Nem Objektív Tájékoztatás

Csúsztatás itt: szerk.ugar@gmail.com

Ez van most

Budapest légszennyezettsége

Igényes Humor

Hyperlátogatottság

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Hírös mondatok, némi aktualitással...

2008.03.21. 09:46 kovács andrás \"totya\"

Ki mondta? Mikor mondta?

"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember még magyar még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány íly külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán, ki mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipátiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretetet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. – S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt, nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilizációi szimpátiát s hódítói közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn."

És a megfejtés: Széchenyi István, 1842

/Mindennemű hasonlóság a közelmúlt eseményeihez, és azok egyes szereplőihez(B. György, Magyar Gárda, stb...) csupán a véletlen, és a kalandozó fantázia műve.

2 komment

Címkék: magyarország kuruc.info hungarista magyar ugar magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarugar.blog.hu/api/trackback/id/tr26390453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uramfia 2008.03.21. 15:56:14

Könnyes és piros csíkokkal tarkított zsebkendőm áztatom épp és nem hiszem el, hogy még mindig téma ez az őrület. Kicsit kezdünk olyanok lenni mint Chincho, aki a rengeteg völgyugrástól kicsit infantilis élménytúlpezsgéssel reagált mindenre: Magyagáda...magyagáda...magyagáda...magyagáda...
Propaganda mókuskáim..meg nevetséges figyelemelterelés..ennyi és aki ilyen sokat foglalkozik ezzel az iszonyattal az legalább annyira hülye mint azon turultulkok kik ott koptatják az acélbetkós bakkert.

adam 2008.03.28. 03:16:36

Elég nehéz nem észrevenni őket, és ha ezzel kapcsolatos véleményemet kifejtem, akkor foglalkozni velük, amikor szétverik a várost, ahol élek...
süti beállítások módosítása