkor hova szavazzak? Hisz "ki eddig támadott, most menedéket ád"(copyright by P.P.P.)! De én hova bújjak? Kinek (és főleg) mely testrészébe? Szavazzak valamiről úgy(és ugyanúgy), hogy esetleg már döntés született róla a parlamentben a választott képviselőink útján, csak azért, mert az egyik párt szimpátia-szavazást csinál egy országos kérdésből? Vagy voksoljak mellette (azaz -mivel ez már csak egy ilyen kifordult világ- nemmel), ami az előbbi feltételekből fakadóan nem azt jelentené, hogy az orvosokat támogatom, hanem a kormányt? Vagy inkább ne is törődjek az egésszel, és igyak egy sört a közeli krimóban? Azt is lehet, de attól nem lesz jobb senkinek. Egy klasszikus jelenetet idéznék fel a Monty Python Brian élete című filmjéből:

"Brian: Van, akinek nem lehet a kedvére tenni!

Ex-leprás: Jézus is pont ezt mondta, uram!"

5 komment

Címkék: magyarország magyar ugar vizitdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugar.blog.hu/api/trackback/id/tr57301178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy névtelen jóakaró 2008.01.18. 15:42:28

Inkább igyál egy sört a közeli krimóban. ;)

Nergal · http://www.LD50.hu/users/nergal http://nergal.blog.hu 2008.01.18. 16:42:50

Én is azt mondom, igyál inkább. De ne egyet. Ha azoknaka vezetőknek a fizetését, akik milliókat kapnak havonta, felosztanák az egészségügyi dolgozók között, több jutna mindenkire, mint a vizitdíjból, ha meg a képviselő urak is felajánlanák a fizetésüket (és egyéb bevételeiket) a célra, akkor felvirágozna a magyar egészségügy. No de sebaj, majd mi megfizetjük.
(Vajon a képviselő uraknak alanyi jogon jár a mentesség?)

kovács andrás \"totya\" 2008.01.18. 18:29:22

Nem fogják felajánlani. Sőt, olyan kérdésekben, mint a képviselői juttatások és kedvezmények megszavazása, furcsa módon még egyet is értenek a képviselők, pártfüggetlenül.

RDH Blog 2008.01.20. 09:47:10

Lehetne egy kicsit mélyebbre ásni. Valójában a vizitdíj egy olyan adminisztrációt vezetett be, ahol az orvosok többé nem tudnak virtuális betegeket fogadni. Emiatt csökkent 40 milliárddal a TB kasszából lehívott lé.

Ezt tesszük kockára, nem az egészségügyi ellátást fogyaztók 300 forintjait.

Amikor a neten meg lehtett nézni, hogy kinek, hogy néz ki az egyéni TB számlája a nagynéném megdöbbenve tapasztata, hogy állítólag ő 100%-ban kimeríti a közgyógy keretét, sőt 3 napra Zalaegerszegen volt a wellness szállóban TB támogatással.

Ez az amit a vizitdíj eltöröl.

RDH Blog 2008.01.20. 09:54:56

Ez a nemzeti színű birkanyáj!

Ettől hasizomlázat kaptam!

Nagyon jó!

Ha szabad ajánlok ide egy cikket:
reszvetelidemokracia.blog.hu/2007/10/23/a_vilag_legszelsosegesebb_kulturaja
süti beállítások módosítása